În timp ce eu o ardeam pe coclauri sălăjene turnînd filme, nievasta isi ostoia dorul de dorul de mine prin Italia, unde are una bucată frate.

Când a venit sorocul să vină înapoi, am purces către aerogara Cluj să o ridic dintr-un Airbus. Fapt care s-a şi întâmplat, într-o seară toridă de joi seara.

Venind ea cu Gropărelul către maşina familiei, în timp ce aşezam bagajele lor în maşină, am dat peste o sticlă de apă minerală. Fapt deloc neobişnuit, pentru că la cât am hămălit eu maşina ceea pe perioada filmărilor mă mir că nu am găsit şi nişte şerpi tropicali, ouă de dinozaur pitic şi programul electoral al lui Silviu Prigoană.

– Ce ai aici, apă? întreabă una bucată nievastă însetată.
– Claro, zic eu.

Era pălincă – aşa cum avea să afle şi nievasta însetată.

Io am râs. Ea nu.

În seara asta de luni, după ce am filmat toată ziua, am ajuns acasă târziu şi – fireşte – rupt de sete. În timp ce-mi luam calabalâcul din maşină, am observat o sticlă de apă minerală din care – fireşte – m-am servit cu generozitate.

Era – fireşte – aceeaşi pălincă. Am râs – fireşte.

Apoi mi-am pus chipiul de CFR-ist de care am făcut rost cu mari eforturi (mulţumesc frumos şi pe această cale domnului V., ghe la chefereu) şi de care avem nevoie pentru a filma cu Gaben şi Zicu în filmul Usturoi, şi am urcat acasă, mirosind puternic a pălinca pe care o scuipasem inclusiv pe cămaşă.

Mi-a deschis tocmai nievastă-mea, care a rămas fără replică când m-a văzut cum arătam ca un naş de chefereu.

Apoi, când am pupat-o şi-a simţit mirosul de rachiu cinstit de fructe, s-a luat şi o fugit direct în dormitor, de unde nu vrea să mai iasă şi nici să-mi răspundă la vreunul din apelurile mele.

Mă întreb oare ce trece acum prin mintea ei.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. ioana Reply

  Buey, nu stiu ce trece, dar GHICI CE n-as da eu pt un chipiu de cheferist!
  Aviz….

 2. neuron Reply

  Dacă era numa’ răchie, mai treacă meargă! Dar tu nu şi nu , ai băgat şi usturoi cât cuprinde. Acu’ normal, usturoi cu pălincă, dă cu virgulă!

 3. zdzero Reply

  eu nu am patit-o niciodata, dar am prieteni care au trecut prin asta.
  cel mai rau a fost de un coleg care dupa ce a baut un paharel de tuica (intamplarea nu-i cu palinca din pacate) a vrut sa-si puna suc intr-un pahar din ala mare de suc si din greseala si-a pus tot tuica. a fugit direct afara dupa

 4. Corina Bodea Reply

  daca a fost insetata tare si a baut din sticla cu palinca, ca si cum ar fi baut apa, stie…
  In vremuri preistorice, 78′ am petrecut o scurta “saptamana de miere” in Retezat, iulie(“hai nevasta sa te duc in Retezat si in iulie ca tu nu l-ai vazut decat iarna, in frig si zapada”); dupa 1 saptamana de “frig si zapada”(in iulie?- dar asa a fost sa fie vara de miere in iulie), am coborat la Petrosani in drum spre casa; pentru ca era dupa 77′-greva minerilor din Valea Jiului, se gaseau cam de toate in magazinele din Petrosani, inclusiv votca Salinskaya; am luat 1 sticla s-o ducem la parinti, sa guste si ei;am ajuns seara tarziu la Bucuresti; cald ca in iulie; parintii dormeau deja; am imbucat la repezeala ceva carne fripta si rosii zemoase, mi-era o sete de muream si am tras din sticla de votca ca si din sticla de bere; apoi ne-am pus la hodina; m-am trezit a doua zi cand suna telefonul; era dupa 11 am; am dat sa ma ridic sa raspund la apel, sotul mi-a soptit, nu te ridica(m-am mirat ca era in pat dar nu dormea), m-am dus sa raspund si ala a fost…nici pana atunci nu prea gustam tariile, dar de atunci de loc…asa se intampla cand bei niscaiva tarie, cand ti-e sete tare tare

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *