Într-o vreme, chinejii se băteau între ei mai pasional decât se claxonează astăzi românii în trafic (bănățenii pe olteni, ardelenii pe mitici șamd). Atâta numa’ că ei nu se înjurau pe Facebook, ca ai noștri, ci veneau cu furie unii către ceilalți, cu armate, călăreți și – ca să mărească potențialul ucigaș al armatei – chiar și cu neveste!

Căci așa l-au atacat pe împăratul Liu Bang (îl știți; avea un frate mai mic numit Gang Bang)…


După cum se vede: fratele lui Gang Bang (sursa)

…o gașcă de nomazi ai neamului Xiongnu: cu trei sute de mii de călăreți (!) mai porniți pe distrugere decât galeria Rusiei la EURO 2016; iar căpetenia nomazilor Xiongnu o adusese cu sine chiar și pe iubita lui soție să asiste la asediu! Căci ce nu face un soț ca să primească niște sexuleț, e în stare să spele vasele, să stea cu copilu’, să masacreze un întreg oraș mandarin, ba chiar să se și comporte frumos cu soacră-sa!

Mno, și Liu Bang (fratele lui Gang Bang) se trezește cu invadatorii ăștia (care toți semănau între ei) la porțile orașului, hotărâți să-i dea facă lui, orașului și fratelui său cam ce-i face o mașină Geely unui crash test dummy.

Orice suveran întreg la minte ar fi pârjolit fântânile, ar fi otrăvit recoltele și i-ar fi chemat direct în ajutor pe americani, să instaureze niște democrație între dușmani; dar, cum americanii nu se inventaseră încă, s-a pus pe căutat pe Baidu (chinejii nici în ziua de azi nu au Google) următoarele cuvinte cheie: ”cum să scapi de 300.000 de călăreți Xiongnu care au venit să-ți atace cetatea, în frunte cu conducătorul lor care și-a adus nevasta cu el”.

Și, la cuvântul cheie ”nevasta”, i-a sclipit o idee în cap, și Liu Bang (fratele lui Gang Bang) i-a și dat Like!

Și a trimis imediat o solie la căpetenia călăreților Xiongnu cu o ofertă de pace: zice băi chinejilor, dacă facem pace, io-i dau căpeteniei voastre averi ca ale lui Patriciu; plus pe frumoasa asta ca sclavă! Și solia a prezentat un ditamai tablou cu o asiatică din aia gen Playboy-fata-de-la-pagina-5 de-ți pică plombele-n gură când o vezi, de parcă ar fi făcute made in China.

Și nevasta căpeteniei călăreților Xiongnu a văzut și ea tabloul cu femeia aia frumoasă, și l-o studiat îndelung prin ochii ăia oblici ai ei; și nu i-a plăcut deloc ce a văzut, mai ales că l-o văzut pe neisprăvitul ei de bărbat cum căsca ochii la tablou ca un copil în cofetăria de savarine.

Și numa’ ce mi ți l-o chemat în cort și mi ți l-o certat că-i un nesimțit și că ce are aia și n-are ea, și l-o atacat cu fraze clasice, gen ”dacă ataci cetatea asta, io plec la mama!”; și, supus de puterea atotputernică a geloziei, căpetenia Xiongnu s-a resemnat, le-a zis tovarășilor că trebuie să plece, că o uitat oala pe foc, sau ceva, sau tușește ăla micu’; și a doua zi s-or tirat toți de acolo, cum s-au tirat americanii din Vietnam – asta după ce, firește, s-au inventat americanii.

(poveste de aici, ascultați sfatul gropăresc și faceți-vă cont pe Quora, bate la fundic Facebook-ul!)

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. remus Reply

    Bun, am citit, dar frate e prea profund pentru mine. (Gong Bang e de vina). baga si tu o logica.

  2. adrian Reply

    Foarte faina comparatia “Cu trei sute de mii de călăreți (!) mai porniți pe distrugere decât galeria Rusiei la EURO 2016” . Stilul tau unic, si umorul de buna calitate face ca orice postare sa fie o comoara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *