Urmează Marțea Generalilor

Scandal în Parlament am avut, iar PNL – nici o surpriză! – a făcut, firește, opoziție așa, leșinat, mai mult de gura lumii; de genul ”Nu vreau sex! Na bun, bagă-mi-o așa, da’ numai o dată”.

Pentru că, nu-i așa, au și ei penalii lor.


De fiecare dată când o văd pe ființa asta, mă pufnește râsu’-plânsu’

Să nu ne culcăm pe o ureche, bătălia e abia pe la mijloc – ”dezbaterile” s-au amânat pe marți, după ce pesedeii au părăsit plenul.

Acuma ce urmează? Urmează Marțea Generalilor: generalului Dragnea îi fuge pământul de sub picioare și el simte asta. Nu mai țin minte să mai fi fost cândva în PSD (partidul bloc) atâtea mormăieli împotriva leaderului suprem. Ca de obicei, va face totul pentru a se agăța de putere și pentru a trece legislația. Forțele se vor replia și este foarte posibil ca marți să vedem o tactică diferită.

Și Dragnea e bun la comandat oști. Să nu uităm mobilizarea exemplară la vot din Teleorman când Băse’ era suspendat.

Ce aș face dacă aș fi generalul Dan Barna al armatei USR?

Păi, aș reciti în weekend Arta Războiului, de Sun Tzu.

Mi-aș face o strategie de atac și una de apărare.

Apoi mai multe strategii mai mici pentru orice surpriză care ar putea veni din partea PSD-ului. Și m-aș asigura că locotenenții au învățat tacticile pederost.

Aș planifica fiecare mutare cu 2-3-4 pași înainte. Ca la șah.

Aș încerca să mă țin departe de figura lui Băse’, dar fără să-mi ridic în cap partidul lui.

Și m-aș arunca în fața camerelor. Aș face tot ce pot să ajung în presa internațională. Aș reinventa ideea de protest în Parlament. Pentru că oamenii ăia nu duc lipsă de creativitate.

Și aș filma cât pot de mult și aș publica cât pot peste tot.

Urăsc confruntările astea agresive cu telefonul blocat pe Facebook Live, dar este singura armă pe care o avem pentru a arăta poporului ce oameni îi reprezintă. Pentru că la televizoare sunt toți spilcuiți și frezați și cu politețea și ironia fină în vârful buzițelor, dar prinși cu garda jos se expun așa cum sunt ei, în toată goliciunea lor scârbavnică. Și nu-mi spuneți că reacționează așa ”pentru că au fost provocați”, pentru că nu-l văd pe Cioloș să vorbească despre sex în alte găuri indiferent de cât de mult l-ai hărțui.

Dimpotrivă.

De asta zic: hărțuiți-i cât se poate. Pentru că dacă-i hărțuim noi prin aeroporturi (singurele locuri în care mai putem da peste ei fără gorilele lor) riscăm dosare penale. Dar ei au imunitate. O pot face. Și poporul trebuie să-i vadă așa cum sunt.

De acord, miezul electoratului PSD este format din exact același gen de grobieni care aplaudă maimuțește asemenea scene. Ăia care se bucură că au primit 100 de lei în plus la salariu pe care-i pot băga în păcănele, că gazul și lumina oricum nu le plătesc.


Un partid de Olguțe și de Șerbănei

Dar bătălia nu se dă pe miezul electoratului lor, ci, așa cum am mai zis, pe indeciși.

Trebuie să-i facem pe indeciși să li se facă rușine că au votat cu ei. Să-i ia jena. Să-și jure în barbă că nu o vor mai face. La inerentele dezbateri despre politică din perioada sărbătorilor, în jurul unui pahar de vin, să-și plece capul, spășiți, și să-și toarne cenușă în plete și să tacă din gură.

Ce putem face noi, ăștia, mulții? Păi, hai să-i încurajăm pe ăștia cu care ținem. Hai să le scriem, să le dăm mesaje. Hai să share-uim peste tot momentele astea penibile în care Coaliția de la guvernare își arată adevărata spoială.

Să vadă toți.

Hai, că războiul e lung.

21 lovituri, dă-i și tu!