Vreţi să spargeţi cuiva parola de Yahoo? Mai gândiţi-vă

O fată s-a angajat la un cabinet de oarece, unde oarece arată irelevanţa domeniului de activitate.

Şeful cabinetului de oarece era un soi de patron român sadea, care jupuia angajaţii de şapte piei epiteliale înainte să treacă, de fapt, la jupuit endoderma. Cu alte cuvinte, nu ezita să-şi ţină angajaţii de dimineaţa până seara în picioare, să le vorbească urât şi să-i plătească tot nu. Exact genul de job pe care nu ţi l-ai dori decât dacă principalul tău scop tău în viaţă este să sari de pe un pod, ca un faimos regizor american, după o doză sănătoasă de furadan şi/sau o perfuzie cu bacili de pneumonită.

Una din puţinele angajate era o femeie. Şi pe lumea asta mai degrabă te iei la trântă dreaptă cu un urs carpatin flămând, dormi între cobre sau conduci o Dacie berlină până în Mongolia decât să răneşti o femeie – asta vă spun din propria experienţă a patronului.

Femeia rănită, jicnită şi bajocorită s-a hotărât – şi asta este de mirare! – să se răzbune. Aşa că, ştiind ID-ul de Yahoo al angajatorului, într-o noapte, la birou, a purces la spargerea contului său de e-mail. Cu ajutorul întrebării ajutătoare. Nu vă pot spune mare luru decât că era ceva cu numele fostei învăţătoare; şi gajica a stat toată noaptea la calculator, încercînd TOATE NUMELE DE FEMEI care i-au trecut prin minte. Chestia asta numai o femeie o poate face o noapte întreagă, un bărbat s-ar fi dat bătut după primele patru încercări şi ar fi căutat în schimb poze pe nişte site-uri de regulă interzise minorilor în lumea civilizată.

După ce a reuşit să spargă parola, fata s-a apucat să şteargă tot. TOT. E-mailuri importante, adrese, arhive – TOT. Ba a mai şi trimis nişte mesaje neortodoxe (şi nici catolice) unor prieteni şi parteneri de afaceri. După care, râzînd draconic, şi-a declarat satisfăcută mândria sa de femeie şi şi-a înaintat demisia.

Apoi, după numai câteva zile, cineva a sunat la uşa femeii.

Era DIICOT-ul, sau SIE, DIE, procuratura, Poliţia, SRI-ul sau mai ştiu eu cine.

Şi acum are dosar penal şi este pusă sub acuzare. Pentru abuzare.

15 lovituri, dă-i și tu!