Da: la cinema Florin Piersic din #Cluj, Usturoi a avut încasări mai mari decât Revenant.

– …Usturoi? N-am auzit de el.
– Știți, primul film independent din Transilvania… ăăă… vreo 11 săli pline prin țară… ăăă… (nu-s om de vânzări, știu!)… să vă trimit o prezentare?
– Trimiteți, dar nu știu ce să zic… slabe șanse să vă facem loc în programul nostru, filmul românesc nu aduce public în sală.

După ce Patria (corectați-mă dacă greșesc) din București s-a închis (efectul #colectiv), cinema Florin Piersic a rămas cel mai mare din patrie: 700 de locuri. Din 11 proiecții avute aici, 4 au avut loc la ore favorabile (ora 20:00), restul cum s-a nimerit (ora 17:00, ora 14:00). Total spectatori plătitori? Peste 2600. Cifre oficiale RADEF, nu dume de blogger.

Nota bene, nici nu am avut vreme, nici nu am prea știut ce trebuie făcut ca să aduc oamenii în sală (în afară de niște afișe și evenimente pe Facebook). Da, în țară lucrurile arată mai modest… pentru că mi-e foarte greu să-mi fac reclamă la Botoșani și Piatra Neamț sau să trimit oameni la Timișoara sau cinema Scala din București, unde cinematograful nu este încălzit și nu au cele mai bune proiectoare și sisteme de sunet au! Așa că îmi fac reclamă… dar mai timid (Facebook, și cam atât). Oricum, dacă nu sare nici o televiziune cu milioanele (HA.HA.HA!), din aprilie punem filmul pe Vimeo. Unii ar zice că cifrele de pe internet nu mă vor ajuta dacă vreau să cer fonduri de la CNC pentru următorul film, dar credeți că mai am vreo încredere în sistem?

Cinema Florin Piersic (plecăciuni, Ioana Călin!) este primul care ne-a primit in programul normal și nu ne-a pus de la ora 14 toată săptămâna, pentru ca mai apoi să ne scoată, să ne spună că filmul românesc nu aduce spectatori și să bage ceva phantasy comedy cu CIA condusă de illuminati la ora de maximă audiență. Din 11 proiecții, 4 au fost la ore normale. Media? Peste cea a celui mai recent blockbuster american cu 12 nominalizări la Oscar. Ați înțeles? La cinema Florin Piersic, am avut mai multe încasări decât Revenant! Cu vreo 20 și ceva la sută mai exact, cu vreo 300 de spectatori:D

Ce urmează? De vineri rămânem în
București, Scala: ora 13:00, 15:00, 17:00, 19:30
Botoșani, Unirea: ora 15:00
Craiova, Modern: ora 18:00
Iași, Republica: ora 19:00
Iași, Victoria: ora 15:00
Pitești, Papaiani: 17:30, 20:00

Și, tot de vineri, intrăm în condiții de calitate deosebite, varianta full de cinema cu imagine oglindă și sunet bun, în:
București, Hollywood Multiplex: S, D – ora 11:00; restul săptămânii – ora 18:15.
Brașov, cinema One: ora 12:15, 15:45 si 17:30 (sala 3).

Din 16 februarie, în sfârșit, Zalău! Revin cu amănunte;)

Mno… Leo, iartă-mă, frate. Cum zicea prietenul Călin, la Cluj, berbecul a bătut ursul!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 26 comments

 1. Ady Reply

  Da, Patria e inchis. Scala e cam naspa. Mie îmi place “Studio” din Piata Romana, cochet, curat, sunet ok, public ok. “Usturoi” a rulat acolo la Kinodiseea din 2014. 🙂
  Nu-mi plac cinema-urile din mall-uri.

 2. abc Reply

  Gropare, dar mai dai totusi drumul mai devreme pe vimeo pt capsunari. Din pacate, perioada de 2 saptamani cand a fost pe vimeo pentru afara tarii o fost cam prost aleasa (sf de decembrie), exact cand am fost in Romania. Unde speram sa-l vad, dar nu l-am gasit. Inapoi la capsuni, nu mai era pe vimeo. Hai mai dai drumul in afara tarii ca vreau sa platesc sa-l vad, nu piratat si nu in 2 luni.

 3. Ana Simon Reply

  Buna ziua,
  In primul rand …FELICITARI´´ !!! Eu, am citit doar cronica filmului, nu ma aflu in tara si nu am reusit sa-l vizionez pe Vimeo ,in luna decembrie , am incercat ,dar…..nu am reusit . Pe cand o alta sansa de a-l viziona in afara tarii ? Va doresc bafta multa …..imbratisari virtuale….de departe !

 4. so Reply

  Vin sâmbătă în țară și am doar câteva zile la dispoziție în Brașov. Pe pagina Cinema One nu găsesc nimic de Usturoi. Orele date de tine pe câte zile sunt valabile?

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ Ana Simon, @abc: luna aprilie! Nu putem mai repede nici dac-am vrea…
  @ so: vom apărea! Mintenaș;) am pus deja programul mai sus (trei proiecții/zi)

 6. dush Reply

  Pfff nu ai dom’le unde sa faci o rezervare la Brasov..nu apare pe site la oameni. Ia-le gatuuu!

 7. Emil Calinescu Reply

  5 comentarii si intrebari scurte:

  1. Lumea nu se inghesuie sa vada Revenant la Cinema clasic. Pentru DiCaprio ori te duci in mall, ori il vezi d-acasa (era deja pe internet).

  2. La Bucuresti la Scala nu m-am dus tocmai pt ca e cinematograf prost. Merg, insa, in weekend la HMultiplex. La filmele romanesti conteaza calitatea sunetului mai mult decat la altele.

  3. Spunea cineva mai sus de Cinema Studio: s-a inchis si ala din pacate. Acolo era sunet bun.

  4. Ai incercat la diversele festivaluri? Nu proiectii specale, ca la TIFF 2014, ci sa intre efectiv in festival, in competitie, sa ia premii. Ar da bine pentru viitorul punctaj CNC.

  5. In Bucuresti a rulat deja la Scala. Sunt curios ce incasari a avut. Cum sunt mega curios ce incasari va avea in Mall Vitan.

 8. vali crintea Reply

  sa punem o vorba la Focsani ! Doar tu ne-ai pus in legatura cu echipa happy! In plus daca ar veni cu Aferim ulterior sau anterior ar fi chiar o buna idee!

 9. cKy Reply

  O sa încerc sa Îți fac lobby cât pot pentru Iași si Botoșani .
  O sa caut sălile din Iași pe GPS ( nu știu iasiul) și cu siguranță o sa merg la film. Înțeleg ca nu ai avut loc în mall la cinemacity. Păcat!

 10. Tudor Reply

  Primul film independent din Transilvania sigur nu e – a mai fost Cartier cu ani în urma, probabil și altele.

 11. Groparu Nemernic Reply

  @ Tudor: un pic discutabil:) ”Cartier” și ”Inapoi in Cartier” au putut fi văzute la cinema sau la vreun festival de film? Dacă da, ne schimbăm un pic mesajul de marketing 🙂

 12. miha Reply

  Deci io ma pregatesc pentru joia viitoare de la 12:15 ca dupa-masa sunt la munci. Am un feeling c-o sa fiu singura, so, anyone? 😀

 13. Groparu Nemernic Reply

  @ Emil Calinescu: e o luptă inegală, în care David nici măcar pietre nu are. Încasările de la Florin Piersic sunt prima pietricea pe care am găsit-o… și sperăm să mai urmeze!
  PS: promovarea pe alte locuri am lăsat-o mai moale… cum zicea și @7, unele săli RADEF nu sunt încălzite, și oricât de mult ne-am dori să trimitem oameni la cinema, ne e un pic jenă să-i trimitem să înghețe…

 14. fan66 Reply

  Am fost si eu in weekend in Bucuresti la mall( ca la Scala nu mai mai duc de acum 2 ierni cind am degerat pe acolo).
  Fooaarte frumos! Un crimpei de viata reala neromantata dar frunoasa. Felicitari!

 15. marius Reply

  voi veni în țară pe la mijlocul lunii aprilie. cum rămâne programul în perioada asta? și sincere felicitări! la mai multe 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *