Usile portilor deschise

Da, cica vineri a fost ziua usilor portilor. Intrare la muzee moca, concert Iris moca, aer moca, bere pe bani. Da’ nu-i stress.

Deci concert Iris, floare de coltz. Organizat de – cine alţii? Clicknet.

dsc00187.JPG

Io nush ce formatie e Iris asta, ca niciodata nu or fost in stare sa cante playback!

Când te apropii de mulţime, liberalii, simţind că acilea e rost de voturi de studenti beti, iti dau fluturasi cu ei. Le spui sa se potoleasca, fincă tu ţii cu Romania Mare, UDMR şi Uniunea Armenilor, dar ei insistă, si daca tot ii refuzi, cheama colegele lor care de alfel te si conving, finca is foarte liberale.

Frig. La Sala Sporturilor, deci langa Somes, deci frig de faci turturi de ghiatza in gaura curului. Tzurtzuri maro.

Ne-am pus langa Smurzi.

Smurd Cluj, cand merge la concerte cu Iris si Groparu sta langa ei, pornesc dubitza aia smurdă a lor, si il obliga pe Groparu sa stea in fumurile de la eşapament. Care pute.

In acele clipe, Groparu le zice smurzilor:

– Deci bă, io văd că deşi voi ne intoxicaţi cu gaze, nici o studentă nu o leşinat, deci nici o şansa de respiraţie gura-la-gură sau de masaj cardiac cu sutienu’ scos; deci nu opriti motoru?
– Ba da, zice Smurdu’, amabil, ma duc sa vorbesc cu soferu, si mere inauntru, si tot nu opreste motoru’, da coboara si imi zambeste de parca l-ar fi oprit. Tu, fiind de bun simptz, renunti.

Cand lucrurile s-or incins, si Cristi Minculesc cânta “Baby”, smurzii nu s-or mai aptinut: or inceput sa topaie si ei cu populatia. Si era cool sa vezi asta.

Jandarmii faceau cordon la scena, ca sa nu intre nimeni sa-l violeze pe Cristi Mincu’ sau sa-i faca poze la burtica aia care este a lui. M-am dus la cel mai rau dintre ei, si i-am zis:

– Bah, domnu’, zic, daca te rog frumos, nu il bati pe shafu’ meu? Te rog io frumos. Hai ca dau o bere, mai zic.
– Cine-i shafu’ tau?
– Ui ala, zic io, si i-l arat pe Iepurasul Atomic, blogger care nu mai bloggereste, cu care uitai sa va zic ca ma intalnisem cu vreo 20 minute mai devreme; Iepurila are vreo 2 metri inaltime si cred ca 120 kile, deci barbat adevarat, care imi si marturisise ca isi facuse pensia aia, pilonu doi, deci lasati-l in pace, prietenii lui care vreti sa il convingeti sa semneze!

Dupa concert, fiind usa portilor deschise, am mers la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, despre care cu mandrie pot spunea ca imi este client la traduceri. Muzeul are inauntru si o sectie de egiptisme, in care se pot admira replici originale de ipsos ale unor statui de pe Nil. Mai are si niscai schelete de hominizi care atesta nu stiu ce, asa, neshte chiupuri de 2 metri inaltime in care vizitatorii or aruncat coji de seminte si pahare de plastic (rusinica, buey!), asa, multe chestii dacice, care mie imi fac o deosebita placere, ca io am tinut cu dacii toata viatza mea, asa, si la etaju’ de sus cand am ajuns deja era ora 12 noaptea, si usa portilor deschise nu dureaza toata noaptea, asa ca meretz acas’.

Noi ne-am permis sa nu merem acas’, ci sa merem intr-o crajma. Dupa aia am ajuns acasa si am dormit ca nesimtitu, că am deschis larg usile portilor somnului, al carui amant fidel sunt, si care nu prea m-o lasat degraba din gheare! Dar despre visele care l-au erotizat pe Groparele in timpul somnului – cine stie, poate intr-un episod urmator. Sau mai bine nu!

7 lovituri, dă-i și tu!