Am tot citit şi răscitit şi răsrăscitit şi răsrăsrăscitit şi răsrăs… ştiţi voi: dintre toţi cetăţenii patriei, două categorii nu au dreptul, conform convenţiei de la Geneva, să ocupe locuri pe scaune în autobuze (tramvaie, troleibuze).
Ryan Air
Ba nici chiar în avioane!

Aceste două categorii sunt:

1. Copiii mici.
De ce am lăsa copiii mici să stea jos în troleu? Ei ce probleme au? De ce ar fi ei obosiţi? După cum bine se ştie, copiii au două moduri de funcţionare: hiperactiv şi somn. Ce să caute ei pe scaun? Or mers la coasă? Or mers cu caprele pe muntele Hilamaya? Or săpat şanţuri alături de ocnaşii din Tennessee? De ce nu stau în picioare? Mai ales că, 98.32% din timp, copiii sunt însoţiţi de a) una bucată pensionară uscată ca o coajă de pită uitată în soare, sau grasă şi diabetică, care abia se ţine pe picioare; b) una bucată mămică atâta de obosită, că i se închid ochii pătrunşi de vinişoare roşii.

2. Pensionarii.
Această categorie de devoratori încrâncenaţi de antenetrei şi vedete la apă (sau la bulău) ocupă fără nici cel mai elementar bun simţ locurile cuvenite de drept clasei muncitoare, tinerilor care vin de la muncă rupţi de oboseală şi le-ar prinde bine să se aşeze şi ei, bieţii, 10 minute în scaun! Nu-i aşa? Haideţi să nu le mai cedăm locurile! Şi să le comentăm când se plâng că nu se ridică nimeni! Şi poate chiar să-i înghiontim! Oricum se comportă toţi ca nişte oi, votează în cireadă, stau haotic la coadă şi se bagă în faţă! Ei, cei care au perpetuat comunismul şi l-au votat pe Iliescu! Ei trebuie să moară ei ca România să poată merge înainte!

Mno: săptămâna trecută, tanti Vichi, prietena mamei gropăreşti de la Sibiu, stătea în autobuz în picioare, pentru că nimeni nu catadicsise să îi cedeze locul pe scaun. Lângă dânsa – un nene corpolent, aproape ucis de căldură. Şoferul de TurSib intră cu 50 km/h în giratoriu, apoi îşi dă seama, ardeleneşte, de greşeală; aşa că frânează brusc. Luat prin surprindere, nenea corpolent aproape ucis de căldură de prăvăleşte ca pietrişul dintr-o roabă direct pe tanti Vichi.

Căreia îi rupe mâna.

Mno, de-aia e bine să le cedezi locul copiilor şi bătrânilor în autobuz. Indiferent cât de răsfăţaţi, afurisiţi, naftalinoşi sau ursuzi or fi. Pentru că dinţi sparţi şi mâini rupte la prima frână – şi şoferii ăştia nu vor dispărea, pentru că tanti Vichi nu vrea să-i facă plângere omului.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 21 comments

 1. Gigi Reply

  :mrgreen: Da, da! Mai ales în avioane! Vă dați seama cum virează acestea în sensul giratoriu?

 2. boemul Reply

  pe de altă parte, e cel puţin ciudat să vezi o mamaie (vreo 70 de ani) ALERGÂND vreo 200 de metri după tramvai – tramvai care vine oricum la 3-4 minute – şi odată urcată să o auzi cum se plânge de tinerii care nu cedează locul unei bătrâne bolnave.

 3. Billy Reply

  Astea par a fi niște manifestări xenofobe (pensionari și copii mici) Nu toți pensionarii sunt niște recalcitranți disperați care se îmbulzesc în autobuz pentru a prinde un loc pe scaun…

  P.S.: Ți se randează siteul în mobile version când eu încerc să-l accesez de pe Chrome desktop

 4. Anonymous Reply

  Un consilier de la Iaşi a propus ca pensionarii, beneficiari de gratuitate pe transportul în comun, să nu mai circule dimineaţa şi seara, ci doar când autobuzele sunt neaglomerate. :

 5. Gratian Reply

  Esti pensionar si vrei sa fii sigur ca stai frumos pe scaun din punctul A in punctul B?
  Mergi cu taxi.

 6. Sondy Reply

  Mda, flash-back de acum 10-12 ani … Rupt in directie dupa tura de noapte de 12 ore am luat tramvaiul spre patul personal. Evident ca, fiind ora 7 dimineata, eram eu si pensionarii in tramvaiul ala, si cum am avut ghinionul sa gasesc un loc pe scaun fara sa fac maraton sau sa strangulez bebelusi, nu il meritam… asa ca a venit o doamna respectabila si in varsta special din capatul celalalt de tramvai, s-a postat fix langa mine, mi-a proptit burta in fata si a inceput sa comenteze, ca tinerii, ca respectul, ca …. Totusi, spre meritul ei, ai inchis muzicuta cand i-am zis ca vin de la munca, ca sa pot sa dau bani la stat sa aiba ea de unde lua pensie.

 7. unom Reply

  Acu o saptamana avui niscaiva treaba la doftor. Lume la coada – ca la circ. Majoritar trecuti de primele tinereti.
  O fatuca ce se putea lejer da de-a dura de cat de 2 in 1 era, burta ii era made cat Luna de duminica.
  Satula sa tot stea gafaind in caldura de pe hol, intra deodata cu o doamna in varsta, vociferand “nu se respects ce scrie pe usa asta?”
  Soc si groaza, oprobiu general, noroc ca nu erau pietre in holul cabinetului.
  O gasca de 3 fac o adunare ad-hoc. “Dooamna profesoara, ati vazut? Cata obraznicie! Tinerii din ziua de azi… Lipsa de respect… Rusine… Proasta crestere…”
  Ma duc alene si citesc pe usa: ” Au prioritate: gravidele, copiii pana intr-un an, persoanele ce sufera de boli cardiace ori locomotorii”
  Punct
  Doamna profesoara si gasca ei bag sama ca nu stiau a ceti si ca albisera nitelus de pomana…

 8. Marian S Reply

  Până implementezi chestia aia cu LIKE, bagă la frigider, din partea mea, unul pentru comentariul nr. 1 (BIG LOL!) şi unul la 4.
  Mai ales că Billy de la 4 spune ce tot spun şi eu; chiar acum am păţit-o cu tema de mobil!
  Încă doo` chestii:
  1. Unde naiba scrie aşa ceva, în ce convenţie de la Geneva??? Link, mersic.
  2. Chestia aia de la Iaşi nu e nouă deloc. Când s-a dat drumu` la pensionari pe gratis, în Bucureşti, au fost RUGAŢI FRUMOS să nu se înghesuie dimineaţa şi seara, când pleacă lumea la serviciu (sau vine de la). I-a durut fix în partea aia cu care se aşează pe scaun.

 9. Maria Reply

  „una bucată mămică atâta de obosită, că i se închid ochii pătrunşi de vinişoare roşii.” . foarte adevarat

 10. bubu Reply

  in alte parti locurile se ocupa in ordinea sosirii. Ai prins loc, te asezi si gata. Daca toti avem drepturi si obligatii egale nu vad care e problema ca eu sa stau pe scaun si mamaia nu.
  Am incercat sa dau acum cativa ani locul unui nene de vreo 200 de ani in troleu in Oslo. S-a uitat la mine si mi-a raspuns jignit ca nu e handicapat. “Lasa ca sunt 22 de milioane, la vreo 2000 de km de aici” m-am gandit eu.

 11. VS Reply

  Buna ziua,
  Intentia mea initiala era sa va intreb ce inseamna “mno”, fiind un termen pe care l-am tot intalnit in ultima vreme. Insa, in timp ce scriam acest comentariu, mi-am dat seama ca pot sa dau search si pe google. Nu stiu cat de bine am inteles, dar raspunsul pare competent si o sa il studiez.

 12. Sorinelu' Reply

  Duminica in Bucuresti, cand ieseam dintr-un MegaImage, doi pensionari care intrau discutau politica. Tanti: “Pai decat cu Ponta, mai bine cu Iohanis”. Pentru tanti asta cedez cu placere locul in autobuz.

 13. boierul barba Reply

  Eu zic ca cel mai bine ar fi sa se promoveze o lege a transportului public urban prin care calatoria de “dus” sa fie gratuita iar cea de “intors” sa fie cu tarif dublu.
  Ideea e ca per total transportatorul nu pierde nimic, pensionarii care se vor inghesui la “moca” , neavand bani de intors nu vor mai aglomera locurile iar problema ridicata de Gropy dispare.
  Basca faptul ca prin asta pensionarii mai baga si ceva bani in buzunarele transportatorului prin sistemul de decontare a biletelor gratuite, mai ales ca dupa cum se observa , fanii antenititrei sunt mare amatori de plimbare care ar putea sa-i favorizeaza la optimizarea traseelor de intoarcere spre cuibusoarele lor de nebunii din tinerete , le-ar intari sanatatea vietii sau le-ar scurta-o dupa caz.
  Ce ziceti de propunerea mea , mergem la o strangere de semnaturi pentru o intiativa legislativa civica ?

 14. interesat Reply

  Acelasi lucru pe care l-a observat deja bubu, mai sus, voiam sa il mentionez si eu: prin strainatati daca vrei sa il lasi pe vreun batran pe scaun e chiar scandalizat… i se pare injositor sa crezi ca e ATAT de batran incat sa beneficieze de bunavointa ta. Chiar daca are 80 – 90 de ani.

 15. bubu Reply

  Gropare, ai dreptate. La 50 de ani sunt praf. Pentru ca: tuica, bere, mici, manele. Ai lor la 80 de ani inca fac jogging. Sa nu vb de munca deoarece se munceste pe branci peste tot.
  Rationamentul: Isi fac praf sanatatea cu toate porcariile (a se intelege carne cu colesterol), beau de sting, nu ar face sport in ruptul capului si mai au pretentia de la mine sa le cedez locul in autobuz? Hohoho, merry Christmas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *