Voi ce ştiţi, rugăciunea de soacră se ridică la cer?

Pentru că o nenoricire nu vine niciodată singură, după ce mi-a trecut răceala aia afurisită (hai, să vă aud acuma cu teoria aia cu “de ce nu fac bloggerii boli? Pentru că au şi viruşii mândria lor, hihi!”) am reuşit să-mi îmbolnăvesc şi pruncul, şi apoi şi nievasta.

Apoi, pentru că lumea e rea, s-a îndepărtat de la Dumnezeu şi cavalerul apocalipsei se pregăteşte să coboare pre Pământ, a venit şi soacră-mea peste noi. Aşa că băi, ăştia din Crimeea şi Ucraina, nu vă mai tot daţi loviţi, slăbanilor. Familia este OK acum, am reintrat în rutina zilnică, cu mers la serviciu şi gădăniţă, cu criza Gropărelului de dimineaţă, criza de după-masă şi cele de seară; dar nu am pierdut prilejul de a o ţine pe soacra la noi încă câteva zile, în scopuri şmotrice – mai să ne facă curăţenia de Paşti, mai să ne gătească un pilaf… viaţa de soacră de Gropar nu e chiar aşa uşoară, degeaba scriu blogurile ce scriu.

Fireşte, fiecare venire a ei este însoţită de:
– dimineaţa: rugăciune, mătănii, băut apă sfinţită, apoi Tatăl Nostru cu faţa la răsărit;
– înainte să plecăm la serviciu: rugăciunea drumeţului, apoi Tatăl Nostru şi Psalmul 50;
– la amiază, rugăciunea de masă, apoi rugăciunea de after masă;
– seara, când ajungem acasă, ceva Te Deum şi Ave Maria ortodox original;
– noaptea, înainte de culcare, Îngeraşul, Crezul, Rugăciunea lui Arsenie Boca şi din nou Tatăl Nostru.

icoana-domnului-iisus-hristos-facatoare-de-minuni_0881529cad0d33
De la atâta rugăciune, să vezi minune: a apărut chipul lui Iisus într-o icoană! (sursă)

Şi la fiecare rugăciunea de-a ei insistă pe lupta împotriva Vrăjmaşului Cel Necurat care este Prinţul Lumii şi pe care să-l Ucidă Toaca Şi Crucea Şi Să Se Ducă (Dracului) Pe Pustii.

Şi nu ştiu cum se face, dar de fiecare dată când se retrage să se roage, simt aşa o împunsătură ascuţită și paralizantă la inimă.

13 lovituri, dă-i și tu!