Se ia un drum românesc prin sate, cu curbe, linii continue, limitări de viteză, şi un tir care blochează un Patrol nervos care se grăbea s-ajungă acasă.

La un moment dat, TIR-ul face semn cu farurile că e loc de depăşit, deşi era linie continuă. Cum Patrolul nu e Oltcit, se înfige în depăşire, trece cu succes de TIR, flaşuieşte cu avariile în semn de mulţămită, şi jbeng! e tras pe dreapta de agentul de circulaţie care, fără ştirea vreunuia, veghea asupra traficului.

– Bună seara, sunt agent Căpşună, vă rog prezentaţi actele la control. Ştiţi pentru ce v-am oprit, nu?
– Mmm… da (ce dreq era să zică şi omu!).
– Pentru depăşire pe linie continuă cu călcarea acesteia se aplică prevederile Codului Rutier numărul ţâ, lalala.
– Da, zice Patrolul, da’ îmi făcuse TIR-ul cu farurile.
– Da, zice miliţianul, am văzut, alfel vă luam carnetul într-o suflare. Dar oricum amendă trebuie să vă dau, zice el.
– Asta e, zice Patrolul. Aş putea îndrăzni să vă sugerez o amendă pentru nepurtarea centurii de siguranţă?
– Nu, zice, poliţaiul, nu. E prea simplu. Uite… vă dau pentru traversarea străzii în loc nepermis.
– Binie, zice Patrolul.
– În acest scop, vă rog să coborâţi din autovehicul şi să traversaţi strada prin loc nepermis!
– What? întreabă Patrolul.
– Aţi auzit, zice miliţianul. Doară nu credeaţi că vă dau amendă pe poveşti! Trebuie să comiteţi infracţiunea pentru a putea fi pedepsit!!!!

Aşa că Patrolul se dă jos şin maşină, se asigură, trece strada înainte, şi când să treacă strada înapoi, miliţianul îl fluieră şi-l cheamă la el! Şi-i spune miliţianul Patrolului perplex:

– Bună seara, sunt agent Căpşună, vă rog prezentaţi actele la control. Ştiţi pentru ce v-am oprit, nu?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. Greuceanu Reply

  Normal! Cand dreaku’ s-or invatza sh rumanii sa traverseze prin locuri special marcate?! da’ bine i-o facut militianu’…. sa se-nvetze minte pe unie trece… marlanu’ dreaku…. cu patrolu’ lui cu tot…

 2. Flamându' Reply

  este si politisti care e de comitet. am intalnit unul in jucu, anul trecut cand inca se mai lucra la drum. am depasit, m’a oprit pe mine, apoi pe mosul pe care’l depasisem. mnazioa, io’s agent pepe moreno, stiti pt ce v’am oprit? nu, nu stiu. ati depasit pe linie continua. da? da! ma uit in spate…ciuciu linie continua. pai nu vad linia continua. nu, dar ar trebui sa vedeti semnul. nu l’am vazut, era ascuns de o basculanta. imi luati carnetul? ar cam trebui, linie continua, viteza…eh, asta este. stau cuminte in masina pana scrie el procesul verbal. se tot uita la mine, ma duc la el. va pot ajuta cu ceva? il intreb. nu, dar pari baiat bun, altadata sa semnalizezi cand schimbi directia de mers. pai o sa semnalizez. si sa zici ca sunt si politisti de comitet si nu oprim masinile numa sa ne facem bani de cafele si de tigari. saru’mana conasule. deci multamesc domnului din jucu si celui din ileanda. ca si’n dabaceni m’o oprit unu. aveam 101 in localitate, da o trecut 99, ca sa nu’mi ia carnetu.
  saru’mana, si sa stiti ca de atunci nu mai depasesc pe linie continua si nici nu mai merg cu mai mult de 60 in loaclitate. parol de pionier ce’am fost!

 3. writeman Reply

  ai vazut tu cu ochii tai? pentru ca mie mi s-a povestit una tot militieni, si nu stiu daca s-o cred. cica doi pusti isi ziceau bancuri in autobuz. si unul zice bancul cu de ce umbla politistii cate trei pe strada: unul stie sa scrie, altul sa citeasca, al treilea ii pazeste pe cei doi intelectuali. la care doi politisti din spatele lor, pe care pustii nu-i observasera, le cer actele la control. intimidat, unul da buletinul. primul politist catre al doilea politist: scrie ma!

 4. ioana Reply

  :)) si pana la urma a primit amenda pentru limbaj injurios la adresa unui organ al statului

 5. hauleu Reply

  e greu cu ORGANUL !
  ca sa o scurtez :
  acu’ 15 ani .
  mergeam la mare , dupa SINAIA , ramin cu Dacia lu’ tata in 3 pistoane, continuu drumul , ca doar MORT COPT tre’ sa ajung pe litoral , dupa Pitesti – STOP ! GARCICU’ ma trage pe dreapta – AMENDA :
  – pentru depasirea vitezei legale , imi spune : 99 km / ora
  Ii spun ca am doar 3 ( trei ) pistoane care functioneaza si nu prind atita , si ca daca chiar am avut atita – SA-MI DEA POZA , SA MA FALESC LA PRIETENI – ce megamashina am .
  Imi arata nervos chitantzieru’ si-mi spune:
  IO ASTA TRE’ SA-L TERMIN PINA DISEARA !!!
  ce sa mai zic ……

 6. Groparu Reply

  Nu, nu e banc 😀 politaiul avea nevoie de martori pentru procesul verbal, si singurul mod prin care ii putea face pe peizani martori era sa le atraga atentia si sa urmeze procedura “a la carte” 😀

 7. PRiSON Reply

  putina trasa de par povestea, dar fain; oricum traverasrea aiurea e contraventie nu infractiune

 8. Moroi Reply

  Asta e destul de slăbuţă !!! Nu prea ţi-a priit concediul gropare…nu ? Ce-s cu răsuflatele astea? 🙂 NEXT

 9. cleopatra/ea Reply

  un tip trece pe rosu. dupa intersectie il opreste o dra organ:
  – stiti de ce v-am oprit?
  – (spasit) da. cat?
  – 300.
  – bine, urca.

 10. angell Reply

  rofl…deci,politisti de treaba:
  eram intr-o intersectie,aveam cedeaza,vad echipajul,si normal ca opresc,pentru a-i da prioritate ( pe atunci imi functiona unicul neuron).Nenea militian,da flash-uri,iar eu ca orice sofer care intelege acest limbaj neexplicat in codul rutier,trec….si sunt tras pe dreapta pt ca:NU I-AM ACORDAT PRIORITATE.cand il intreb ce a fost cu flash-urile:poi…asa de atentionare,sa il vad ca vine,ca doar era ziua ,in amiaza mare.
  p.s.: am scapat,dupa ce ne-am pus de acord cu ce serviciu sa ii fac…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *