Împreună cu o gașcă de corporatiști din Cluj puși pe fapte mărețe, sâmbătă am ieșit la o acțiune de ecologizare a micii localități de lângă Cluj cu nume care aduce a Bosfor: Dezmir.

Dintre băștinași au venit doar colegii corporatiștilor, că băștinașii indigeni adevărați erau prea ocupați să-și numere banii luați pe terenuri.

Localitatea se află în jurul unui aerodrom unde tot felul de cetățeni fac niște manevre cu niște avioane de-ți cade pălăria pe spate la cum te uiți după ei – dacă-l știți pe domnul care călărea bidiviul ăsta galben vă rog mult să-i transmiteți cele mai calde urări, că la un moment dat nu m-am mai uitat la el pentru că-mi venea burtica în fundul gâtului la ce looping-uri, tonouri și întoarceri băga; și burtica mea nu urca singură, că-mi aducea și micul dejun cu ea, și-am zis gata, nu mai mă uit.

Am fost cu toată familia la ecologizare, sarcina nievestei și a Gropărelului a fost să rânească prin câmpii; sarcina mea a fost să o țin pe aia mică departe de bălți, trafic, gunoaie și caii de la căruțe, că de vreo 16 ori a vrut să sară pe ei, îi plac caii ceva de speriat.

Deși am avut emoții că Gropărelului nu o să-i placă munca (ei, lui îi place, bietul, dar nu prea are chef să facă ce-l punem noi să facă!), am rămas uimit de cât de vrednic a fost, zici că s-a uitat la motivaționale corporatiste pe TikTok. Și am aflat ulterior de ce devenise un strângător de gunoaie fruntaș: păi, găsise comori! După cum urmează:

– una bucată racletă de mașină – am vreo 4-5, dar asta o voi da primului automobilist pe care-l prind că-și curăță parbrizul înghețat cu unghiile și cu cardul de credit. Sunt ZECI de asemenea șoferi total nepregătiți de venirea iernii, zici că-s autorități.
– una pereche ochelari de protecție pentru frezat cu flexul (sau purtat ceartă cu scântei cu soția – fiecare după posibilități)
– perla coroanei – o siglă BMW de la ceva capace de roată de ursuleț sau pisicuță, cred că posesorul ei nici măcar nu mai semnalizează în trafic de supărare.

Și acum fiu-meu îmi tot bate capul să mergem să mai căutăm prin șanțuri că poate mai găsim comori, că e mult mai OK să rânești după aur în aer liber prin canale colmatate de nămol și bețivi picați decât să mergi la meditații la mate! Și jur că aproape că-mi vine să-l înțeleg, că și eu aș alege la fel, deși îmi dau seama că așa îmi subminez propriul meu bullshit pe care i-l repet obsesiv, că are foarte mult de lucru în viața asta și că are nevoie de 10000 de ore de muncă într-un domeniu ca să poată zice că-l stăpânește.

No, ce vreau să zic este: nu mai aruncați gunoaie prin țara mea.

Mersi.

PS: Și mersi inițiatorilor acțiunii, care au fost și gazdele emisiunii de după, se știe ei care sunt.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. Atti Reply

    Să vezi de nu îți cere juniorul detector de metal să caute aur dacic 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *