Ce se poate face cu un roboțel de bucătărie dibace: Kenwood kMiX KMX750BK

Să nu credeți basmele alea cu roboții care vor prelua slujbele alea mai dificile: eu am adus un Kenwood la mine-n casă, l-am tratat bine, i-am vorbit frumos și l-am lustruit; și, pentru că l-am hrănit la priză, m-a ținut și el pe mine în priză, fără milă.

Să-ncepem cu începutul: suntem o familie de mâncăcioși. Fiica aia mică Gropărică mănâncă într-un fel, ăla mare Gropărel în alt fel, nevastă-mea mănâncă mâncare normală, eu mănânc ce rămâne de la toți.

Tura asta a fost rândul meu să las dezastru în bucătărie pentru că pe nievastă am trimis-o să cheltuie banii mei de bere prin mall, așa că am rămas cu copiii să pregătesc o cină romantică, cu pită și pateu.

Mulțumesc mult pentru rețetele pe care mi le-ați lăsat pe blog/FB, dintre ele le-am ales pe următoarele. Firește, am început cu un pahar de vin. Unul poate rămâne gol, că poate nu-ți e sete.

1. Pâine cu fulgi de cartofi
Rețeta o am de la soru-mea, direct din Germania:

– 500 g faină
– 400 ml apă
– 1 plic drojdie
– 1 lingura de sare
– 2 linguri de ulei de măsline
– Praf de cartofi (pentru piure instant) – ochiometric.
– Se pune la cuptor 220 de grade 1 oră. Dacă pui aluatul în tăvi, atunci se poate temperatură mai joasă și mișcora perioada de coacere.

Prima dată se pune apa călduță, ca să încurajezi aluatul să se umfle în pene mai bine ca după un clip motivațional. Se amestecă în roboțel câteva minute până când amestecul e omogen, lași aluatul să se baloneze o oră undeva unde e căldură și iubire, apoi îl torni în tăvi, îl depozitezi în cuptor și-l lași să se maturizeze fără să mai treacă prin adolescență.

Scoți când e gata, acoperi cu un ștergar – nu cu un stegar, aia e altceva, oricât de mult încearcă autocorrect-ul să-mi zică altceva – și când se răcește, șo pe el, ia-l mă!

Aș mai fi putut pune exotisme prin pâine, gen ceapă, semințe și alte cele, dar asta data viitoare, că se mănâncă în draci. Am făcut două ture de pâine, prima dată am pus în aluat și praf de ciupercă (vezi rețeta de ficăței de mai jos), la tura a doua am uitat.

2. Pateu din ficăței de pui cu ceapă roșie și praf de ciuperci

Am făcut pateul dintr-un kilogram de ficăței, deci știu ce voi mânca până de Crăciun!

Am pus ficățeii la prăjit în ulei de măsline și unt, am pus apoi ceapa roșie tăiată mărunt și condimentele (coriandru, sare, piper roșu și negru) mărunțite în mojar (un must have în orice bucătărie). Către final am pus usturoiul tăiat mărunt, praful de picior de Macrolepiota procera (cuci/piciorul căprioarei/pălăria șarpelui)…

…și când a fost totul gata, am turnat amestecul în Kenwood, i-am montat paleta pe care am botezat-o ”Simona Halep”, am mărunțit amestecul cu Simona Halep și l-am turnat în borcane peste care am pus o peliculă de unt topit.

Simplu și consistent.

3. Cheesecake ”no bake”

Rețetă de pe pagina de YouTube a producătorului.

Rezultatul final eee… miam miam!

M-o prins fie-mea tocmai când făceam poze și a dat atacul. CE PĂRINTE AȘ FI FOST EU DACĂ AȘ FI OPRIT-O?!?!?!

Se face repede, iar crema aia de brânză cu zahăr pudră este… este… cum să vă zic, în afară de ocazionalele pofte de zahăr, reușesc să mă țin departe de dulciuri, dar cremă din asta aș fi băgat direct în artere. O să încerc să văd cum merge crema cu slană cu ceapă; și dacă merge, o să o încerc să o introduc în nomenclatorul de mâncăruri tradiționale ardelenești, poate-mi iese!

Nu faceți ca mine, vedeți că în pachet vine și un capac antistropire pentru bol și eu mi-am dat seama de asta doar după ce am umplut bucătăria de fragmente de biscuite din ăla, să mă fi văzut cum pășteam firimituri de pe covor ca să nu le pască fie-mea.

Întreaga aventură filmată se poate vedea aici – dacă vă era dor de frumoasa-mi față.

Despre roboțel: simplitate în formulă ultrarafinată. Vă ofer un crash course de folosire:

  • Are o găurică unde bagi palețicile alea de tip Simona Halep.
  • Are un potențiometru cu care se și pornește și cu care reglezi cele 6 trepte de intensitate + Turbo (viteza, nu guma Turbo).
  • Vasul ăla de 5 litri se pune în poziție, îl învârți 5 cm ca să-l blochezi și aia e.
  • Atât. Ați citit ultimele trei rânduri de mai sus? Felicitări, sunteți expert în folosirea KENWOOD kMiX KMX750BK.

Și, când a venit nievasta de la mall după 4 ore, a simțit miros de copt, fiert și mixat, că imediat simte când ceva nu e-n regulă; și mi-o strigat din hol:
– Ce-ai gătit de miroase-n toată casa?
– Ce să gătesc, inima mea, în seara asta cinăm romantic, cu pateu și pâine!

Cu pateul și cu surpriza asta i-am dat fatala; dar imediat s-a recompus și mi-a administrat și ea un upercut, plină de iubire:
– ȘI CINE CREZI TU CĂ VA STRÂNGE DUPĂ TINE DEZASTRUL DIN BUCĂTĂRIE?!?!?!
– Cum cine! i-am zis. Copiii, că doară de-aia i-am făcut!

A strâns tot copilul din mine.

PS: Dacă doriți, roboțelul se poate cumpăra de pe eMag, e la reducere zilele astea varianta de roșu decapotabil fără blondă pe locul din dreapta și fără casă în Monaco.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  1. Zev Reply

    Gro, re: pateu, data aviatoare incearca asa – cand il prelucrezi in Kenwood, baga o ceasca de supa de oase, facuta acasa nu prostii la plic sau borcan, si da-l la cuptor vreo juma de ora la foc mic, eu fac la 150. Si dup-aia, cand s-a racit, il servesti pe paine prajita, preferabil unsa cu umpic de ulei de masline (de-ala bun, finutz, nu de butoi) si frecata cu un catel de usturoi proaspat. Merge si cu cateva felii de Camembert langa. Sauvignon, inainte, in timpul, si dupa. In functie de dispozitie si “availabilitate’ de Sauvignon, chiar mult dupa.

  2. zevzev@protonmail.com Reply

    PS – am facut chestia asta prima data acum ceva timp. Ceva mai tarziu, am fost informat ca o sa fiu tata. Eu cred ca a fost de la pateu. Just saying.

Leave a Comment

Your email address will not be published.