Intru în casă val-vârtej, pun mâna pe undiţe, îmi pun pe cap pălăria de pescar, îmi scot rucsacul meu de scandal de sub pat:

– Ţucu-ţi gladiola ta, plec în lume! strig.
– Ce? bolovăneşte nievasta ochii. Unde, cum? Când???
– Informaţii de ultimă oră! Plec în Mongolia la pescuit de lostriţe mongoleze, îmi pleacă avionul peste 6 ore, am legătură directă Someşeni-Ulan Bator via Moscova! Stau acolo două luni, nu încerca să mă opreşti, m-o invitat un pescar cu care m-am împrietenit alaltăieri pe un forum!!!!
– Iubituleeee, ai înnebunit? face nievasta feţe-feţe. Cum să pleci până-n Mongolia?!?!?! Tu ştii câte minus 80 de grade sunt acolo acum? Şi să mai şi stai 2 luni?!?!?! Eu cui rămân aici cu Gropărelu’, la asta te-ai gîndit???
– Hmmm… zic. Hmmmm, da, ai dreptate. Dar să ştii că dacă nu plec în Mongolia, atunci musai să dau curs unei invitaţii de vânătoare de facoceri în delta fluviului Okavango! Durează numai 3 săptămâni şi o să revin înainte să se termine Postul Paştelui! Îţi las bonurile de masă!
– 3 săptămâni! strigă nievasta, căutând un cuţit prin bucătărie care să taie bine. Şi să vii înapoi din Africa cu boli şi friguri şi febre şi gripă zebroasă! Să ne aduci tot felul de boleşniţe şi păduchi tropicali, că ştii doară cum trag păduchii la tine!!!!
– Hmmm… zic. Ai dreptate, ai dreptate din nou, ca de obicei, iubita mea, nu ştiu ce-a fost în capul meu. Da’… auzi, atunci dacă nu pot merge la pescuit de lostriţe mongoleze şi la vânătoare de facoceri din delta fluviului Okavango, atunci musai să mă duc la RoBlogFest pe 25 martie, în Bucureşti. Nu de alta, dar durează numai o zi, şi am fost invitat să fiu Blogger Oficial Internet Explorer 9, că ştii că Microsoft e sponsor de sponsor la RoBlogFest şi lansează azi, 15 martie, versiunea de IE9 în toată lumea! No… deci musai să mă duc! Că dacă nu mă laşi, amu şi ies pe uşă, că pierd autobuzul către Ţara de Foc, că începe sezonul de împuşcat capibara de stâncă, relicvă din Cretacicul cel mai inferior!
– Deci numai o zi… pe 25 martie. Hmmm…! Asta sună cel mai bine, zice nevasta. No… lasă tu barurile şi capibarurile şi mai bine vezi-ţi mai bine de RoBlogFest şi browsere şi Microsoft şi Internet Explorer 9! Că dacă eşti cuminte, te duc şi-n Mongolia şi-n Ţara de Foc, ba chiar te şi aduc înapoi, da’ asta mai încolo, când mai creşti, mai zice nievasta.

Cu alte cuvinte: pe 25 martie, nievasta mă lasă să mă duc la RoBlogFest şi să fac live blogging de la eveniment, la invitaţia Microsoft® România. Care lansează azi, 15 martie, versiunea 9 de Internet Explorer, pe care o puteţi descărca de aici, aşa cum eu am făcut-o deja. Şi pe care o puteţi smotoci şi bibili şi trage de coadă, muşca, drăgăli şi pureca, ca să vedeţi ce poate! Că postarea asta în IE9 am aşternut-o, pentru că eu însumi sunt în plin proces de smotocire.

PS: V-aţi prins de jocul de cuvinte dedicat special vorbitorilor de limba română, nu? “Versiunea 9” – “versiunea nouă”, hihi!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 33 comments

 1. DD Reply

  PPS: Ne frantzuzim ?

  En francais ce mieux 😳
  Version toute 9 ! 😛

 2. ano Reply

  Gropare din cauza ta mi-am instalat IE9. Am vazut ca au copiat chrome-u bucata cu bucata. Acuma mi s-a stricat toata ziua.
  Futa-i dracu ma.

 3. Groparu Reply

  @ ano: inca nu pot sa imi dau cu parerea, sunt inca in faza de testare, dar urmeaza si postarea cu parerea mea despre IE. Fii pe faza;))
  @ ovidiu: mo, acasa am numai 1 Gb de RAM, si nu-i ajunge flamandei de Mozilla!

 4. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Ai dat-o cotita de atatea ori ca as fi zis ca esti oltean 😈

 5. Groparu Reply

  @ ion-ion: pe jumate, mo! Pe jumate.
  @ gaben: nu se poate, ca este post! Si horinca ii de dulce, claro, ca te face sa iti musti limba de placere, si limba e carne.

 6. cby Reply

  Uite ce bine, sper sa ne zarim la ochi prin haosul RBF2011 si sa ciocnim un pahar, o sticla, pe ce-om nimeri sa punem mina. Cit despre live blogging, nu-i pacat de laptop ca o sa se ude toata de atita bere? Ia sa faci bine sa-i tragi o pelerina de ploaie peste butonase macar. 😛

 7. adleras Reply

  Eu o sa astept cuminte review-ul tau si al altor bloggeri referitor la IE9 🙂 Nu ma indur sa il instalez cu toate ca am Chrome, Firefox, Opera si Safari deja instalate.

  Sigur nu imi cere sa dau restart dupa instalare?..mai bine nu risc.

 8. Groparu Reply

  @ cby: aaarrrrgghhhhh… sunt in post! Bere fara alcool e maximum ce pot spera. Dar cica nu dai cu beutura, ci cu omul;)) sa vii sa ma tragi de coate daca ma vezi!
  @ adleras: conform instructiunilor de pe ecran, cere restart dupa instalare in momentul in care nu inchizi, inainte de instalare, anumite aplicatii web. Dar dupa ce il instalezi, nu iti trimite sistemul in reboot automat, ci te lasa pe tine sa alegi momentul. Deci nu pierzi ce e pe ecran;)

 9. Tuchi Reply

  Si-or dat foc la valiza cei de la MS!

  Daca tot cu atata tam-tam o sa postati si fiecare injuratura in caz de poticnire 9, vai de RoBlogFest-u’ lor!

 10. Wideblog Reply

  Domnu’ G! Cum naiba ai tu doar 1G acasa ? Pai mai ia-ti dom’le niste memorie, ca la 1G abia ti-se taraie Vista (sau Win 7, naiba stie ce rulezi tu).

 11. Carac Reply

  Las’ ca te vedem noi cand oi vrea sa bagi ceva in bookmarks (favorites, na!)

 12. Blonda Reply

  Comment editat de Groparu: Blonda, Stavri, cum Dumnezău te-a chema: nu inteleg de ce te mai chinui sa postezi comentarii aici pe site, oricum nu ti le las.

 13. Radu Reply

  Deci , asta e primul meu post desi citesc blogu de vreo 1 luna de cand mi l’o prezentat un preten ….apropo’s ..si eu mi’s tot arghelean …de la Medias , asa acum sa revin la comentariu :
  imi place cum ii ridici asteptarile nevestei ca apoi sa o linistesti ca pleci “doar o zi ” , chestie care o vroiai de la bun inceput . fain ma , tre sa iau exemplu cand mai vreau sa ies la cate o berula cu tovarasii 👿

 14. Konskriptor Reply

  @Blonda : 😆 incepuse sa-mi fie dor de comentariile tale! Am descoperit de curand ca tu ai doar cei 90 %…..Pardon, tre’sa te dumiresc : ïn urma unor experimente stiintifice , niste cercetatori (oameni doxa de carte de altfel) si-au dat seama de ce doar 10% din creier reprezinta cod executabil. Restul de 90 % sunt comentarii.Inutile comentarii!

 15. adi Reply

  @Konskriptor :))
  @Groparu
  Uitasem de tactica asta, si doar o perfectionasem cand eram copil.

  @Ano, si noua versiuna de Firefox tot à la Chrome e. Asta e etalonul acum, peste 5 ani poate altcineva il va impune.

  @Groparu
  Eu amanasem vreun an sa cumpar Ram.. si amanam.. si amanam, ce nah, pampersi multi ne trebe, pana cand, intr-o furie oarba, am luat 2 Giga de Ram si un HDD cu SSD pe langa memorie.

 16. Lup Alb Reply

  DD e bestial !
  Da’ ca cum vorbim ca neste vorbitori dah limba romana, ca cand ie dah co-rectitudine, ar phi trebit sa dzici ca cam asa :
  Versusiunea lu’ Noua.
  Ca cam asa ar suna fiind limba romana extracta dan limba latina. 😀

 17. SLT-A77 Reply

  Este într-adevăr o bucată se răcească şi util de informaţii . Sunt satisfăcut că aţi împărtăşit utilă această informaţie cu noi . Vă rugăm să staţi ne-a informat ca acest lucru . Multumesc pentru partajare .

 18. SLT-A65 Reply

  Îmi place lectura şi eu concep acest site niste lucruri cu adevărat utile cu privire la aceasta !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *