In primul rând, cei care nu au fost la vot: shut up. Shut the fuck up. Un vot anulat e totuși un vot. Mi-am omorât mașina ca să ajung înainte de ora 9 seara la Cluj, de la Reșița (unde fusesem naș pungaș).

În al doilea rând, ăștia care vă tot plângeți că iar ați votat răul ăl’ mai mic: dacă voi nu sunteți fără de pată, dacă nu aveți discurs politic, obiectivitate, carismă, implicare, dacă nu aveți acțiuni umanitare și voluntariat la activ, dacă ați dus o viață în care nu aveți ce să vă reproșați (semn clar de probleme cu capul, de altfel), dacă nu ați furat niciodată nici măcar o vișină din pomul vecinului, dacă nu ați fentat niciodată sistemul cu ceva sau guvernul cu niște taxe, dacă nu ați parcat niciodată ilegal sau nu ați vorbit la telefon la volan, dacă nu ați aruncat niciodată vreo hârtiuță pe jos, dacă nu ați copiat vreodată la vreun examen, dacă nu ați mințit niciodată ca să vă atingeți scopul… ce mai, dacă sunteți Iisuși Hristoși, atunci da, aveți dreptul să comentați că nici tura asta candidații nu v-au satisfăcut. Nu-l ai pe cel mai bun, îl iei pe următorul. Căci băgați bine la cap: în viață nu primești ceea ce vrei, și trebuie să te descurci cu ce poți obține. În carieră, în viață, în dragoste.

Că și eu, de exemplu, m-aș însura acum cu soacră-mea, dar nu se poate.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. Nemultumitu' Reply

  Gropare… îți spun sincer, șterge fraza aia cu soacra. Cat mai ai timp ! Oricum, tine minte, ai fost un ardelean fain, cu care mi-ar fi plăcut să beau o bere…

 2. CSB Reply

  Io am fost la vot, da nu-s de acord ca daca nu votezi nu ai voie sa comentezi. Mie mi se pare ca daca iti platesti taxele la stat, ai tot dreptul sa urli ca is unii care fura din banii aia, sau care ii chieltuie aiurea, sau is niste ANGAJATI DE-AI TAI care nu-si fac treaba. Nu votu te face patron de sistem, ci banu marcat.

 3. neamtzschantz Reply

  in democratie exista libertatea cuvintului, si ea e neconditionata.

 4. ion ion romanul care nu face politica Reply

  Democratie=Groparu s-a facut un mic dictator care da ordine la el pe blog.
  Democratie=Cititorii nu sunt de acord cu el, il contrazic si continua sa il citeasca.

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ Nemultumitu’: nu pot… picură prea mult sânge… cheamă-l… pe… Raed…!
  @ CSB: să cârcotești că se fură sau că nu se face e una, că nu-ți place de primar/consilieri după ce nici măcar nu ai mers la vot e un pic diferit.
  @ neamtzschantz: în unele democrații există și obligativitatea votului, de exemplu.
  @ ion ion: numa’ cetitori unu’ și unu’! Cu bloggerul, însă, am ceva dubii.

 6. remus Reply

  Ma, io nu am buletin de Cluj, deci pot sa critic!
  Vreau obligativitatea votului, si daca e totul electronic nu conteaza unde esti in tara, trebe sa poti vota, deci sistemul de azi ma impiedica sa votez.
  Daca te intrebi de ce nu am buletin de cluj, ete nu vreau sa imi refac toate actele (costa bani si timp) si nu vreau sa imi imatriculez vechea masina pe Cluj (numerele de Alba-nezia) sunt mai valoroase decat portocala de incepator.
  Si nu o venit unu ca sa zica in discursul lui ca demoleaza garajele comuniste. nimeni nu o avut cohones, deci nu ies la vot.

 7. CSB Reply

  Carcotesti ca altceva ce drac sa faci. Daca ai de ales intre un PSD-ist si un fost PDL-ist, care au peste umar niste vajnici aparatori ai valorilor traditionale partidelor lor, nu poti decide ca nu poti pune stampila pe niciunul din ei ? Ca dupa aia o sa ti se spuna “poi tu l-ai votat, ce te plangi?”. Carcoteala despre furaciuni, inselaciuni, lipsa de morala, “vatafismul” in institutia publica, etc… e o chestie total diferita fata de dreptul de vot. Daca iei dreptul la carcoteala in functie de vot, o sa vina altul si o sa-l ia pe alt criteriu si in scurt timp n-o sa mai poata spune nimeni nimic, ca “nu are dreptul moral sa comenteze”. Cu obligativitatea votului as fi de acord daca as avea o optiune neutra de genul “niciunul din cei mai sus”. Si e de discutat ce sa se intample daca iasa majoritar asta 🙂 .

 8. mac gregor Reply

  ai grija gropare, ca ai trecut limita!

  Cu soacra poate te-ai gandit tu sa o lingusesti, dar nu stiu ce intelege tata socru.

 9. Mos Bucur Reply

  Acuma,io intelegcare-i baiul şi arţagul tău.N-a ieşit Alexa la Cluj.Ghinion-Iohannis.Dar ce-ai,păcatele mele,cu bucureştenii?Ziceai ceva de Bermude?Păi am şi io o pereche de nădragi d-ăştia,comozi tare,dar stai,că n-am zărit bine,e ceva cu…Benin.Recunosc,benine n-am ,dar mă reped iute la talcioc să târguiesc o păreche.
  Aşa zbatere şi dat cu pardonul de pământ, al unor aşa-zişi influenceri,despre Capitală,oraş în care ei nu locuiesc,n-am văzut de la 1659,când s-a instaurat ca şi Capitală a Ţării Româneşti!Că şi târgoviştenii cârcoteau la greu prin reţelele de olăcari-instagramisti şi Whatsapp-ul cu semnale fulminoase!Mai uşor,bre,cu isteria, că te loveşte apoplexia şi n-apuci să faci viitorul film:Ceapă verde,biensur o continuare a celebrului Mere roşii!Cu Mircea Diaconu super-star.
  Că d-aia zic,decât c-un mili-boc,mai bine c-o fimeie rea.

 10. Nemultumitu' Reply

  @Groparu… doctorul Raed zice ca-i ocupat. Tot ce am gasit e o asistenta. Una de-a lui Capatos ! E bine ?

 11. neamtzschantz Reply

  @Groparu
  obligativitatea votului e o timpenie. nevotatul e o atitudine, nu vad de ce s-o pedepsesti. singura tara europeana care mie mi-e cunoscuta ca are vot obligatoriu e grecia. ce sa-ti spun… cersetorii europei. ba, da mult bine le-o facut votu obligatoriu, s-or adus in situatia cea mai de cacat in europa tot votind obligatoriu.

 12. Atti Reply

  Gropare, ne pare sincer rau ca nu a iesit cine ai dorit.

 13. Alice Reply

  Gropare, daca erai tu candidat te votam, ca stiu cate ceva din cele ce ai realizat cu sufletu’ si multa munca. Dar pe domnul Alexa Nu. Nu vreau un om care vine si-si înjură angajatii in timp ce acestia lucrează iar daca ridica privirea sunt concediati. Cum as putea vota asa ceva? Te rog sa te mai informezi putin ca stiu ca poti si pana acuma nu m-ai dezamăgit.

 14. remus Reply

  ma gropare, daca avea unu cohones sa zica, dupa ce ies primar, dau jos toate garajele comuniste, jur ca ma bagam in stafful lui de campanie. dar cum nici unu nu o zis nimic, traiasca boc.

 15. Groparu Nemernic Reply

  @ Alice: îl știu pe Liviu cu bune, cu rele. Dar îl știu și pe Răzvan Dragoș și pentru el m-aș bate până-n pânzele albe.
  @ remus: da, asta e o nucă prea tare pentru multe măsele!

 16. dezaxatu Reply

  un vot dat unui candidat in care credem e un vot in minus pentru altcineva , e un fel de a taxa o persoana in care nu ai incredere. Din pacate, la noi, cei care sunt la putere de 20 si de ani fara sa faca ceva, sunt votati de fanatici … lor le convine sa nu mergem sa dam cu stampila…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *