Vrei mai mulţi bani? Simplu, fă-te director de multinaţională!

Un tovarăş munceşte ca recrutător în Bucureşti. Toată ziua trage: studiază CV-uri, dă telefoane, stă prin interviuri şi apoi e ocupat să nu-i sune pe candidaţii care nu reuşesc să se califice. Muncă grea!

La un moment dat, aveau client o multinaţională care dorea să cucerească lumea şi căuta în acest scop un CEO pentru piaţa din România.

New job meme

La CEOi recrutarea e o pâlnie în as. Îl head-hunt-uieşti pe om, te chinui să ajungi la el (ăştia nu stau pe toate gardurile, cu CV-ul pe bestjobs), îţi pliezi programul să te poţi vedea cu el, stai cu omul şi-l evaluezi de nu se vede etc etc (oricum, ştiinţa asta e praf de Dobrogea scuipat în ochi, pentru că dacă vrei să afli tot despre un om, îl scoţi la şpriţ, nu la interviu).

În fine, după îndelungi interviuri, se pare că distilează până găsesc candidatul preferat, un director deştept, şcolit, stăpân pe sine, vorba aia: tânăr-dinamic orientat pe succes, ce-a supt sângele cu lapte.

Stau ăştia, vorbesc cu clientul, vorbesc cu acţionarul clientului, apoi cu şefii acţionarului clientului şi dupa aia cu directorii şefilor acţionarului clientului: toţi cad de acord că propunerea recrutătorului se pliază perfect pe nevoile companiei.
– Dar cum să ne asigurăm că candidatul va accepta? Că noi îl vrem neaparat! se agită directorii şefilor acţionarului clientului.
– Îi pregătim un pachet cum numai regina Angliei mai are!

Şi i-au îndesat la fringe benefits de zici că erau la ofertă:
– asigurări medicale şi de dentist (pentru el, familie şi 4 vecini la alegere)
– concedii plătite
– bilete de avion la clasa business
– trei vacanţe mari pe an plătite de ei
– pensie privată
– şcoli plătite pentru odrasle
– etc.

Toate – toate – dublate de un salariu aşa de baban, cum nu pot decât să vă urez şi vouă, deşi ştiu clar că aş crăpa de invidie în a doua secundă în care aş afla că-l câştigaţi, şi eu chiar nu-s ciudos şi invidios; atâta de mare era salariul. Ştiţi care a fost prima reacţie a candidatului când a primit oferta de la recrutătorul care rânjea politicos fasolea?
– Păi cum, şi bonuri de masă… nu???

10 lovituri, dă-i și tu!