Şi cum veneam eu agale, pe malul Someşului, după o bere cu colegii, am dat dintr-o dată peste urmele a ceea ce părea bărbierirea în masă a tuturor forţelor talibane, aduse la Cluj printr-un tren aerian marca CIA: o câtamai căpiţă ne sfida de-a dreptul, de la înălţimea unui Ghiţă Mureşan călare pe un elefant.

Vă zic sincer că o asemenea claie de păr nu mai văzuse, probabil, decât centrul Parisului după ce şi-au luat francejii ţara înapoi de la nazişti şi s-au pus pe chelirea tuturor madmoazelelor colaboraţioniste. Uitaţi şi voi ce mop uriaş naufragiase la noi!


Puteai ascunde aici toată rezerva strategică de păduchi a Europei

Apropiindu-mă, circumspect, de ariciul diform şi blegit şi întrebându-mă curios dacă nu cumva asist la o mişcare feministă de protest (în care bunele noastre clujence şi-au colecţionat părul epilat de pe picioare la sosirea verii şi acum doreau să facă un statement politic), mi-am dat seama că nici vorbă: era nici mai mult nici mai puţin decât…

…aţi ghicit…

…exact de ce mă temeam: utilajul amfibie al Companiei de Apă Someş şi rezultatele muncii sale de peste zi.


“Lebăda neagră cu ciocul de aliaj”

Da, utilajul ăla cumpărat pe bani grei acum ceva anişori şi care, din motive care-mi scapă și după o vară de hibernare, se pusese tocmai azi să presteze din greu cu toţi caii săi putere pentru curăţarea albiei Someşului de brădiş.

Acuma, Groparu nu e nici pe departe retrograd, deci n-o s-o bage pe aia cu “oare câte pensii şi alocaţii de copii s-ar fi putut da de banii cheltuiţi aiurea pe utilajul ăla?”

Şi nici nu-s genul care să zbiere acum, pe blog, “da’ de ce nu curăţă albia Someşului asistaţii sociali, care se-ngraşă din sângele poporului?”

Deci nu zic din astea; dar nu mă pot abţin să nu mă-ntreb: de ce tocmai acum s-a scos utilajul? Ce-a făcut utilajul toată vara asta, a fost plecat la băi? Că prea o stat albia necurăţată până acum, de cred că peştii, săracii, gâfâiau în apă de la lipsa de oxigen mai abitir ca noi înainte să se interzică fumatul prin cluburi; şi taman azi, după 3 luni de călduri şi cu o lună înainte să dea frigul şi brădişul s-ar fi scuturat oricum, i-a luat pe toţi hărnicia. Să fie oare…

…oare…

…da-da-da… din cauză că vine Untold-ul? Şi noi ascundem praful sub covor şi ciorapii murdari sub canapea înainte să ne umple musafirii oraşul, să nu se vadă, în bunul stil românesc?

Apoi mi-am amintit şi de anul trecut, când înainte de Untold podul Garibaldi a fost vopsit într-un timp record, să pară frumos şi galben şi nou de la distanţă.


Am zis mereu că poluarea dă cele mai frumoase apusuri

Şi alte chestii, că s-au mai refăcut marcaje și stâlpi în ritm alert fix înainte de festival, s-au mai reparat nişte garduri…

Şi nu mă pot abţine să nu întreb: băi clujeni şi domnule primar Emil Boc, nu punem noi de-un Untold din ăsta în fiecare lună, aşa…? Ce ziceţi?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

  1. Gyn odiosul Reply

    Ar trebui mare atentie daca sunt ceva boscheti mai ofiliti sau uscati, musai de vopsit in verde fresh, ca doar asa se facea si inainte de vizitele de lucru ale impuscatului!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *