Din colecţia de ştiri toamnă-iarnă 2008 din Libertatea, colegul meu Adi, care are acasă o chinchila din asta:

spicuieşte: un grup de oameni de ştiinţă britanici a descoperit că şoarecilor nu le place brânza!

Pentru a testa teoria în condiţii de laborator, merge acasa în cea mai mare viteza, ia o bucăţică de caşcaval din frigi’, şi se apropie politicos de chinchila. O salută, aşa cum ştie el, în graiul şinşilesc, şi îi strecoară bucăţica de caşcaval în acvariu; numai ca să descopere, cu stupefacţie, că şinşila îi înghite pe nemestecate! S-a gândit atunci să le scrie acelor oameni de ştiinţă, să le spună “un om de ştiinţă din Mănăştur a făcut o descoperire opusă celei făcute de un grup de oameni de ştiinţă britanici, şi anume că rozătoarelor, conform aşteptărilor milenare, le place caşcavalele”. Nu se ştie dacă această preferinta culinară a survenit in obişnuinţele alimentara ale rozătoarelor odată cu apariţia serialului “Tom şi Jerry”; oricum, cercetările continuă.

Şi ca să închei, tot colegul meu Adi, văzând la Kaufland pită mucegăită, s-a dus cu ea la vânzătoare şi a-ntrebat-o:

– Fiţi amabilă, pâinea cu mucegai e pâine specială pentru brânza cu mucegai?
– Nuş, zice vânzătoarea, staţi să o chem pe colega, că io-s nouă aici şi nu e raionul meu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. nonick Reply

  Ma, eu n-am testat, eu doar am trimis link-ul. Nu omorati mesajerul. Auzisem “stirea” la radio la momentul respectiv si cu ocazia postarii dinainte am googalit dupa ea si am zis-o.

 2. nonick Reply

  Si inca ceva: scrie acolo soarecilor nu le place branza, nu zice niciunde ca nu o mananca deloc. Adica ar prefera altceva daca ar avea de ales. Daca Adi ar tine sobolanii flamanzi, probabil ar manca si guma de sters.

  Ce, voi mancati numa’ ce va place?

 3. mm Reply

  io am prins odata un shoarec la mine-n casa, mâtza mi l-o adus (sa ma hraneasca, bagsama, sau sa ma invete sa-l transhez)
  i-am dat cascaval sa manânce, pe care-l tinea cu labutele lui in forma de mânute cu degetzele si l-am fotografiat pâna l-am orbit cu blitzu’. deci io am dovezi! ca :
  a) le place
  b) mânca, daca-i musai
  😀

 4. Little Dot Reply

  care oameni de stiinta :)) eu am acasa un hamster si ii plac branzeturile mai mult decat mancarea speciala pentru hamsteri…

 5. Luana Reply

  Ultima intamplare e pe stil corporate: nu-i in raspunderile mele, nu cunosc, nu gandesc dincolo de postul meu. Corporate first, activitate la neuron later :))

 6. frm Reply

  teoretic nu se pupa : nu la toti ne place pestele dar la toti ne place pizda … no am zâs, ma scuzati de expresie da’ ase mi-o iesit …

 7. iatcu Reply

  Bre omule, s-o fi referit la brinza produsa de cioban dar nu din lapte de oaie / vaca / capra, etc. ci de aia facuta la gindu’ si doru’ dupe muiere.

 8. krossfire Reply

  Hamsterul fostului coleg de apartament halea si juma de kil de branza pe zi…vedeai efectiv cum i se umfla stomacul. Probabil era datorita urii sale intense fata de branza – voia sa scape lumea de acest pericol oribil !

 9. curly Reply

  off-topic:
  @ana calin: vad ca dau de tine pe blogurile divershilor cetatzeni…sa dai un semn daca ajungi sub poalele Tampei….de catzi ani nu ne-am vazut? 5? sau mai mult?

 10. unmihai Reply

  aia cu painea mucegaita mi-a adus aminte de faza asta:

  – ceafa de pui aveti?
  – nu stiu .. s-o intreb pe colega

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *