Intr-unul din posturile mele anterioare, intitulat Tilisca, unde se deschide berea cu brisca, am ales acest titlu deoarece faceam o referire delicata (ca un funigel de delicata) la un banc clasic, de Marginimea Sibiului:

Un ardelean coboara repede pân’ sa plece trinu’ (trin care mergea, bine-nteles, de la Sibiu la Orlat) si mere la chioscurile alea din gara din Sibiu, de pe peron.

– Dom’şoră, zice al meu, dă-mi o cutie de bere!

Dom’şora – îi dă. El scoate brijca din jep, o înfige în cutie, o desface ca pe o conservă, şi o soarbe dintr-un gât (sibienii îz oameni năpraznici!)

– Dom’şoră, zice al meu, mai dă-mi o cutie de bere!

Dom’şora – îi mai dă. El scoate iar brijca din jep, o înfige în cutie, o desface ca pe o conservă, şi şi pe asta o soarbe dintr-un gât! Fincă sibienii îz oameni năpraznici.

– Domnişoră, zice al meu, mai dă-mi o cutie de bere!

Domnişora îi zice:

– Da’ mă bade, ui acolo îi un inel, ridică inelul si trage-l spre tine, nu te mai chinui cu brijca!

La care badele îi răspunde:

– Apăi, no, domnişoră dragă, inelul ii pentru aia de n-au brişcă!

Acest banc l-am adăugat ca să fac de-nţeles la bobor. Oare scriu eu prea ermetic? Nu, nu răspundeţi, fincă mi-i frică de ce aţi putea scrie. Da’ asta ii numa ase, ca sa stiti si voi ca atunci cand Groparu scrie ceva, le mai si gandeste – atata numa’ ca uneori nu ajung gandurile sa fie si puse pe blog, finca is prea multe si isi dau in gura la iesire, cand e inghesuiala.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  1. sminchy Reply

    deci, bre, gropare, mata esti prea ermetic numa’ pentru cine n-are brishca 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *