Deci – tot delegație în Elveția, astă vară. Mă tot miram de diversitatea lor etnică – elvețienii sunt circa 25% imigrați, restul nemți, italieni, franceji și alte naționalități, iar colegii nu făceau notă discordantă.

Și normal că unde-s atâtea rase, și limba engleză, săraca, iese cam ciufulită de la accente (că d-aia v-am mai tot zis, să nu vă fie frică de limba engleză, vorbiți-o oricât de prost, numa’ vorbiți-o fără frică! Că nu-s alții mai breji ca noi).

Dar, dintre toate accentele astea, un accent de Braveheart de sub testicule bine ascunse sub fustă de scoțian ieșea, evident, în evidență. Curios din fire, ursul carpatin Groparu îl atacă frontal pe colegul în cauză:
– Bă elvețiene! De unde ai accentul ăsta care i-ar face cinste oricărui supus britanic al Majestății Sale, regina brexitară?
– Apăi… io nu-s chiar elvețian, familia mea e scoțiancă la origini. Sunt, cum s-ar zice, scoțian-elvețian.
– Și ai fost în Scoția?
– Păi da, merg des, o dată pe an stau câte 2-3 săptămâni acolo, plus că avem nunți, botezuri și cumetrii și ne revedem tot clanul. De ce?
– Păi ai o mândrețe de accent…! Aiaiai, mai mare dragul.
– Da, că avem și-n America familie, și toți vorbesc fix la fel, nici nu-ți dai seama că stau acolo de 60 de ani! Zici că aseară or coborât cu vacile dintr-un cartier rău famat din Edinburgh.
– Tare, zic eu. Deși ar fi trebuit să-mi dau seama că nu ești chiar elvețian… uite-te la tine ce roșcovan ești!
– Hahaa, zice.

Și mă mai uit la un coleg… ăla, deci, era și mai roșcat – parcă făcea reclamă la sucul natural ”Tedi cu morcov” în cap! Și la barbă era la fel, revoluție portocalie, parcă era geaca lui Băsescu când se pupa-n botic cu Tăriceanu, de plângea Năstase prin WC-uri.
– Băi… zic, și tu ești scoțian-elvețian?
– Nu! zice el.
– Da’ ce ești?
– Apăi… sirian.
– Ce???
– Da. Sirian. Venit aici acum 20 de ani, părinți sirieni 100%.

Băi, deci… roșu în cap, roșu-n barbă, pistruiat și cu ochi albaștri.

Sirian.

Sirian, băi, arab din ăla.

No, ce să mai zici?

În rest, Elveția e frumoasă, așa cum o să v-arăt zilele astea în niște poze, că parcă e prea toamnă să tot scriu!

elvetia

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *