Mi-a sosit coltzarul. 14 milieoane, mancatz-ash, moca, mi-o zis tanti aia care vinde coltzare, are paru’ cretz si e apsolventa de Arte, da’ lucreaza ca vanzatoare. Si care pun pariu ca era mai culta ca mine cu 98.9% (ceea ce nici macar nu mai e o chestie iesita din comun). Si care nu putea lucra ca femeie de serviciu ca nu isi terminase inca MBA-ul.

Coltzaru o vinit, da nu m-or sunat ca o sosit. Asa ca o trebuit sa imi car batranetile pana sus in Zorilor sa ii intreb ca de ce nu m-or sunat ca o venit? (puteam sa ii si sun sa ii intreb ca de ce nu m-or sunat si de ce trebuie sa sun eu, da’ nu vroiam sa sun, vroiam sa ii confrunt, ca de cateva zile m-am facut mai al dracului, zise Zdreantza-n gandul lui – ce tare suna!)

Cand o vinit acasica coltzaru’, o vinit – normal – cu vreo 40 minute intarziere, ca deja faceam ca Columb incercand sa obtin de la colegii care trebuiau sa ma ajute la carat inca trei zile de rabdare, si dupa aia ne intoarcem la firma sigur.

Blog Romanesc Romanian Blog Www.Groparu.Ro

In fine, imi vine coltzarul, il cărăm vitejeşte sus, neuitand să îl izbim cu stamină de toţi peretii şi usile unde locuiesc studentele la mine-n bloc, îl instalăm, şi ne apucam – normal – să scotocim prin lada de lenjerie. Pe care o deskid, şi – surpriza-surpriza! – descopăr, ca un mic Alva Edison de Manashtur, o minicolectie de coji de seminte de floarea soarelui, un adevarat orăşel, un buchet întreg, ce mai! un întreg covoraş amestecat ca un manunchi de şerpi care fac sex în grup. Wwwwooowwww!!!

Oare la ce meci se uitasera muncitorii cand or depozitat acolo mica galerie de opere de arta, lucrate cu migală bucală? Oare a castigat Rapidul, sau Poli? Oare muncitorii tineau si ei post si incercau sa se lase de fumat, sau pur si simplu coltarul meu era locul preferat de adunare la pauza de cafea si seminte? Oare muncitorii faceau parte dintr-o sectă satanică, şi omorâtul seminţelor – care, dupa cum bine se ştie, au suflet, mămici şi tătici, cariere şi opinii politice – făcea parte din ritualul lor zilnic? Oare seminţele ţineau cu Băse, sau cu Tăricică, erau membre ale fostului, sau ale actualului govern reformat? (şi, apropos, noul guvern e reformat, catolic, sau protestant?) Oare seminţele veneau din Kosovo, şi trebuie sa informez ONU despre groapa comuna de la mine din lada de lenjerie? Oare ar fi trebuit să platesc în plus pentru coji, sau le-am primit ca bonus pentru că o durat O LUNA DE ZILE să primesc un amarât de coltzar modular din 6 piese? Oare e semn ca trebuie sa returnez coltzarul, si sa le pun la muncitori cateva pungi cu surate de bostan, ca sa isi diversifice dieta? Oare coltzarul meu e facut în ceva lagar de concentrare de la Galati, şi muncitorii sunt hraniti numai cu seminte de foarea soarelui? Si, nu in ultimul rand, daca ca MUNCITORII ASTIA ERAU SCARABEI, LA CE FEL DE RESTURI ALIMENTARE AR FI TREBUIT SA MA ASTEPT SĂ GĂSESC ÎN LADA – caca de vaca, cal, oaie, sau politai???

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

  1. anonymous Reply

    oribil coltzar…arata ca luat din piatza, de la tipii aia care vand mobila ieftina…

  2. Groparu Reply

    @ Andreea: fiecare modul are lada lui de lenjerie => in fiecare pot baga cate o gajica, daca ma insor si vine nevasta mai repede acasa.

    @ anonymous: si normal ca e oribil, dar asta e numa modelu’, al meu are o combinatie de culori mai reusita (verde aprins cu portocaliu fosforescent)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *