Deci ma suna de la BRD sa-mi ofere bani, cica.

Io, cand am auzit ca ma suna o voce mieroasa de fomee dispusa sa faca orice pentru mine, mi-am zis ca o fi din nou vreo fană înfocată de-a mea, că aşa-s ele toatele, înfocate şi pasionale şi mă roagă să le fac chestii, da’ se potolesc ele rapid după ce mă cunosc cu adevărat.

– Alo, dl Groparu, vă sun…
– Deci fără domnu’, zic eu, haideţi să trecem la acţiune direct.
– De la BRD Finanţ vă sun, dorim să vă facem o ofertă de credit.
– De unde aveţi dvs. numărul meu de telefon, vă rog.
– …

Stau vreo 20 secunde – nimic.

– Mai e cineva acolo?
– Da, de la BRD Finance vă sun şi…
– Domnişoară scumpă! V-am întrebat de unde aveţi numărul meu de telefon!
– Păi… aţi fost client BRD Finance!
– Bun. Şi am semnat cumva că mă puteţi contacta telefonic pentru a-mi face oferte bancare?
– …
– Bun, zic, despre ce e vorba.
– Avem o ofertă de credit cu adevărat specială pentru dvs, continuă demoazela neobosită, iar…
– Domnişoară scumpă, zic. Haidaţi s-o luăm cu începutul. Am avut de la dvs. un credit pentru o maşină de spălat Samsung cu clapetă şi MMS, şi ţin să vă spun că BRD FINANCE E CEA MAI GREOAIE INSTITUŢIE FINANCIARĂ cu care am avut contact (sexual, era să zic). Trebuia tot timpul să port cu mine codul de împrumutat, că nu dispuneaţi de o bază de date în care să te caute după nume şi pronume. În al doilea rând – şi acest lucru vă rog să îl comunicaţi şi şăfilor dvs – BRD ARE CEA MAI PROASTA REPUTAŢIE DE BANCĂ DIN ISTORIA ŢĂRII MELE – fără să luăm în calcul Banca Dacia Felix, Banca Internaţională a Religiilor şi altele de aceeaşi sorginte. Şi în al treilea rând – iertaţi-mă, d-ră, ştiu că numai vă faceţi slujba – EU NU AM ÎNCREDERE ÎN BĂNCILE CARE ARE NEVOIE DE BANII MEI CÂND AFARA BATE CRIZA. Ştiţi? Că amu când e criză toată constelaţia bancară a patriei mele e la picioarele mele; ştiţi?
– Da, înţeleg…
– Deci – ca să nu ne mai consumăm timpul preţios unul alteia (io eram în paoză de ţigare) – vă recomand să mă sunaţi peste un an, când mai moare criza şi când îmi mai achit şi eu din datorii. E bine aşa? Mulţumesc, vă doresc o zi bună.

Dupa aia mi-o părut că am fost rău cu domnişoara aia cu voce sexy, pentru că şi eu sunt un sensibil – mai ales că dialogul a avut loc de faţă cu vreo 4 colegi care pot depune mărturie că dialogul acesta a avut loc de faţă cu ei. Dar nu aş fi fost nici eu afurisit dacă nu mi-ar fi zis colegul meu Danciu că-l sunase tot o berediţă cu o zi înainte, berediţă care – subestimându-i IQ-ul lui de inginer – o-ncercat să-l vrăjească la telefon cu neşte fraze retorice gen “nu-i aşa că este o ofertă bună care se pliază exact nevoilor dvs?”, “această ofertă este croită exclusiv pentru dvs!” şi alte asemenea bullcrapuri şi mai prăpăstioase de care mie, unu’, mi-e mai silă ca de o măsea stricată – indiferent de gura în care se află ea.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 28 comments

 1. deci,totodată... Reply

  las’ mă pretene , că ca flanco nu-i nici una ! 38 la sulă (că am auzît io la esca la tilivizor că aşa să zîce , la sulă , io zîceam ca mucea ” la sută ” !…)! şi citi alţ nenorociţ de imperialişti şi capitalişti ce îs ei : 4 la sulă (e , vedeţ că învăţăm şi noi , pulimea ? ‘raţ ai dreacu de telectoali care esteţ voi !…) dacă vrei să le dai banii măi înăinte , că cică te penalizază că cică di ce le dai tu banii măi înăinte ? păi mă , dac-aţ fi voi de acord , ca să nu vămăi supăraţ , io nu vi i-aş măi da deloc , atunci mă premiaţ ? ‘raţ ale dreacu de instutiţîi financiale , cu muierile voastre di la ghişou todeauna bunoace ; mă , n-ai să vez niciodată vro muiere normală , aşa ca cum are tot omu , măi crăcănată , măi ciufulită , măi cu nădragii cîrpiţ … nooo ! tooaaate cu fîstîcuri care măi de care măi micutele , cu ţîţăle măi înfoiate-ncătră gîţi (plural la gît , mă , ce dracu !…), toate cu bucelele rotunjoare , de parcă n-ar sta nicicînd pe iele , auz ? parcă n-ar fi făcute să scrie ce drac scriu iele pe foile ălea , şi dupe aia să-ţ dea banii , or să ţîi ia , dupe caz , ci parcă-ar vrea să te ademenească ca cum ademeneştea vulpia di supt pom găinilea di de-asupra cu coada , pănă cade proasta !… ‘raţ ai dracu cu momelile voastre de ţîriaci şi baltazari şi isăreşti care esteţ voi , mă !
  măăăă !!!…!!!

 2. The Creatrix Reply

  Deci frate-meu care mi-ai mancat pizza, unu la mana si eu lucru in marketing, exact in acceasi cooperativa ca dumneata si tin sa iti spun ca:

  -unu la mana, nu le lua pe fatucile astea de 13-14 ca nu sunt inteligente ca mine si treaba lor nu este sa fie inteligente
  -treaba lor este sa spuna o poezie in care sa iti creeze o nevoie/sa iti acopere o nevoie.
  -tu practici clash of egos in care ego ai numai tu.

  Amaratele sunt platite ca bonus in fctie de cati clienti conving si cu bonusul ala isi iau si ele o posheta de la Mango si se bucura, deci sfatul meu este sa fii mai dragutz cu ele,e ventual sa le spui politicos ca nu esti interesat.

 3. Night-elf Reply

  Eu de ce am fost client la vreo 3 banci pana acum da nu ma suna nicio voce de-asta blonda? Nu de alta dar eu as fi muuult mai dragut cu ele 🙂

 4. Operabilus Reply

  Haha!
  Apropo de BRD… ma suna mama amu-s fro doua saptamani. Eram la lucru.
  – Ma!! Te-o sunat BeReDe-u!!
  – ?!
  – Te-o sunat ma, de la banca!
  – Asha. Si ce-o zas?
  – O zas ca sa treci urgent pe la banca!
  – ?!
  – Da, o zas ca sa treci repide-repide pe la banca. O zas ca stii tu de ce!!!
  – ?!
  Asta e, ma iau si ma duc la banca… Ajung la ghisheu.
  – Domnuca, m-atz sunat.
  – ?!
  – Acasa. Pe fix.
  – Asa…
  – No, zac… am vinit!
  – Huh?!
  – M-atz sunat domnuca, atz sunat-o acasa pe mama, si i-atz zas ca-i bai. No, am vinit sa vad ce-i baiu!
  – Buletinul dvs va rog…
  […]
  – No, zac, care-i nacazu?
  Sta domnuca, se uita pe orizontala la monitor, se uita pe verticala, isi casca ochii catre mine si ridica din umeri.
  – DOMNA! Zac, atzi sunat-o acasa pe mama. Pe fix! Atz spariet-o ca ii bai la banca! Si m-o sunat ashe sparieta sa ma trimata la banca. Si io viu, si imi zicetz ca nu-i nimnic?! Pai ce biserica si pashtele vostru facetz aici?!
  S-apoi in timp ce-sh cerea domnuca scuze, ies din banca, shi-o sun pe mama sa-i zic sa lase calmantele ca-s duse cu vaca domnucile de la banca.
  No… BRD.

 5. Mircea Popescu Reply

  Ma, da n-aveti mila ma, asa ceva n-am vazut.

  Ce sa faca o muiere care nu-i geniu, are si ea, acolo, 95 la 105 iq scremut ? Din ce sa traiasca ?

  Daca-si gaseste unu sa io suga nu-i buna ca-i curva. Daca se marita ii fraiera. Daca incearca sa faca o slujba, capata un goz, face ce poate, si tu o iei la palme.

  Ce vrei, exact ? Sa cace aur ?

 6. Turambar Reply

  Neah. Vrong, Mircea. N’ai intzeles spetza retorica. Shucarul este la adresa bancii, nu a fatucii. Shtim ca fatuca nu are nici o vina. Pe de alta parte, insa, stim ca fatuca este purtatoarea de gura shi de tzatze a bancii. Deci gagica a shtiut in ce se baga atunci cand a acceptat sa dea telefoane zdruncinatoare. Si atunci se cheama ca e in fisha postului sa le luam la impins vagoane. Ca noi stim ca nu pe ele, ci pe nemernica de banca ce’tzi da umbrela cand e soare afara si ti’o ia cand incepe sa ploo.

  Deci Groparule, mama lor. Deci Groparule, bine le’ai facut. Deci o singura parere de rau: pacat ca nu ai lasat’o sa vorbeasca pan’ la capat, sa prapadeasca impulsuri. Ca eu asha le fac. Intai ii las sa’shi faca tot numarul, apoi ii iau la penetrari verbale. Intercostale si sugrumatoare.

  Deci mama lor. Deci.

 7. ioana Reply

  m-a sunat si pe mine o domnisoară, acum o lună, cand am intarziat o zi cu rata la credit, că să mă duc degrabă să o achit. i-am zis că altă dată am intarziat si două săptămani si nu m-a hartuit nimeni, dar că mă duc dacă mă sună un domn de la brd. nu m-a sunat, dar eu incă mai sper.

 8. Carmen Reply

  Deci ieste clar…nevoile duduii nu s-or pliat exact pe nevoile tali, da’ n-are nici o vina ea, saraca. Pe mine m-o sunat de curand una de la rds sa-mi faca o super-mega-extra oferta, desi contractul cu ei l-am reziliat acu’ mai bine de 1 an…da’ cica apar ca avand contract activ la ei, cum draq nu stiu. Asa ca, de la deosebita oferta pe care dorea sa mi-o prezinte cucoana, a ajuns ca sa-mi zica sa merg sa-mi rezolv problema, ca de ce nu a ajuns la ei cererea de reziliere etc. Ha, ii zic, am datorii la rds?! Nu, zice ea…Bun, perfect, atunci la revedere, o sa merg io cand o fi, candva, mai exact niciodata.

 9. Buha Neagra Reply

  Ai batjocorit biata muiere care-si exercita meseria sa duca si copiilor acas’ o franzela feliata si un iaurt fara grasimi. N-ai picur de suflet, Gropare. Si asta e bine, zic io.

 10. ipo Reply

  Ar fi trebuit sa o intrebi repede care e numarul ei de telefon. Si dupa ce nu ti-l spunea, ii ziceai “Pai vezi cum ar fi sa te sune toti necunoscutii?” si garantez ca efectul ar fi fost spectaculos.

 11. you wanna... Reply

  haha
  si eu am sunat la orange ca sa-mi inchid toate ab si bineinteles ca or inceput cu mega extra supra ofertele
  da io ntz
  si pace

 12. Cata Reply

  Ma, va ajitati dejeaba! Si eu lucrez la un fucking call center de sun oamenii acasa si la fazele in care clientii fac pe nebunii, noi numa ne amuzam, ii atatam, ii facem sa se creada importanti si merem mai departe. Voi chiar credeti ca pe fatucile alea de va suna le doare pe undeva? Tz, deloc! Oamenii isi baga picioarele si ele la fel si gata! Peste cati nebuni dai…ar fi si culmea sa te pui cu toti. Si lucrez acolo nu pt ca am IQ-ul sub 50, nu pt ca imi trebe sa duc o pita si un iaurt degresat acasa la copii, nu pt ca e criza ci…din alte motive! Na, ca am zis-o si p-asta!
  P.S. Nu-s singura, nu-s in need (adicatele in nevoi) de nici un fel si nu imi trebe sa mi-o suga nime. Iaca, lucrez acolea numa ashe!
  Si inca un P.S. – majoritatea sunt studente/studenti si au nevoie de un part-time! D-apoi no, voi astia ce va credeti smecheri…mai moale baieti, nu consumati enerjiile ca e criza de ti tatye!
  Serus!
  Aaaaa, madre bloguri pe de alta parta, de la Vita de Vie am ajuns aci, poate ca ne si cunoastem:))

 13. Groparu Nemernic Reply

  @ Cata: deci departe de mine sa-i fac la domnisoara aia ziua amara. Ca si ea e un suflet, sireaca. Si si io am lucrat pe bani putini si loam sex oral in gurita la greu, c-asa o fost filmu.

  Cine-i Vita de Vie?

 14. nenea cosmos Reply

  daca scriu numai muie brd desi n-am niciun imprumut de la banca asta sau de la alta banca sint suficient de concis?

  intru sub incidenta vreunei legi ca subminez sistemul bancar, ceva? nu? muie brd din nou.

  asa ma bucur ca ii doare pe astia din sistemul bancar, si asa de trist sint ca durerea lor ne doare si pe noi…

 15. dada Reply

  se vede ca suntem o tara de prosti dupa modul in care vorbiti!oare o sa ne maturizam vreodata si va veni oare vremea cand nu ne vom mai crede unii mai destepti ca altii? atata aroganta si grandomanie niciunde nu gasesti ca in Romania!

 16. Kilo RO Reply

  Cam asa la francezio-iudeii astia: vreau sa anulez card de debit facut de o firma care nu putea sa-mi plateasca comisionul decat pe plastic. Merg la inceputul lui februarile, predat card si platit diferenta de sold, adica comisioanele lor stupide ca io n-am mai folosit cardul de un an, si deh, trebuie taxat fraierul. Revenit peste o luna, iar platit 3 lei sa inchida si contul, pt ca la ei contul de card si cardul sunt doua chestii complet diferite, trebuie sa mai astepti o luna. Niste chitre care vor sa culeaga ce n-au semanat. Si despre fatuca cu poezia, d-astea ca ea au reusit sa lege credite o natie intreaga de mitici, care n-aveau nicio idee de economie, matematici financiare sau banci. Cam asta si sfatul meu: nu faceti credite si daca aveti depozite retrageti-le sa cada toate bancile comerciale de kkt.

 17. Diadora N Reply

  O intrebare foarte simpla la care nu am gasit pana in prezent un raspuns:totusi exista in Romania o banca ca BRD?

 18. Diadora N Reply

  In sensul negativ. Dupa parerea mea nu cred ca mai poate exista in Romania o banca mai proasta. Sper ca aceasta criza financiara sa o cuprinda si pe ea SA O FALIMENTEZE si sa nu mai auzim numele BRD IN VECI VECILOR. Cu toate ca nu cred intrucat angajati stiu sa te minta ca sa obtina ce vor – probabil pentru a te angaja in cadrul BRD trebuie prima data sa urmezi diferite cursuri care sa scoata din tine tot ce este uman(sufletul) pentru a te putea uita in ochi oamenilor atunci cand ii mint si nu au nici o tresarire.

 19. Notabile din 2 februarie Reply

  […] criza financiară: Jurnaliştii vor fi primii concediaţi. Groparu` ne povesteşte şi el tot despre bănci şi despre cum o să facă el bani pe urma crizei financiare după ce ne îngroapă pe toţi în […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *