Eram la o gură de aer, pe terasă (că la Cluj zilele astea e așa o vreme frumoasă, de numa’!), discutam fierbinte nominalizarea pesedistă.

Apare colegul Sasha (din Basarabia) – ocazie cu care se face umbră în Cluj: este fost rugbist. Și arată ca unul (toți basarabenii arată așa, de altfel).
– Da’ șie discutați?
– Apăi, iaca, vorbeam de ultima ispravă pesedistă.
– Șie ispravâ?
– Apăi or nominalizat o musulmancă teroristă ca premier. Ne va umple țara de moschei și va aduce refugiați și ne va strica Grădina Maicii Domnului!
– …
– Apropos, că ești din Republicuță. Care-i părerea ta, cine zici tu că e mai în budă, România sau Moldova?
– E! zice el. Moldova, clar; dar la alegerile astea, o zis România către Moldova: a, ești în budă rău? Ia ține-mi tu numa’ un pic berea asta…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Atti Reply

  Gropare, am mai avut noi pesedei la guvernare si n-am crapat. Drept, nici bine tare nu o fost.

  Acum eu vorbesc din perspectiva unuia care traieste din ce lucreaza – dar partea buna e ca retele si calculatoare stricate o sa tot fie, deci slabe sanse ca sa dau faliment.

  Sa speram doar cei care i-au votat sa invete ceva. A doua speranta e ca USR-ul sa nu se dovedeasca la fel de putred doar in ambalaj nou. In rest? Rabdare si tutun.

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ Atti: de acord cu pesedeala, cum zicea cineva pe FB, șansele ca Liviuță să fie conștient de șansa istorică și să nu dea cu mucii în fasole sunt mari. Dacă-i iese șpârla, vor domni în pace și liniște un sfert de veac.
  Dar mă tem că autostrăzi, spitale, școale vor fi debifate. De asta mă tem cel mai tare – că, de bine de rău, și eu tot din calculatoare-mi câștig bonurile de masă, și încă vreo 10 ani nu se întrezărește vreo criză majoră.

 3. Nemultumitu' Reply

  @ Atti & Groparu… hmmmm… ce optimişti sunteţi voi. Dar ia uite ce zic unii că se întâmplă prin Coreea, aia de nord:
  “Foarte puţini cetăţeni sunt conectaţi la Internet într-o ţară în care regimul controlează strict orice influenţă externă de teamă apariţiei unei opoziţii.”
  “În Coreea de Nord, ţară condusă după un regim totalitar, comunicaţiile sunt strict supravegheate, locuitorii având acces limitat la Internet, iar telefoanele mobile din singură reţea disponibilă nu pot efectua apeluri internaţionale sau iniţia trafic de date, folosirea acestora fiind considerată o infracţiune deosebit de gravă
  ►Internetul a fost transformat într-un instrument de propagandă guvernamentală. Toate siteurile nord coreene conţin un cod în sursă care face că numele conducătorului suprem, Kim Jong Un, să apară cu litere puţin mai mari decât normal.

  ►Singurul Internet-Cafe din capitală ţării are instalat pe toate calculatoarele un sistem de operare numit “Red Star”, dezvoltat special la comandă “preşedintelui etern”, Kim Jong-îl, decedat în 1992. Calendarul sistemului de operare nu afişează anul 2012, ci 101 – numărul de ani de la naşterea întemeietorului sistem politic actual din Coreea de Nord.

  ►Cetăţenii de rând nu au acces la Internet, acest privilegiu revine doar elitei, unui număr select de academicieni şi savanţi. Ceea ce pot accesa oamenii de rând este de fapt, o reţea cibernetică naţională de date, numită “Kwangmyong”, controlată de guvern printr-un furnizor exclusiv de Internet.

  Această reţea naţională de date oferă accesul la câteva siteuri de ştiri interne, anunţuri şi funcţii de chat. Jurnaliştii trebuie să aibă grijă ce scriu pe “Internet”-ul nord coreean. Organizaţia Reporterilor fără Frontiere a descoperit că mai mulţi redactori au fost trimişi în tabere de corecţie pentru simple greşeli gramaticale din articole.
  ►Locuitorii din Coreea de Nord obţin ilegal informaţii din lume prin intermediul unor stick-uri USB ataşate de baloane, trimise peste graniţa de către vecinii sud coreeni.

  ►Singură reţea mobilă din ţară nu oferă accesul la telefoane internaţionale, nici trafic de date. Cu toate acestea, nord coreenii fac rost de telefoane mobile în mod ilegal.

  “Telefoanele mobile sunt ascunse în pungi de plastic şi îngropate pe dealuri, în afară oraşelor sau comunelor, numai pentru a fi folosite o singură dată pentru un apel care nu trebuie să depăşească 2 minute, dacă individul nu vrea să fie prins de detectoarele celularelor de care dispune Ministerul Securităţii de Stat”, relatează Daily NK.

  “Riscul pe care şi-l asumă oamenii acum ar fi de neimaginat în urmă cu 20 de ani”, a spus Nat Kretchun, coautor al unui raport despre mass-media în Coreea de Nord.

  Pentru a nu fi detectat când folosea un telefon mobil, un bărbat de 28 de ani care a părăsit ţară în 2010, a relatat în raportul de mai sus, că dădea drumul la apă de la chiuvetă şi îşi punea în cap un capac de oală în timp ce efectua un apel.

  “Posesia ilegală de telefoane mobile este o infracţiune deosebit de gravă”, a declarat Scott Thomas Bruce, autor care a scris pe larg despre Coreea de Nord.

  Specialiştii sunt de părere că noul lider al Coreei de Nord ar trebui să fie mai deschis tehnologiei şi să dea dreptul cetăţenilor de a naviga pe Internet, dacă doreşte că acest regim să poată funcţiona în continuare. Însă fiecare pas pe calea redării oamenilor a ceva ce nu au mai avut înainte – accesul la informaţie onestă, ar putea avea efecte devastatoare pentru regimul specific statelor totalitare, închise.”

  Aşadar ?

 4. George Soros Reply

  Dragi romani, stati linistiti in bancute.Banii mei fac cam ce vrea plm in tara voastra plina de vanduti!
  Cu un premier homosexual, ca lui Pili-Boc i-o tragea Sticle de fiece dat cand se-mbata, si asta se intampla destul de des, cu ong-uri avide de fonduri grase, cu bloggarasi de cartier care-si vand constiintele pe 2 dolari, cu asa-zisi influenceri gata sa-si tradeze natia pt. un covrig gaurit(ca mureau de foame, de prosti ce erau), cu ratati care se cred Spilbergi, cu ecrivani pe care nu-i citeste nimeni-raul, ce plm?-cu dealde astia v-am futut norocul si viitorul!
  Bai saracilor, invatati-va sa va vindeti mai scump, ca la 10 dolari cumpar cam o duzina de prostovani splati pe creer!
  Bu-ha-ha-ha-ha!

 5. super_fotbal Reply

  La faza aia cu internetul nu prea mai avem sanse. Singura problema adusa de dragnea si care e reala si nu o vede nimeni este ca astia pana in 30 de ani parca au mai vazut o sansa pe ici pe colo sa obtina cate ceva fara spaga si relatii. Dragnea si restul ar aduce obiceiul asta inapoi din primele luni, ca doar ei din ce au facut bani, si dupa ce scapam de ei daca mai scapam o vom lua de unde a lasat nastase.

 6. Atti Reply

  @Pamfil / Soros: aoleu, vad ca te-ai ales cu niste sechele noi dupa ce ai dat cu capul de perete.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *