Deci eu, Groparele, am rate, da? Da.

Şi din toate ratele mele, cea mai infectă şi mai nasoală e aia de la ING. Fincă e pe incă 28 de ani şi de fiecare dată tre’ să completez o foaie de vărsământ cu jdemii de detalii despre operaţiune, în loc să meri numa cu buletinu şi cu banii, şi basta.

Şi ce-mi place mie – au un câmp “Provenienţa banilor” în care tre’ să declari de unde ai tu, datornic pârlit, bani să dai băncii. Câmpul ăla se complectează pentru sume mai mari de 10.000 coco, să poată şi statu să afle când mai spală şi altcineva bani în afară de el.

Şi io nu mă pot abţine şi tot timpu’ completez câmpu ăla cu tot felu’ de năstruşnicii: provenienţa banilor – “din buzunarul meu”, “din portofelul meu”, “din salar”, “din economiile mele”, “de la casa de schimb valutar” sau chiar “operaţiuni licite” şi “am jefuit o bătrânică”. Şi mereu tantile alea îmi spun că nu trebuia să completez şi câmpul ăla, şi io le zâmbesc sardonic şi le zic că mă doare la su-braţ, că aşa înţeleg eu să fac afaceri cu banca, zâmbind în timp ce-s violat.

Dar în ziua aia mi s-o blocat cardul în bancomatul BT din pricina unor erori interne (se stricase bancomatul la maţe), şi am luat bani împrumut ca să plătesc rata. Şi am scris în câmpul “provenienţa banilor” următoarele: împrumut de la un prieten – e criză!!!

Tanti bancheriţă o loat foaia de vărsământ, n-o râs (io mă prăpădeam în sinea mea de cât pot fi de genial), şi o şters cu pixul fraza “e criză!!!” – restu’ o rămas intact.

ing-bank2

Ei. Aşa luptă băncile împotriva crizei.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 38 comments

 1. Astfel incat Reply

  Gropare, razbelul cu robotzimea sferelor cu ochelari si cu pulovere pe gat de la banci e precum ala de 100 de ani sau razbelul sysadminilor cu site-ul, cazuti la datorie sub ploaia de jpeguri. Adik fara sortzi de izbanda.

 2. norAz Reply

  Alo, nenea… vezi ca nu se vede poza desi ma roade sa vad cu ce culoare a taiat tanti aia peste aberatiunile matale. Io’s patit cu tine, asa ca nu ma mai mira ninika… si mie imi zisesi la un op cand imi varsasi neste monetar (DA, io cu groparele avem afaceri necurate – asteptam maine stenogramele), ca cica” Descrierea operatiunii: plata servicii sexuale!”.

 3. Darael Reply

  Daca ai la ING, nu poti sa faci aceste plati la Self bank ? Ca sa scapi de intalnirile de gradul 3 cu functionarele…

 4. ionuţu Reply

  Darael,
  unde ar mai fi farmecul? Nu vezi că groparele e şi masochist? Zîmbeşte cînd e violat. 😀

 5. andra Reply

  Groparele are rate la toate băncile din Romunica? şi toate ratele de peste 100 coco pe lună? 😀

 6. Amalia Reply

  Ultima mea păţanie cu fătuca de la ING: mă duc să-mi modifice adresa contului, că era ceva adresă hibridă, combinaţie de adresă din buletin şi adresă de Bucureşti (asta tot din greşeala lor). ING-ista îmi spune că nu se poate modifica, da îmi face alt card(!)pe care sigur o să apară adresa aia bună-aia oficială, nu aia de pe dosul buletinului. Bun, zic io, da îmi trimiteţi pinul pe adresa din Bucureşti. Nu se poate, că adresa de corespondenţă e aia din buletin. Da nu le puteţi inversa, ca să nu mai cheltuiţi voi banii degeaba, şi eu să-mi pierd timpul ? Nu. Ieri mă sună un tip de la ING- curierul nu i-a găsit pe ai mei acasă (cum la mine în văgăună nu există sediu ING, bag sama că l-or trimis de la municipiu), aşa că să mă înfiinţez după pin la sediul din Kisseleff. Cine ştie ce surprize mă aşteaptă şi acolo, că aşa cuib de Cănuţă oameni suciţi n-am mai văzut.

 7. ania Reply

  eu n-am completat niciodata vreo foaie de hartie la ing :)) nici nu stiam ca se poate, cum ei nu au casierie pe mai nicaieri :))

 8. mishu Reply

  Ahahhaha, tare tanti asta. Am un preten care si-o loat saracu mashina de spalat. Zic saracu’ ca si-o luat-o in rate. Rate de la BCR. Si ii zice asta la pretina-sa intr-o zi: tu fata nu te duci sa imi platesti si mie rata ca eu n-ajung si sa nu ma bage astia in buculuc. Merge fata si ia uite ce pateste:

  Ea: m-am enervat la banca de numa
  Ea: ca desteapta aia de-acolo m-o pus sa platesc 4 lei comision pentru ca nu-s tu
  El: dice sa platesti comision ?
  El: ca nu esti io ?
  El: adica cum
  Ea: cum auzi
  Ea: ca platesc in locul tau
  Ea: regula noua de la nush cat decembrie

  El catre mine: ==) in ce tzara am ajuns sa traim mah

  Noa, cedai?

 9. nonick Reply

  La fel scria pe formularul prin care depuneam bani pe cardul lu’ cumnatu-meu, la BancPost. La “provenienta banilor” am ajuns sa scriu “Mosh Craciun” si “shpaga” :).

 10. Carmen Reply

  Apai cum sa lupte ele, bancile mama, impotriva crizei, pe care numa ele, saracele, stiu cu cata truda si sudoare au zamislit-o si i-au dat nastere…cat despre ING, nu poci ca sa zic decat ca mi-a tresarit inima de bucurie si incantare cand mi-au trimis sms ca sa ma anunte ca trebuie musai sa le achit cei 0.30 lei pentru care depasisem scadenta, ca de nu, derect la rau platnici ma trimit. of cors ca o trebuit sa depun o hartie de 5 lei la bancomat.

 11. nebuloasa Reply

  popescule, da’ nu ti-am zis ca Groparele e James Bond in mizerie? El s-a luptat cu bombele, nu cu pixul si hartia..
  Mno, Gropare, amu’ sa te-nveti minte si sa nu mai pomenesti de franghie in casa spanzuratului :))

 12. Eu Reply

  Pe mine m-a sunat ieri de la UniCredit, o voce blondă să mă întrebe dacă nu vreau să-mi transform euroii (nu foarte mulţi) din CONTUL CURENT într-un depozit la termen cu dobîndă foarte avantajoasă… O fi dobînda la depozit mai bună decît la un cont curent, dar mie îmi trebuie contul ca să fac plăţi electronice, a durat cam 10 minute să o lămuresc pe tanti…Au ajuns băncile la banii mei, ma umflă rîsul!

 13. Eu Reply

  Dom’ profesor Groparu, scoate dumneata, te rog, virgula de dintre subect şi predicat că rîd copchii de mine :))

 14. Ionut Reply

  Trebuia sa lasi numarul contului sa te ajutam cu plata ratelor, se strangea de 1 an si tot era ceva.

 15. aspirinutza Reply

  trebuia sa-i spui incasatoarei ca asa te-o invatat mama, sa nu lasi nici o intrebare neraspunsa… ca-i semn de proasta crestere :))

 16. Catalin Reply

  Haha, misto idee, felicitari!

  Spre norocul meu, nu tre sa completez rahaturi d`astea de fişe când plătesc ratele.

 17. WhiteWolf Reply

  Io cred c-o sters aia cu “e criza” din cauza ca inca mai spera sa o ieie Boc la Bucuresti ca si mare finantista. Sau macar ca specialista
  Si pana una-alta, se gandea sa-ti conserve optimismu’.
  Daca mi se permite un termen licentios

 18. ami Reply

  sar’na!
  pt k azi e vineri 13, si asa a tot fost pana acum…si cand am citit ce-ai scris aici..parca e aproape 14. 02.
  sar’na!

 19. Sky Reply

  Ai grija ce si cu cine faci , ca pana la urma tot cazi in groapa datoriilor….

 20. Altu Catalin Reply

  Intreb si eu ca regheteanu’: de ce te infiintezi la banca?
  Stiu ca vrei sa ai dovada fiecarei plati dar ori platesti pe net si iei extrasul o data pe luna pentru toata luna, ori te duci la multimat.
  Sau iti place de tanti de la ghiseu ca si-a spalat parul cu nush’ce sampon?

 21. gheorghe Reply

  deci bancile stie ca nu e criza. criza este la curul nostru, nu al lor. acea tantile nu stiu daca stie ce a facut mazgalind peste cuvantul rau famat dar e complicate. prea complicate. treaba.

 22. Bogdan Sorlea Reply

  o intrebare si o constatare daca se poate:
  creditul pe 28 de ani e pentru ceva imobil?
  (ca noah, pare rezonabil)

  si constatarea:
  scrisu’ de pe formular e porno rau :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *