Concert Iron Maiden – București, 26 mai 2022

Suntem din ce în ce mai puțin rockeri! Din ce în ce mai puțini, mai bătrâiori, mai cărunți și mai diabetici, ce să și faci.

De Iron Maiden m-am îndrăgostit prima dată când am vopsit balconul părinților, la 15-16 ani, și primisem caseta împrumut și toată munca aia de 2 zile am ascultat albumul Fear of the Dark pe repeat. Între noi fie vorba, nu atunci m-am drogat cu vopsea, ci atunci când am vopsit rafturile din pivniță – dar asta-i altă poveste.

Apoi au venit la Cluj în 2010 la concertul organizat de Liviu Alexa, și pă prietenie și pentru niște traduceri făcute site-ului m-am procopsit cu o invitație; și-a fost din altă lume, dureros de frumos, hehe.

Și când am auzit că vin la București, ne-am mobilizat majoritatea care mergem la Țiganiadă (văru’, hinu’ cu hinuțu’ și nașu’, Ganistră și avocații și ficiorul + Rareș) și duși am fost! Numa’ fiu-meu n-a vrut să vină, că atâta-i place școala, că gândul că va trebui să recupereze materia pentru alea două zile în care-l furam de la ore l-a dat peste cap complet și a refuzat vehement.

Am plecat cu gașca din Sibiu înghesuiți toți 10 într-un microbuz MyTroy SRL; când opream undeva, striga nașul Greuceanu:
– Haidați, grupul pentru lucrat la abator în Germania, sus!

Că așa circulam.

Și lung drumul, frate! Plecat pe la 10 din Sibiu, ajuns la 5 fără ceva în București. Cazat la Hotel Herăstrău, circulat cca 3.5 km pe jos până la Romexpo, apoi asistat la concertul memorabil al englejilor.

Înainte de concert, pizza luată pentru flămânzii de noi care nu-și mai băteau capul decât cu mestecatul de bere a rămas neconsumată; într-un gest nobil de mărinimie, nașul Greuceanu le-a oferit pizza nemâncată unui grup de puștani veniți la concert, care și-au înghițit rușinea de foame și au prădat-o în 3 minute. Să fie primit!

Când a-nceput, am zis că aia e, o să văd spate de domnișoară tot concertul! Respect domnului care-și ducea scumpa povară, dar și mai mult respect pentru că a cedat după o vreme.

Cum fu: fain, băi. Fain de tăt! Sunet, cântec, atmosferă, oameni cumsecazi (salut, Emil!), tot ce vrei. Bere fără cozi. Pe scenă – avioane, îngeri și satane.

Îl știți pe ăla care filmează la concerte cu telefonul, deși tot Internetul îi spune că degeaba o face, pentru că MEREU VEI GĂSI FILMĂRI MAI PROFESIONISTE PE INTERNET ȘI ORICUM NU TE VEI MAI UITA VREODATĂ LA ELE?

Nu. Greșit. Le am și le țin, că cine știe dacă nu mai trebuie să vocsesc vreodată vreun balcon, și eu numai pe Maiden pot vopsi, eu doar așa funcționez.

Plus că se mai și aude cum rag pe ele! Măgărește de-a dreptu’.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. George Reply

  Tocmai pentru că suntem din ce în ce mai bătrâiori, l-am luat pe junior la concert, să urmeze îndemnul “Be Part Of The Legacy” 🙂
  Cred că eram vreo 2-3 metri mai în fața domnișoarei centaur

 2. florin Reply

  Pe mine m-a luat juniorul la concert. Nu puteau ridica ecranele alea laterale un pic mai sus, sa vedem si noi – astia mai necrescuti – cate ceva, prin oceanul ala de maini ridicate, posesoare de telefoane? Gropare, te-ai desconspirat. Noroc c-ai pus niste filmari, ca sa te speli de pacate. Ca-mi parea rau c-am batut atata amar de drum din Cluj si n-am vazut steagul Romaniei in mana lui Bruce.

 3. Dan Reply

  Vezi ca nu Alexa a organizat concertul din Cluj, ci un fost patron de club de fotbal.

 4. Zev Reply

  Ha! Au carat si Spitfire-ul dupa ei! Eu i-am vazut la Budapesta acum decenii, acolo nu l-au dus desi Aces High era deja scos. Nu l-am vazut decat pe Monster Eddie si ceva piramide. Respect pt George si florin, ala micu’ cu un numar peste mine la pantofi nu s-a lasat convins. Tot cu Childish Gambino si lo-fi si de-astea. Ma mangai cu ideea ca putea fi mai rau, gen Kanye sau 50Cents sau Billie Eilish.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *