Veneam într-o duminică către casă cu autobuzul (apropos, floreșteni, RATUC e de vis în comparație cu Fany). Fiind o duminică leneșă de după-amiază, autobuzul 9 (ăla care vine de la gară) era mai degrabă gol decât mai degrabă plin.

La vreo 3 metri de mine, o tânără jună studentă păzea o plasă de rafie. Pesemne fata tatii rămăsese peste weekend în Cluj, să învețe, că avea sesiune, plus că bătăile alea din Janis nu se fac singure; așa că părinții îi trimiseseră de-ale gurii, să nu facă fata tatii foame. Pe plasa de rafie avea o etichetă cu numele ei: Diana-nu-mai-știu-cum, să știe șoferul/conductorul cui să dea plasa.

Groparu scoate telefonul și o caută pe google și îi descoperă profilul de Facebook: liber la toată lumea.
Facebook-MEME_3

Groparu începe să citească: acum 3 zile s-a despărțit de prietenul ei Raul, își schimbase statusul în Single (normal: începea weekendul). Cu 6 zile înainte își internase bunicuța la spital, spera că e bine. Cu 7 zile înainte se plângea de ceva examen la ceva dreptul medicinii muncii în era semiconductorilor, că ce materie cretină și ce prof idiot. Bag o căutare pe Google: aflu facultatea la care se predă materia respectivă, anul și numele profesorului care ține cursul. Revin la Facebook-ul ei: vreo 4 share-uri de citate cretine din Octavian Paler și Țuțea, încă vreo 3 cu lacrimi de iubire și un banc atâta de slab, că n-aș fi putut zâmbi la el nici dacă-mi prindeai colțurile gurii în cuie. Iau câteva nume aleatorii de țuțeri care dăduseră Like la bancul fetii și mă apropii de ea:
– Servus, Diana-nu-mai-știu-cum! Ce mai faci? Văd că ai slăbit mult față de astă-toamnă, pesemne cura aia cu suc de cartofi cruzi a dat roade. Îmi pare rău de bunica ta, sper să se facă bine, dacă vrei știu un medic la Spitalul Clujana unde este internată, poate punem o pilă. Da-l naibii pe fostul tău iubit Raul, era un manelist infect care dăduse Like la Mircea Badea, bine ai făcut că ai scăpat de el! Din păcate, ceilalți care încearcă să te combine – Mario și Sebastiano – nu sunt nici ei mai breji: Mario e un cocălar cu un BMW mai bătrân ca mine, conduce ca un cretin, iar Sebastiano scrie atâta de agramat de zici că-i cartof, se vede că i s-a oprit creierul în clasa a IV-a de la școală! Apropos de școală, să știi că profesorul Didiță, care predă dreptul medicinii muncii în era semiconductorilor, nu este foarte fericit cu ce crezi despre materia lui, dar o să discutați asta la examenul pe care-l ai poimâine (baftă mare!). Stai așa, Diana, unde fugi, mai ai două stații până ajungi la unde stai tu în chirie…!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. ILUZIA Reply

  te stiu om serios, sigur n-ai facut asta desi ai gandit-o. Dar eu juuuur ca o sa o fac cuiva si nu asa pe larg cat sa se prinda ca e de pe FB ci doar cat sa-i arunc o gaina moarta-n curte! Ptiuuuu ce idee!

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ Iluzia: D-aia postarea asta e la categoria “Abereatiuni” ;)) da’ sa ne zici si noua cum o fost, cand o fost, cand va sa fie!

 3. miruna Reply

  :)) dependenta de on-line…este boala secolului, sunt afectati atat tineri cat si cei mai in varsta, in general persoanele care au timp liber la dispozitie si care viseaza la o viata asa cum si-o expun pe FB…demni de mila din punctul meu de vedere:)

 4. Jademan Reply

  De ce n-ai fi pus bancu’ ăla în post, nu ştiu. 😀 Că atâta o fo’ de slab postu’ ăsta, că n-am putut zâmbi nici dacă termin asta de scris! 😀

 5. Mihai din Floresti Reply

  chiar asa ceva nu cred ca am face vreunul dintre noi insa foarte multi dintre noi cautam pe facebook persoanele care le-am cunoscut recent pentru a afla mai multe despre ei…din pacate multi nu inteleg ca nu prea e ok sa dea share sau like la chestii ciudate pentru ca peste un an sau doi s-ar putea sa se duca la un interviu de angajare iar angajatorul sa se uite pe profilul lor de facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *