La mine în ţară, şi Poliţia şi infractorii au luat-o razna. Şi politicienii şi şoferii şi femeile şi mai ales bărbaţii când li se uită prin decoltee; da’ nu despre ei vorbim tura asta de cuvinte.

Deci: birou de traduceri în miezul Clujului, echipat cu calculatoare, monitoare, imprimănţi, scannere, şi şi cu 150 lei în casă. Să fie, că niciodată nu se ştie.

Vin hoţii, sparg geamurile, şi fură: una bucată lupă şi ochelarii traducătoarei. Banii neatinşi, perifericele neatinse.

Traducătorii, de regulă, când sunt jefuiţi, cheamă Miliţia.

Miliţia, când e chemată, vine; vine, şi şi investighează. Şi începe cu începutul:

– În primul rând trebuie să vă dau amendă pentru că nu aveţi gratii la geam! zice Garcea.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

 1. lichu Reply

  Si daca eram eu pe strada la 12 noaptea si cineva ma jefuia tot eu primeam amenda ca eram pe strada la ora aia? Gropare, te rog sa-l intrebi pe Garcea ca sa stiu daca ma mai plimb noaptea (mie nu imi place soarele, sunt o ţârã vampir):-)

 2. Roxa Reply

  Tre`ia sa ii ziceti cum ca: da` noi avem gratii ! In cap ! Nici o alta idee mai buna nu ne-o penetrat creierii atunci cand ne-am decis sa va chemam ! :]

 3. Euxiniu Reply

  pai no, erau hoti aflati la senectute, si aveau pensie mare. Numa’ nu vedeau bine. Chiar asa, gratii de ce n-aveti?!!

 4. Ionut Reply

  Corect! Pai eu zic sa-l cheme pe Columbo ca sigur au facut aia o manaria ca sa ia banii de asigurare de pe lupa si ochelari! 😀

 5. Victor B Reply

  deci e mai profitabil să nu chemi poliţia în astfel de cazuri. Sigur amenda primită e mai mare decât paguba. C-aşa-i la noi.

 6. Combo Reply

  Bre, va ofticati degeaba, ca orice neam de afacere deschizi te duci la politie sa le arati ca ai ceva sisteme de protectie. Nu lasi usa deschisa, banii pe masa, ti-i fura si pe urma faci plangere ca hotii. Pai daca esti papagal si nu te protejezi de loc asa iti trebe. Si daca nu citesti nici legea .. 🙂 iei si amenda. Ce e si mai misto pentru ofticosii romani e ca probabil printr-o tara mai avansata nici nu te lasa sa mai deschizi pana nu ai ceva sistem de protectie.

 7. hauleu Reply

  morala : SI FUTUT IN CUR SI CU BANII LUATI !
  Nasol gropare.
  Dar ashe-i in Romanela , meletzienii , in loc sa baje viteza si sa prinda hotzii – astfel justificind salariile nesimtzite ce le incaseaza , MAI BINE TZI-O ARS TIE O AMENDA ( ca-i mai ushor , ca tu nu fugi , nu te ascunzi ), si asha ii arata la shef cotoru’ de la chitanzier , cind ii intreaba ce pule or belit in ultimu’ an ( cu amenzi date la oamenii cinstiti).
  DUPA MINE MELITZIA ROMANA E INUTILA.
  HAI SA VOTAM DESFINTZAREA EI.

 8. Neliniştitu' Reply

  Da’ pentru ochelari avea reţetă? Lupa era în garanţie? Avea voie cu atâţia bani în casă? Pe cine traduceau ei în mijlocu’ la ditamai Cluju’?
  Io zic că au scăpat eftin. 🙂

 9. borg Reply

  Ma, da de la spart banca, la spart asta cu hartzoage, ca nici macar nu le pot ceti ca is in straineza, ce am ajuns….

 10. NuConteaza Reply

  nu radeti de faza cu amenda. E adevarata. Chiar exista o lege atat de tampita. Eu am o terasa prin Rahova si intr-o noapte m-au vizitat indivizii aia care imprumuta si nu mai returneaza si mi-au furat toate umbrelele de pe terasa. Chem Politia a 2-a zi dimineata si primul lucru care il face Garcea este sa-mi dea 50 milioane amenda ca nu am paza de noapte … nicidecum sa faca vreun efort sa incerce sa prinda hotii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *