Așa arată Sala Palatului după mărețul congres PSD: chiștoace, resturi și gunoaie uitate sub scaune.

4000 de pesediști au lăsat după ei  tonă de jeg (mai multe fotografii pe Buna Ziua Iași, de unde este și cea de mai sus).

Și așa arăta anul trecut Piața Unirii din Cluj după o zi de proteste:

Asta deși atunci ieșiseră în stradă de cel puțin trei ori mai mulți oameni (12.000? 10.000? 16.000?) decât delegați pesediști care au participat în weekend la mărețul congres.

Asta e diferența dintre noi și ei.

Sau, cu voia dumneavoastră, diferența dintre noi și oi.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 27 comments

 1. Peredhil Reply

  Nu-i bai. Acusica sar de-ALDE pamfil, rftghost or ceva similar sa-ti explice ca asta a fost special sa-i oftice pe tefelistii #rezist. Dovada aplecarii spre curatenie in pezede e data de stralucirea gluteului lu’ dracnea.

 2. cristi Timisoara Reply

  Acele gunoaie au fost puse intentionat inaintea congresului pentru a scapa de trac participantii si pentru o acustica mai buna a salii .

 3. ginseng Reply

  De cand a inceput Dragnea sa promoveze femeile, din ce in ce mai mult gunoi ramane in urma PSD.

 4. rftghost Reply

  Hehe, ceva imagini cu PD-sti ai? Aia au lasat o tara intraga asa, dupa “victorie”…

 5. rftghost Reply

  @peredhil, mergi maestre si curatza, nu mai pierde vreme pe forumuri! Bucura-te ca ai de lucru! A, si $rezist, sa te simti bine!

 6. CP Reply

  @groparu’

  Maître, ai vazut cifrele unor sondaje de opinie recente? Ele ar sugera o erodare mai mult decât semnificativa a intentiei de vot pentru PSD (în scadere de la 3.3 milioane la aproximativ un milion) dar si o crestere semnificativa a votului anti-PSD (este pentru prima oara când 1.4 milioane persoane ar vota cu oricine, cu un ficus sau cu o maimuta dar nu cu PSD-ul). Ei bine, votul asta anti-PSD care compenseaza si depaseste voturile pro este îmbucurator. Plus ca, se pare ca în sociologie, daca scazi sub 30% din intentia de vot, se întâmpla un fenomen ireversibil: mortul nu se întoarce de la groapa, la fel si abordarea populista nu mai “prinde”. Eu trag sperante ca, dupa congresul asta, PSD sa arate de ce e în stare si sa coboare si mai jos, sa iasa ‘natural’ din scena politica, precum PNTCD…
  Oare om avea norocul asta? Eu unul sper… Cu cât mai mult Dragnea, Codin Stefanescu si Ecaterina Andronescu pe ecran, cu atât mai bine: PSD se erodeaza singur mai eficient decât o poate face oricine.

 7. rftghost Reply

  @CP, mda, si se stie foarte bine cand se voteaza impotriva, de dragul de a fi contra, ce bine iese… ultimii 10 ani de trista amintire, circoteca aliantei, etc.
  La cat mai dese voturi de genul asta!

 8. lmxv Reply

  Mai Stelu Dacă vrei sa vezi care este diferența dintre tine și un membru EOS Îți dau un singur exemplu La sfarsit de an tu primesti un calificativ pe baza unui examen dat știi tu cum la calculator, pe când un membru EOS este testat de doua ori pe an la cunoștințe teoretice , probe sportive tragere și tehnici de imobilizare, examene care sunt și filmate. Pe timp de vara tu când dai drumul la aerul condiționat el sta la 40 de grade îmbrăcat în negru și echipat. Toți cei care nu au putut ajunge sa facă parte din aceste grupe datorita faptului ca sunt slabi pregătiți atât fizic cât și mental, încearcă sa arunce cu noroi în acești oameni care își fac treaba și nu pun botul la vrajeala hoțului. Ași dori sa te văd în fata unui hot psihic care sparge tot și sa chemi grupa iar ei sa-ți spună NEGOCIAZA. Tot respectul ptr toți membri grupelor operative. freelance copywriter

 9. Freeymind Reply

  @rftghost
  PSD a guvernat tara asta mai mult decat orice alt partid.
  Sunt aproape 30 de ani de la revolutie. Asta ca sa nu calculam si perioada comunista. Ati aratat ce(cum) puteti!(se poate schimba si accentul pentru o mai buna intelegere—) Nu mai bine plecati voi din tara asta si ne lasati pe noi sa ne descurcam? Promitem sa nu va mai deranjam niciodata!

 10. Sorin Reply

  @CP
  PSD-ul nu va avea soarta PNȚCD din cauza matematicii. Au 509.000 membri, oficial. Să zicem că votează doar 500.000, că 9000 s-au îmbolnăvit în ziua alegerilor sau poate unii au murit până la acea dată. De obicei, la alegerile pentru Parlament în România votează sub 50 % dintre cetățenii cu drept de vot. Asta înseamnă sub 8 milioane. Rezultă că doar cu voturile membrilor de partid PSD-ul intră în Parlament. dar știm bine că oricare dintre aceștia au rețelele personale de cunoștințe sau de rudenie, non-membri de partid, de la care mai vin câteva sute de mii de voturi. Apoi vine grosul: votanții PSD stabili, non-membri, despre care știm că sunt mulți, mai mulți decât votanții stabili ai oricărui alt partid. Urmează votanții PSD conjuncturali, aceștia pot proveni din grupuri sociale sau profesionale care ar avea de câștigat de pe urma unei guvernări PSD, de exemplu membrii unor sindicate, oamenii marginalizați etc. Sigur, dintre aceștia pot fi unii care deja aparțin categoriilor deja menționate. Nu mai punem la socoteală așa zisa mită electorală, eu sper că se va eradica fenomenul (deși cred că doar se va rafina), dar la aceasta toate partidele cu resurse (PSD, PNL, fostul PDL).

  All in all, PSD nu va coborî sub 25 % la următoarele 2-3 alegeri parlamentare. Asta se va întâmpla mult mai târziu, când structura demografică va fi mult diferită, când se vor acumula tot mai mulți votanți anti-PSD din dobândirea dreptului de vot a generațiilor tinere. Dar suntem oare siguri că aceștia sunt toți antiPSD? Partidul se poate rebrandui, cum a făcut PDL-ul băsist. Eu nu sunt sigur nici că România va mai exista peste 15-20 de ani. Nu sub această formă, de stat național, dar nu despre dispariția statelor-națiune e vorba aici.

  Cu PNȚCD-ul a fost altceva: partid mic, resurse puține (chiar și în cazul celor simbolice), guvernare proastă, toate rezultând în conflicte interne și pierderea încrederii electoratului. A mai rămas un trist pe acolo, Pavelescu parcă, cu care nu știu ce s-a mai întâmplat ulterior. De la Ion Rațiu și Corneliu Coposu la Pavelescu. Trist dar adevărat. În plus, legitimarea partidului a fost doar istorică, iar tipul de schimbare pe care l-au propus era unul de revenire, nu unul de progres. Revenire la perioada interbelică, idilică în mintea unora (mai ales a celor privilegiați atunci), dar mult agitată decât acum. Corupția politică, meschinăria și ipocrizia liderilor politici de azi e nimic față de ce era în interbelic. Și FSN-ul voia revenire, dar la timpuri mai aproape de noi, mai proaspete în conștiințe, anume socialismul perioadei 1965-1975 sau chiar mai mult. De aceea au fost creditați de mai mulți cetățeni.

 11. Sorin Reply

  @Freeymind

  Așa e, PSD-ul a guvernat cel mai mult decât oricare alt partid, dar nu neapărat sub această denumire. S-a numit fie PSD, fie FSN, fie PDSR etc. Dască ne gândim bine, singurle perioade fără guvernări FSN au fost cea a CDR (4 guverne în 4 ani) și cea liberală (Tăriceanu). Dar și PNL-ul vechi Tăriceanu fuseseu adus la guvernare de idolul român’lor de la acea vreme, vestitul Traian Băsescu, venit tot din FSN (PDL-ul lui Roman, alt minunat). În plus, fără susținerea PSD din Parlament nu rezista 4 ani. Problema e că singurul partid care ar putea să înlocuiască PSD la guvernare e PDL-ul rebrănduit în PNL, care e mai trist decât oricând. Să vină americanii – zic!

 12. rftghost Reply

  @freemind, hmm, care “ati”? Ai cumva impresia ca sunt membru PSD?
  Statistic, cred ca voi ar cam trebui sa eliberati perimetru, mai ales ca sunteti asa dornici de tata soros si marele licurici.

  Inca ceva, sa nu cumva sa amesteci jegurile de jos (gen mizeria de kovesi), cu cei care au cat de cat un mic bagaj politic. Javra aia e pe functie de la trista guvernare, si nici un politruc PSD sau altfel nu are coaie sa o ejecteze. Asta e problema in tara asta, ca ne place sau nu. Unii au prea mult lipici pe cur si sunt integrati in scaun, altii nu au dotari sa le faca vant cu scaun cu tot.

  Guvernare mai penibila decat matelotu traznit, marele geolog, arcasu’ tehnocrat si altii tot pe acelasi calapod, tara asta nu a avut probabil de la fanarioti incoace. Daca tie ti-a fost bine in ele, e problema ta, si a plantei de apartament (de plastic) care a strans 6 case.

  Se pare ca pe tine inca te bantuie fantoma comunismului. E bine, fiecare tre sa aiba nevrozele lui. Sincer, ar cam tre sa te bantuie, daca revine, sunt primul pe baricada, ca Lenin, si as avea tare, tare mult chef de un mic experiment Pitesti.

  Daca @Sorin asteapta americanii, eu astept rusii… si nu astia a lui Putin, ci pe aia ai lui Stalin.

 13. mac gregor Reply

  @rtfghost

  dap, am vazut ce se intampla cand va lasam sa faceti schimbari.

  L-ati dat afara pe seful de la Institutul Cultural Roman, care facea treaba excelenta si sustinea orice artist nou, si l-ati inlocuit cu un dobitoc cu probleme psihice care vroia sa faca reclama romaniei cu caloriferul. Si pe urma cu un dobitoc care tace si isi ia salariul degeaba.

  Fugiti de oamenii capabili ca dracul de agheazma, si dupa lupte seculare ii inlocuiti cu paduchi bugetari, aia e toata realitatea.

 14. Florin Reply

  Gropare, nu esti corect. Ai photoshopat P-ta din Cluj si toate mizeriile le-ai mutat sub scaunele de la Congres. Inclusiv pancartele. A mea ai pus-o sub fundul lui Dancila, de i s-a zbarlit coama.

 15. rftghost Reply

  @cam gregor, se pare ca si tu ai o mica problema de perceptie… de unde “va lasam”? poare ii lasati. Eu personal nu i-am votat, si nu votez din principiu.

  Cine a dat afara pe cine, e o problema pe care nu cred ca o poti discuta cu mine, sunt pe langa subiect. Daca imi ceri umila parere, eu as proceda precum Vaticanul, cand se alege un nou papa. Toata lumea isi da frumusel demisia, daca e ceva de capul lui, a doua zi dimineata isi gaseste acceptul de reangajare pe birou.

  Sa tii oameni numiti politic in functii dupa o schimbare de guvern e o prostie cel putin la fel de mare ca si tembelismu’ lui Ponta care, cu 60%+ castig in alegeri umbla ca un diliu sa faca aliante cu udmr.

  In alta ordine de idei, am vazut ce capabilitati nule a adus cionciolos, alianta, 100k de “specialisti”, etc. Sa fim seriosi, locuiesc in orasul mizerabil care l-a ales pe piticul porno doua mandate, de capabil ce a fost la beepuit scula matelotului chior…

 16. Peredhil Reply

  “E bine, fiecare tre sa aiba nevrozele lui. Sincer, ar cam tre sa te bantuie, daca revine, sunt primul pe baricada, ca Lenin, si as avea tare, tare mult chef de un mic experiment Pitesti.

  Daca @Sorin asteapta americanii, eu astept rusii… si nu astia a lui Putin, ci pe aia ai lui Stalin.”

  Si iata cum crema pezedista isi da singura arama pe fata. E ok, daca plesneste coarda si se ajunge in Romania la ceva cam cum a fost la vecinii din SW, doamne fere’, se vor desparti apele pe indelete atunci 😀
  Altfel, e frumos pe internet, plin de gonade gonflabile…

  ” Sa fim seriosi, locuiesc in orasul mizerabil care l-a ales pe piticul porno doua mandate, de capabil ce a fost la beepuit scula matelotului chior…”

  Mda, Cluju’ e mizerabil, nu stiu cum dracu’ de-l mai suporta locuitorii lui. Poate o mutatie in Alexandria, sau Caracal , ar mai reduce din spleen? Pana la urma elitele societatii merita o metropola dupa chipu’ si asemanarea lor, nu sa se amestece cu toata plebea ce urla periodic cum ca dracnea-i avatar fecalic….

 17. Freeymind Reply

  @rftghost
  ‘Eu personal’ – e un pleonasm… ca doar nu poti sa zici ‘Eu impersonal” asta ca sa facem un pic de curatenie si in limba moarta pe care o vorbiti.
  Si in continuare daca nu votezi, pixul meu, nu contezi!
  Oare cand o sa intelegi ce inseamna democratie?

 18. BAD Reply

  @Peredhil Omul a zis ca nu e PSDist. El e comunist mult mai dur, si Dragnea inca nu are mustata lui Stalin. El doar respecta PSDul – ca doar de aia PSD e PSD si ceilaiti sunt mateloti, pitici, mizerabili.

 19. mac gregor Reply

  orasul Slobozia ar fi ideal pentru el. Acolo toti il urasc pe Boc, voteaza PSDul, si le merge ca in slobozi.

  Ce sa caute el la Clujul piticului.

 20. rftghost Reply

  @pernedenhil,
  “crema pezedista” – mersi mult, inseamna mult venind de la unu ca tine!
  “gonade gonflabile” – esti in cautare? Ale mele sunt reale, dar daca ai nevoie, iti fac rost, boss.
  Sincer, nu stiu cum il suporta, dar il merita. Cu pitic cu tot!
  Stai man flex, sa nu iti puste vreo garnitura. Vezi ca baga soros banu’ pe 15, macar de un Distonocalm merge. Ce sa iti urez? $rezist!

 21. rftghost Reply

  @camgargor,
  Numele orasului e destul de sugestiv la ce imi trece mie acum prin cap, daca poti intelege ironia.
  Inca odata, poate tre repetat. Nu sunt PSD-ist, poate as fi un pic anarhist, daca mi-ar pasa destul.

 22. rftghost Reply

  @useyourmind,
  Mda, eu impesonal cred ca tre sa mergi sa te cauti, poate de gunoi prin sala congresului PSD. Ajuta?
  Nu votez, nu contez, mi se falfaie! Te ajuta si mai mult? E ca in vorba aia cu tacutu’, bine ca tu votezi!
  Eu inteleg ce e democratia, problema ta e ca nu imi place, si nu sunt de acord cu ea. Motivu, simplu, uitat-te si tu in tara asta, si pe blogu asta, sa vezi ce ar inseamna sa aiba demos-ul kratos-ul…

 23. CP Reply

  @sorin
  Multumesc mult pentru punctul(punctele) de vedere. As putea fi de acord, dar cu mari rezerve.
  Primo, daca votul negativ este atât de pronuntat asa cum sugereaza sondajele, înseamna ca, daca s-ar vota azi, PSD nu ar lua mai mult de un milion de voturi orice-ar face. Deci 1 milion din cam 8 exprimate, da, intra în Parlament cu 12-15%, dar cu mult sub cei peste 25% la care va referiti dvs.
  Secundo, rebranduirea este posibila, dar refacerea reputatiei cere timp mult, energie, coerenta, oameni competenti. PSD poate ca are resurse, ma îndoiesc ca are timp (gândire strategica sigur nu) dar coerenta îi lipseste cu desavârsire iar competentele … ioc! Cum bine a zis cineva mai sus, PSD se fereste de valoare ca dracu’ de agheasma sau tamâie!
  Tertio, problema PSD este ca n-au oameni! Daca tot ce poate produce PSD este congresul asta ridicol si daca din toti cei 509.000 membri , PSD numa’ pe fermecatorul de Dragnea îl poate alege presedinte, permiteti-mi sa pun la îndoiala încrederea dvs în soliditatea PSD.
  în rest, remarc pertinenta argumentelor dvs, e posibil sa aveti dreptate si sa intepretez eu gresit cifre si sondaje …

 24. Virtopeanu Cătălin Reply

  Scuzamă dar nu mai compara “şteviile dă capitală” cu partea frumoasă a ardelenilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *