Deci mie imi pare rau ca nu-s evreu, pentru ca daca eream, eream mult mai bogat şi şi mai dăjtept, si daca cuiva nu ii convenea de mine (de exemplu, la shafi!), le ziceam din start ca is anti-semitisti si ca sa-mi deie despagubiri morale toate bonurile lor de masa, acum si in vecii vecilor, amin!

Da’ imi mai pare rau de ceva: finca daca eream evreu, la cat noroc am io, as fi fost evreu pe vremea lu Hiclăr; şi dobitocu’ de fiurăr m-ar fi facut sapun, si s-ar fi spalat cu mine pe cap! Da’ finca eram io in sapunu’ ăla, i-ar fi picat şi păru’, şi şi mustatza, da’ nu oricum, ci numa pe jumate! Si toata lumea ar fi ras de Hiclăr de s-ar fi prapadit, şi nemţii ar fi pierdut războiu, că toţi soldaţii s-ar fi căcat pe ei de râs în tranşee şi prin Panzere şi prin Messerschmidturi, şi ar fi umplut Europa de căcat, nu de cadavre, şi mie mi s-ar fi făcut Mausoleu’ Săpunului, fincă unde aţi mai văst voi săpun gropar de războaie?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Andreea MKT Reply

  am observat ca pe la 17-18 ani, toate prietenele mele cu “dark issues” imi ziceau ca or avut ceva neam evreiesc prin famlie si ca is evreice si ele, ergo. cu atat mai mult ca Jews are the only ppl who hate themselves. Io amu as zice ca americanii hate themselves si cum varu-meu Remus e la New York manager de restorant si cum pe barbatu-meu il keama yankee, cred ca sunt o americanca cu accent de sud care iti cumpara tie diamantele false, evreule.

 2. Groparu Reply

  Io nu vand diamante calpe.

  Vand maxim diamante din zone de conflict, care alimentează războaie de gherilă cu femei violate.

 3. ametzitul Reply

  Cica prin 1940 Itzic si Shtrul treceau clandestin granitza din Germania in Elvetzia. Zice Itzic:
  – Bah nu mai face atata zgomot ca daca ne prind nemtzii ne fac sapun!
  – Ba sa fiu al dracu’ daca fac clabuc!

 4. Andreea MKT Reply

  Groparu said: “Vand maxim diamante din zone de conflict, care alimentează războaie de gherilă cu femei violate.”

  Andreea MKT intreaba cu gura pana la urechi: “Si UNDE is razboaiele alea??? Ca m-ar interesa…”

 5. Groparu Reply

  Hmmm… pai: in pat, supt duş, prin dulap, pe masa din bucătărie, in parc (când mai dă căldura), în kimniţă, în facultate, în lift, în holul blocului, la birou, în buda biroului, în piscină, în maşină, pe Cetăţuie, ba chiar – după cum am auzit pe la unele cupluri – chiar în fund!!!

 6. mo Reply

  Io evrei in familie n-am (cel putin nu stiu sigur), nici bancuri noi cu evrei nu-mi amintesc, dar vreau musai sa iti zic de un film oarecum la subiect in caz ca nu l-ai vazut: “Everything is illuminated”.
  Ok, povestea e cam cheesyda’ conversatiile in engleza ucrainiana sunt geniale 🙂
  Io de cand am vaz’t filmu’ ala citez replici cum casc gura. La dracu’!
  http://www.imdb.com/title/tt0404030/quotes

 7. nenea Reply

  poate ai fi avut noroc sa se traga linie sub tine pe lista lu’ Schindler. a, da stai, ca zici ca nu prea esti norocos 🙂

 8. Andreea Reply

  Hello,

  Nota 10* pt imaginatie Groparu’-le 🙂

  Dar daca erai evreu, erai nu doar mai bogat si mai “dajtept” ci si cu pielea mai alba si cu parul (din cap) mai cret (modelul standard).

  Spor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *