Iniţial am vrut să scriu un articol stufos, şi deja depăşisem vreo două A4. Dar apoi m-au adus la realitate sforăiturile seniorului Gropăresc, care vibrează termopanele la 2 m de mine (în curând e ziua Gropărelului – ce să vă zic, se umple Floreştiul de neamuri sibiene şi oşeneşti) şi am zis că e mai bine să las imaginile să vorbeşte. Aşa că puneţi imaginile de mai jos pe tot ecranul şi îndrăzniţi 4 minute de pauză!

Revenind pe IP-urile noastre mioritice: nu ştiu ce rezoluţie aţi avut voi de Anul Nou; dar ştiu că Ionuţ Turda, l’enfant terrible al Clujului în ceea ce priveşte filmatul, mâna noastră dreaptă şi extrem de înarmată în Usturoi, a avut o rezoluţie de 4k.

Acum două săptămâni, aflat în America cu ceva treabă, a filmat o reclamă pentru Samsung cu Michael Bay. Transformers, anyone?

Dar dacă asta ar fi sushi la 9 lei 4 bucăţi, ce urmează ar fi o tocaniţă franţuzească de limbi de prepeliţă cu sos de ficăţei de stridii: Around The World 4K este un proiect unic la nivel mondial care presupune 16 luni de călătorie pe planetă, cu fiecare clipă (care merită imortalizată) filmată prin standard tehnologic de calitate cinema (rezoluţie 4K) prin nu mai puţin de peste 70 de ţări vizitate în 16 luni. Aflat în America as we speak, până prin decembrie, Ionuţ va acoperi vreo 100 cele mai frumoase obiective turistice din Ţara Marelui Licurici în lung şi în lat – numai vreo 40.000 de km în următoarele 3 luni (spre exemplu, eu, care fac naveta 25 km zilnic, nu depăşesc 14.000 km/an). Condiţiile tehnice în care se desfăşoară acţiunea sunt – îl ştiu pe Ionuţ, da? Deci nu mă surprinde – de ultimă generaţie: de banii ăştia, Ionuţ mai făcea un Usturoi – numai drona 4K a fost in jur de 20.000 $.
Dacă aveţi cont, daţi-i follow lui Ionuţ pe YouTube.
Website-ul oficial este: http://aroundtheworld4k.com/
Vedeţi ce bine filmează camera aia? Camera aia o vom folosi în următorul nostru proiect cinematografic, care se coace lent, dar sigur.
Ionuţ Turda, oameni buni!
PS: De-abia aştept partea aia în care ajunge la băştinaşele alea tribale cu bustul gol-goluţ, săracele, le trage curentul şi le doare şelele.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. klauss Reply

  nu vreau sa fiu carcotas dar, un proiect asemanator a fost filmul BARAKA . http://www.imdb.com/title/tt0103767/. Ce-i drept, nu e 4k. Pe vremea aia… Ii doresc multa bafta lui Ionut Turda, astept cu nerabdare proiectul finalizat si USTUROIUL din nou la Bucuresti (nu stiu cand a fost prima data dar eu nu l-am vazut 😀 ). O zi faina tuturor!

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ klauss: nimic mai adevarat – nu este o idee 100% originala, dar este unica prin dimensiune si calitatea imaginii.
  Usturoiul revine in Bucuresti in noiembrie, la KINOdiseea. Fii pe faza!;))
  @ Gigi: ha! Iti dau 100 de bipuri!

 3. Dragos Reply

  Niciunul din laptopurile de la lucru nu vrea sa imi redea 4k fara sa frameze ca GTA 2 pe un 486.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *