În cele din urmă, am clacat și mi-am plătit bruma de restanță pe care-o mai aveam – conform lor – către cel mai coinstit (mă pardonați pentru greșeală, voiam să scriu cinstit) guvern din istorie. Asta deși am câștigat procesul cu CASS-ul și până în ziua plății plăteam penalizări și majorări la suma câștigată: ăia de la CASS nici nu știau că eu am câștigat procesul, că nu li s-o comunicat (nota bene: sentințele finale nu se comunică, pentru că se presupune că nu are rost, că doară nu poți face recurs la o sentință finală).

Încă tot nu pricep de ce nu îmi pot plăti online toate rahaturile astea de 2 lei. Nu pricep, și pace. Dar am o idee bună și știu exact ce voi face:

1. Ii dau un SMS lui Mirel Palada. Simplu, cu textul: “Mo pls vb cu Ponta sa fc plm odata sistemul ala online de plati pt PFA. Plătesc gros, îți iasă și ție”

2. Aflîndu-ne în plină dictatură băsistă, toți Mirelii Palada au telefonul ascultat. A doua zi, toată presa afiliată lui Băse’ va titra câtamai bomba de presă: Mirel Palada rezolvă favoruri pentru amici contra cost, Ponta e un corupt, România riscă sancțiuni de la UE și România, noul Euro-Maidan? B1TV ia foc cu toți analiștii ei, patru bătrânici orbesc de la burtiera galbenă cu “nu ai să crezi! Află care prim-ministru român actual este un șpăgar!” Crin Antonescu va declara chiar că el știa că Ponta e un nenorocit cu două fețe care nu împarte șpaga.

3. În plin scandal mediatic și politic, vestea ajunge la urechile lui Victor Ponta, care deleagă un elev repetent de clasa a 11-a de la Mate-Info să dezvolte un asemenea sistem electronic de plăți.

4. Dupa două zile, elevul de clasa a 11-a predă aplicația cu ajutorul căreia ne vom putea plati online datoriile catre stat. Curat, fără scârbe, cozi, numere de ordine. Alți doi colegi o implementează din scurt, în 4 ore, în timp ce se joacă Assassin’s Creed.

5. Refuzînd cu modestie orice glorie, Groparu refuză condescendent ofertele de implicare în viața politică, preferînd să rămână un blogger obscur care lucrează într-o corporație. Blogger de care fug toți prietenii cu poveștile cu adevărat valoroase de frică să nu ajungă pe blog, dovadă că, dacă nu fugeau, azi aș fi avut chiar o postare faină de scris! Cum o să fie aia de mâine, cu nevastă-mea, că ea nu poate fugi de mine, că o jurat la altar niște chestii.

În imagine: miniștri de vânzare.
Ministri de vanzare

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Andrada Reply

  Eu am ajuns luna trecuta, la Finante, sa-mi platesc datoriile la stat…tot asa, pentru un PFA…Nu era nimeni la trezorerie…nici un om la coada, aproape ca am crezut ca s-a terminat programul…Cu foaia de varsamant in mana, intreb daca pot sa platesc…Acritura de la ghiseu, ma intreaba daca am bon de ordine…Eu incep sa rad, ce dracu de bon sa-mi iau, daca nu e nimeni?Cica fara bon, nu pot sa platesc…Merg sa imi iau bon de ordine, si binenteles ca pana am ajuns inapoi, aveam deja o persoana in fata:)

 2. cami Reply

  Eu, pe persoana fizica zic, am facut sesizare la sistemul de kkt pentru plati pe net. si anume de ce: am platit pe neanuntate o chitanta si nu-mi mai spune nici cat e impozitul, nici de unde o scazut sumele, imi da un rest de plata care rezulta de undeva. de unde ei stiu, la ghiseu nu a stiut nimeni sa ma lumineze. se pare ca i-am luat pe nepregatite.

 3. Marian S Reply

  Pentru că mi-am promis mie însumi să vorbesc civilizat toată ziua, aflaţi de la mine că nu comentez la acest articol. Revin mâine. 👿

 4. Atti Reply

  Bai Gropare. Vrei exemplu de sistem online? No asculta:

  Ca sa primesti un colet din State, cu o piesa de calcuflator, ai nevoie de numar EORI. Bine asa.

  Acest numar EORI se obtine de pe un site din ala guvernamental, care contine o aplicatie al carui system requrement este maxim Windows XP si Internet Explorer 6. Adica mai rar in ziua de azi.

  Sa presupunem ca prin ceva minune ai reusit sa depui aplicatia online pentru numarul EORI. Primesti frumos un PDF, cu numar de referinta, numar de inregistrare, toate cele.

  Si amu tine-te.

  Cererea ta, depusa online NU e valabila pana nu o printezi si o depui pe hartie la biroul Vamii, acolo langa Lukoil Aeroport.

  Adica repet: ei iti primesc online cererea, iti dau numar pentru tot, dar tu tot trebuie sa mergi la ei sa o dai si pe hartie. Logic, nu?

 5. nB Reply

  Hai sa iti spun una. (e drept ca lucrez in domeniu, nu in sistem). O anume declaratie, care se depune lunar la ANAF, in sistem on-line (D.112) s-a modificat, incepand cu 01.01.2014. Termenul de depunere al declaratiei pentru luna ianuarie, este azi 25.02.2014. Ultima varianta (care da in continuare erori in sistem) a aparut pe site-ul ANAF in data de 19.02.2014. Bietii contabili, iti dai seama ce au avut de tras in perioada 19-25 februarie.
  Si tu vrei un sistem de plata on line ???

  PS Daca as avea 4 milione de euro, zau “ca as lua 4 hakeri, sa ii inchid intr-o camera, sa le dau de mancare o data pe zi, si in 30 de zile am un soft, care sa fie valid 20 de ani, si care nu pote fi spart de nici un haker din lume” citat Groparu, via, TV. (nu mai stiu data, si nici postul TV)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *