Credeați că numai la stat e birocrație? Neeee, nici pe departe. Și nu zic aici de campaniile pe blog în care mi se cere să trimit factura și contractul și prin curier, deși formatul fizic nu mai este obligatoriu de ceva ani de zile deja (sau și de ele zic…?).

Nfine: acum două săptămâni, la Cluj s-a constatat o mega furtună, cu extorsiune de burlan… ce s-o mai lungim, acoperișul și-a băgat picioarele în guvernarea PSD și a zburat către alte spații mai prietenoase (probabil Siria), susurând niște muzică veselă în timp ce se juca de-a Nils Holgersson prin văzduh.

După trei zile au început ploile; moment în care am și descoperit migrația acoperișului.

Cum?

Păi, prin ploaia care susura în casă, că curgea la H2O pe la lustră ca dintr-o arteziană cu un heruvim care face pipi (nu serafim, că suntem cu un pas în urma lor).

A doua zi – artă picassoiană pictată pe tavan, o frumusețe neînțeleasă și insalubră.


Mi s-a spus mereu că gusturile mele în materie de candelabre frizează eclecticul și zgârcenia

După ce am reparat acoperișul (la câte acoperișuri au emigrat în perioada aia, o s-apară ploaie de Bugatti în Cluj, la câți bani au făcut constructorii), am sunat la asigurator: eram mândrul deținător al unei asigurări deștepte, anti-incendiu, anti-Putin, anti-cutremur, anti-vaccin și anti-alieni.

Vine inspectorul la constatare… și începe:
– Numărul poliței de asigurare?
– Nu-l am.
– Nu e bine, că vi-l trebuie. Actul de spațiu?
– Mnoa… l-am căutat, nu l-am găsit, o fi pe undeva pus bine…
– Păi fără astea nu vă pot porni dosarul de daună!
– DE CE???
– Păi cum pot să-mi dau seama dacă dumneavoastră sunteți proprietarul? Puteți fi oricine de pe stradă care cere despăgubirea!

Stau și mă gândesc… ce naiba… și știți cum mereu se găsește câte un client care să facă pe deșteptul? În ziua aia, eu am fost!
– Nu vă supărați, domnu’ inspector…
– Da?
– Păi… DE CE NU MI-AȚI CERUT ACTELE DE SPAȚIU ȘI NUMĂRUL POLIȚEI ÎN TOȚI ANII ĂȘTIA, DE FIECARE DATĂ CÂND V-AM PLĂTIT RATA LA ASIGURARE????

M-o rezolvat, până la urmă, și fără ele.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Nemultumitu' Reply

  Iti spun eu de ce! Simplu ! Cand platesti prima de asigurare iti este suficient cnp-ul, nu trebuie neaparat si numarul politei, iar actele de spatiu nu se cer la emiterea politei, cu atat mai putin la plata primei, pentru ca este declaratie pe propria raspundere. Iar omul te-a intrebat pentru ca daca in buletin ai o adresa si in polita alta, n-avea de un’ sa stie ca nu esti nenea de pe strada. Q.E.D !

 2. Groparu Reply

  @ Nemultumitu’: Fostul asigurător (defunctul ING) mi-a spus că este suficient să trimit poze cu distrugerea și-mi virează banii direct. Între timp, s-au mai schimbat lucrurile…
  @ biaggio: O adus administratorul niște unguri din Gherla care au lipit la loc bitumul ăla sfâșiat. Sper să țină măcar cât piramidele.

 3. Nemultumitu' Reply

  ING incheia polite pentru Generali, ei nu au in portofoliul de produse asigurari non life. Exista firme ce accepta notificarea daunelor prin mail, dar pana la o anumita valoare a daunei. Stiu una care accepta pana la 1500 lei.

 4. vali Reply

  ce plm, pare perfect legitim: intru in casa cuiva și apoi cer despăgubiri de la asigurări, fără ca ăla să fie acasă.

 5. Anonymous Reply

  Pai nu e birocratie, ci strategie de afaceri. Se tergiverseaza orice plata la maximul legal posibil. Tehnic vorbind nu era musai sa locuiesti in spatiul ala, ci, pur si simplu, sa fie o proprietate a ta pe care ai asigurat-o. Adica o carte de identitate ar fi trebuit sa fie de ajuns ca sa afle si restul detaliilor din sistemul lor.

 6. Malin Reply

  Numarul de polita e normal sa fie cerut de asigurator in orice comunicare sau relatie ca sa identifice clientul si orice detalii legate de polita, insa actul de casa ar trebui sa-l aiba deja.

 7. John Temple Reply

  Binențeles, niște imbecili.
  Pe baza CNP ei ar fi trebuit să vadă-n sistemul lor dacă ești asigurat la ei, ce tip de asigurare ai și cât poți fi despăgubit, dar românii…
  Degeaba au românii cel mai cel internet, dacă neuronii…„că cam” pauză…
  ‘Te-ma-ș în hârtiile lor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *