Am încercat în week-end mi cumpăr o pereche de pantaloni pentru serviciu.
Adică, nici jeanşi, nici din aia cu dungă… Casual-i, cum se zice pe la noi la corporaţie.
Credeţi, nu e deloc uşor!
Pare toți producătorii internaţionali care aduc marfă în România au ajuns la concluzia pantalonii barbatești trebuie aibă talia ceva mai joasă şi fie mulaţi în zona genunchilor şi a tibiei.

”Mai degrabă aș prefera să-i port pantalonii ei, mulțumesc!” (sursa)

Stimaţi producători, uitaţi în jur! În România sunt foarte puţini bărbaţi care semene cu Guardiola sau cu Zidane! Întradevăr, ei au un corp atletic şi au alergat catralioane de kilometri, deci nişte pantaloni mulaţi pe gambe le vin OK… Lor! Doi! Atât!
În schimb, dacă eşti mai degrabă implicat într-o activitate de birou, pantalonii mulaţi pe nişte picioare nu prea atletice pot da impresia ai suferit o lungă perioada de deficit de calciu!

Problema numărul 1: culoarea
Ce e cu pantalonii ăştia mov, verde deschis sau bleu electric?
Ţin precizez nu interesează merg la vreun carnaval sau rivalizez cu Bozo The Clown… Vreau doar nişte pantaloni ceva mai normali pentru serviciu…

Totuşi, speranţa reînvie! Am văzut o pereche de raiaţi gri închis! Materialul pare OK! Culoarea e nesperat de neutră. Speranţa reapare!
uit mai atent la ei şi
Totul este pierdut!

Văd problema numărul 2!
Turul pantalonilor este cu 20 de centimetri mai jos decât ar trebui. Dacă nu eşti un skateboarder rebel, care îşi parcurge adolescenţă problematica, nu prea ai cum -i porţi!

OK, renunţ! Îmi iau o perche de jeanşi şi gata! Unele lucruri pur şi simplu nu sunt menite se întâmple! O caut pantaloni casual în altă zi! Azi o mi iau o pereche de blugi.

Ce naivitate din partea mea!
Jeanşii care nu sunt mulaţi pe tibie sau cu fundul căzut sunt tăiaţi, înălbiţi, îngălbeniţi, rupţi sau cu nişte aplicaţii nepotrivite.

Vânzătoarea se uită cu compătimire la mine:
– Am înţeles, dvs. vreţi nişte blugi mai simpli… aşa, mai -n anii 90’. Noi nu prea mai primim de câţiva ani! Încercaţi la Magazinul Obor!

Guest post de CezarB, în fața căruia multor dame bine le-au căzut pantalonii ca prin magie

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. super_fotbal Reply

  Eu am gasit chestii chiar decente la Koton si sunt din categoria 90 de kile si 1.80. Au care sa imi vina bine in talie si sa nu ma stranga de parca dresuri. Nu sunt cine stie ce, dar nu pierzi nimic.

 2. Mihai Reply

  Mai găsești cu puțin noroc la Waikiki, dar max 2 modele decente, în rest mă regăsesc în povestire. Si o gama variata de blugi am găsit la IDM, dar la fel ca si waikiki, cauți acul în carul cu fân.

 3. Bula Reply

  Vezi numa’, ce burtoc vei scoate cu bunataile de pantaloni, care-ti stau cu 5 degete sub buric !

  Baiu’ e ca, degeaba sunt cu doua palme mai lungi decat piciorul tau, nu gasesti croitor sa-ti mute plusul la locul minusului. Doar iti taie plusul, sa nu stergi trotuarul.

  Si ne miram ca, noi, barbatii, devenim tot mai burtosi . . .
  :O

 4. CSB Reply

  cumva am inchis ochii si am vazut strada 9 mai/turnului acum 20 de ani ( tulai doamne ), cu toate magazinele alea cu blugi si GOLD 14K , de unde iti luai blugi originali 🙂 . Cred ca daca vii la Sibiu mai gasesti calitate din aia la magazinul Dumbrava sau in targ acum.

 5. CezarB Reply

  Am inceput sa cumpar de la Secuiana dar sunt cam bufanti si-mi vine talia peste buric 🙂

 6. Andor Reply

  Bre, io-s mai zgarcit… Imi iau nadragii de la second-hand, unde macar gasesc modelele care-mi plac mie….
  Asta de vreo 6 ani de cand a gasit nevasta-mea unul unde aduc marfa care nu trece in strainatate,
  Iar pentru blugi – cora, Carefour, auchan, ca no, tat cat o pita te tin…

 7. Eugen Reply

  Eu doar pe la Waikiki si Takko gasesc cate ceva cat de cat acceptabil (si ca pret, si ca dimensiuni, si ca model)

 8. PyJ Reply

  Daca tot e momentul sfaturilor: cum zic si unii antevorbitori, pe la Waikiki gasesti si modele, si preturi bune. Mai ales daca prinzi la reduceri. Eu am descoperit in ultima vreme ca la magazinele Tesco (stiu ca la noi nu au) sunt haine bunicele. Cand ajung prin Ungaria, ma aprozivionez cu pantaloni, lenjerii intime, ciorapi, plus haine fel de fel la copil. Acuma… normal ca nu ii merge pana acolo dupa o pereche de pantaloni, dar de cumva ajungi, merita sa te uiti.
  @ Andor: Nu impartasesti si cu noi unde e magazinul ala minunat?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *