Maini si palinca

Sunt mai mandru ca sunt roman decat daca as fi fost orice alta natie. La urma urmei, ultimul mare filozof “francez” s-a nascut la 8 km de orasul meu natal!

Io zic numa’ ca noi, romanii, nu futem copii ca preotii catolici. Noi nu am ars evrei decat obligati. Nu am colonizat popoare primitive ca sa-i belim in numele Crucificatului. Genocidul nu ne place! Si nici razboiul, desi Mackensen si Sinan (ca sa nu mai zic de Baiazid!) cred cu tarie contrariul, dupa ce le-am tabacit posterioru’ – e drept, nu eu inca, ci bunu’ meu si bunu’ lui. Noi si gandacii de bucatarie vom fi ultimele supravietuitoare ale unui cataclism atomic. Noi avem cele mai frumoase fete din tropic. Carnatzul de aici face orice Leber sa para buburuze de strutz. Poate nu ne oprim tot timpul sa ajutam un strain care se uita dezorientat pe harta in miezu’ Clujului, da’ suntem gata sa ii oferim un pat cald si o bere rece la nevoie (parol, io fac asta fest!) Asijderea daca are Golf-ul in pana, si nu ne trebuie banii lui. Suntem chiar in stare sa ii intrebam “La voi in tzara cum e?”, si asta zice mult. Aici in tzara masculii nu creapa de politete, si tocma’ de-asta pun pariu ca avem cu 200 milioane de spermatozoizi pe cap de pula mai mult decat are oricine de la granitza maghiara pana pe plajele Albionului. Nu ne altoim femeile decat daca ele cred cu tarie ca daca nu le batem nu le iubim. Si ne plac manelele pentru ca inca ne refacem dupa Enescu – hey, da’ macar nu ascultam Eins, zwei, Polizei! Pentru ca era cat p-aci sa numim noi imperator in Imperiul Roman, da’ Burebista o zis ca mai bine moare decat sa se amestece in politica interna a altora. Si-o si murit! Imi place despre romani pentru ca Vlad Tepes o fost roman. Pentru ca avem cea mai buna telemea din lume. Pentru ca aici numai esecurile genetice iau tzapa. Chiar si numai pentru ca nu suntem rusi. Pentru ca daca mai traia Ceausescu…

Pentru ca avem tigani si ii toleram mai bine decat tolereaza nemtii turcii. Pentru ca nu pornim razboaie pentru titei. Pentru ca nu avem nevoie de bomba atomica. Pentru ca am un prieten care are un prieten care stie pe cineva. Pentru ca nu am facut pogromuri. Nu prea multe. Pentru ca avem cei mai multi certificati Brainbench din lume, si pt ca cel mai bun certificat Brainbench e un american pe care-l kiama Vasilescu. Sau Georgescu. Pentru ca anul trecut sau acum doi ani am castigat Olimpiadele Internationale de Limba Franceza. Pentru ca Borsec a fost decretata cea mai buna apa minerala din lume. Pentru ca petrolul romanesc e de calitate mai buna decat ala arabesc sau rusesc. Pentru ca suntem crestini. Pentru ca patrunjelul are gust de patrunjel, nu de punga. Pentru ca bunica-mea framanta painea cu fatza la icoana. Pentru ca facem semnul crucii pe paine cand taiem prima felie. Pentru ca spunem “Doamne-ajuta!” in loc de “Prost” (!) Pentru ca “inchinam” cand bem. Pentru ca un taran din Rasinari m-o lasat sa-i incalec calu’, desi eram costumat in tigan. Pentru ca alor nostri copii nu le e frica de straini. Pentru ca ma ia lumea la ocazie, de la fandositi in Rover la soferi de tir, si unii chiar fara sa-mi ia bani. Pentru ca spunem “Pofta buna!” si “Sa-ti fie de bine!” (na, traduceti voi asta din urma in ce limba vreti!) Pentru ca stiu ca daca raman in pana in Suceava nu trebuie sa-mi anunt cu doua zile inainte prietenii ca am nevoie de cazare peste noapte – la noi, vizitele inopinate sunt surprize placute. Pentru ca la munte se da binetze. Pentru ca daca vecinul meu are casa mai mare ca a mea, mi-o reconstruiesc din temelii. Pentru ca am ajuns inaintea nemtilor la Stalingrad. Pentru ca abia reusiram si noi sa avem o batalie intre suporteri si jandari, nu ca civilizatii aia de engleji! Pentru ca avem bunul simt sa ne furam mai mult intre noi, si mai putin pe altii. Pentru ca daca toti romanii vin inapoi, Spania si Italia intra in recesiune necontrolata. Pentru ca facem bancuri care tin de foame. Pentru ca fosta Germania de Est arata mai urat ca Sibiul. Pentru ca spaniolii isi omoara nevestele ca disperatii – noi le iubim mult inainte. Pentru ca la noi divortul dureaza 2 minute. Pentru ca daca trebuie muncim si mult, si bine. Mai ales daca e pentru noi. Pentru ca mama-sa lu Utzu o cumparat 30 de borduri cu un milion de lei de la drumari. Pentru ca am invatzat si noi ca se pot jecmani asigurarile. Pentru ca si in Bratislava sunt blocuri, da’ ale noastre is mult mai urate. Pentru ca avem Muzeul Satului. Pentru ca la noi in tzara se putea cumpara o ordonantza guvernamentala. Pentru ca ortografia e a naibii de grea! Pentru ca am avut o flota de 200 de nave. Pentru ca filmele istorice romanesti au avut scenarii extraordinare, multumim, Eugen Barbu! Pentru ca stim sa ne bucuram de viatza.

Pentru ca nu am trait in viatza mea doua zile la fel.

(va urma)

PS: am scris aberatia ca raspuns la http://stancelsilvan.blogspot.com; (c) pe poza de la intrarea asta ii apartine tot lui. Cand avetz vreme, intratz si pe pajina lui, ca atata ma bate la cap, ghe Doamne, feri!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 1 comments

  1. Ciprian Reply

    Lumea ancestrală, arhaică este tot ce ne-a mai rămas din rămăsitele patriei si natiunii noastre.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *