– Futui, îşi zise. Futui-futui!

Băuse vreo 4 beri si vreo 7 coniace cu un vechi camarad de facultate plecat peste mări, cu care se întâlnire din întâmplare. Stropiseră din belşug evenimentul: la început sobri, îşi regăsiră exuberanţa după al doilea coniac şi continuaseră seara în hohote de râs, încheind-o fulminant cu telefoane date în miez de noapte vechilor tovarăşi.

– Nu mai beau, mă! Am de condus, nu pot lăsa maşina aici peste noapte, mă! îi striga prietenului care nu mai prididea cu coniacele.
– Taci, mă. Că nu te opreşte nici dracu! Şi dacă te opreşte, ce? Ce-ţi face?
– Îmi ia carnetu, mă, eşti nebun?
– Taci, mă, că nu ţi-l ia, mă! Ţine minte de la mine: când te opreşte Poliţia, ai de făcut trei lucruri: 1. cobori din maşină – nu rămâi înăuntru, că nu eşti tu Tăriceanu, să vie ei la tine; mergi tu la el! 2. NU MERGI STRÂMB! Te concentrezi şi mergi drept! Că dacă mergi strâmb, e ca şi cum ţi-ai tăia singur craca de subt picioare. 3. Îl întrebi pe Garcea ceva, acolo… gen “ce bine că v-am întâlnit, caut de o oră strada Sapienţii, aici e?”, ceva de-a pixu, să îl faci să uite de ce te opreşte! Şi apăi el îţi zice ce îţi zice, tu mergi înapoi în maşină şi pleci, efect garantat, te lasă toţi în pace, că-s proşti, bă, îs nişte proşti…! Îţi spun eu, bă, aşa merge mereu!

Şi acum, în drum spre casă, poliţaiul îi făcuse semn să tragă pe dreapta! Futui, îşi zise. Dracu să-l ia cu sfaturile lui! Futui futui.

Se dădu cu greu jos din maşină, ridicându-şi cu dificultate capul. Reuşi să nu se lovească de portieră. Se îndreptă zâmbitor către Garcea, îşi corectă de vreo două ori traiectoria. Trase adânc aer în piept, îl suflă afară cu o oboseală nesfârşită, şi sughiţă. Acum e-acum, îşi zise! Până aici totul a fost impecabil. Mai trebuie să pun întrebarea aia, şi gata, l-am aburit pe tablagiu!

– Bună seara! strigă. Bună seara! Ce bine că v-am întâlnit! Nu ştiţi cumva…

Şi se opri puţin. Oare care era continuarea? Ce dracu trebuia să întrebe?

– Bună seara! Nu ştiţi cumva… nu ştiţi cumva cum mă cheamă?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 26 comments

 1. Raka Reply

  Haaaa! Am mai vazut dintr-astia, mi-s tare simpatici 🙂 Adevaru’ e ca stii cam in ce asentimente mi-s si eu cu rutiera… Si e unu din cazurile putine cand versurile lu Chirila au sens, ca daca-i zici ca actele ti le-ai uitat acasa si te crede, ii poti da duma ca si actu’ de ebrietate tot acasa e 😉 Asta ar fi fost varianta a doua, daca stie omu din start ca nu-i pusca intrebarea incuietoare de dirijare spre cucuietii din deal :p

 2. Night-elf Reply

  Eu am un amic al carui unchi e mare si tare pe la nush ce politia capitalei and shit. La o nunta o arsese pe gin tonic la greu (ca cica ala are darul de a nu mirosi in caz de ceva). Intamplarea face ca-l opreste Garcea. La care el, coboran frumos din masina: “vai de mine dar n-am baut nimic! Nu de alta dar l-as face de ras pe unchimiu cutaritza, in primul rand.” Si Garcea se evapora.
  Mdea.

 3. Treaz Reply

  Metoda care nu da gres e sa ai in masina ceva de baut, iar daca te opreste si te intreaba “ai baut?” iei o duşcă mare şi spui “acum da”. Apoi suni un prieten sa vina sa conduca masina 😎

 4. lichu Reply

  Gropare te-a dat in gat Julica
  SE INSOARA GROPARU!!!!!!
  SA FIE INTR-UN CEAS BUN! SANATATE SI ECHIPA DE FOTBAL! 😉

 5. ioooooooooon Reply

  Acum gluma ca gluma, am un amic care a intrecut masura la coniac si a provocat un accident de circulatie, acum sta la ocazie :)) Plus ac are si doi ani de parnaie cu suspendare, deil poate bate oricine ca nu are voie sa riposteze. =))

 6. boga Reply

  CASA DE PIATRA!
  vezi ca atunci cand te insori, trebuie sa pupi mireasa, nu candelabrul 😉

 7. io' Reply

  ma tu te insori sa ai sofer la chefuri =))
  pe un pretin il opreste politia, domnu ati baut, io nu, dar m-am pupat cu prietena mea si ea a baut (caz real), dupa intamplarea asta a cazut cu masina in Mures si a scapat si-apoi s-a insurat.
  zambeste Gropare vin vremuri grele 🙂

 8. Ciprian Reply

  1. Sigur nu i-a facut nimic. O fi crezut militianul rutier ca are de-a face cu vreun deputat ceva de-l intreaba asta. 2. Sa ai nunta frumoasa, cu cei dragi aproape si dupa nunta Groparita sa nu-si schimbe naravurile si sa va inmultiti cum v-ati pricepe.

 9. Ciprian Reply

  1. Sigur nu i-a facut nimic. O fi crezut militianul rutier ca are de-a face cu vreun deputat ceva de-l intreaba asta. 2. Sa ai nunta frumoasa, cu cei dragi aproape si dupa nunta Groparita sa nu-si schimbe naravurile si sa va inmultiti cum va veti pricepe.

 10. Ciprian Reply

  Sry. Pe ma’sa lui de net si de erorile ma’sii, ca ti-am postat comm-ul de 2x. Sa fii fericit!

 11. angeloasa Reply

  Io numa sper ca daca te lasi de tziganiade cu ocazia insuratorii sa nu te lasi de postat la fel de fain si de telemeaua de Sibiu cu ceapa si slana .NEVER EVER , chiar daca miroase o tzara mai rau ca Channelu’ .

  Fericire maxima Gropare ! U are the best blogger .EVER ;;)

 12. Misaki Reply

  Felicitari! 🙂 Acum mai trebuie numai sa gasesti popa mai funny decat tine, se stie ca e greu cand trebuie sa li se dea sfaturi mirilor in biserica 😀

 13. Dani Reply

  Cred ca politistul i-a raspuns : “Nu stiu cum te cheama dar presimt ca o sa aflu… Adu-mi actele!” :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *