Unii intelectuali ar trebui să apară mai des în spațiul public

Wednesday, 10 May 2017, 21:52 | Categoria : Oameni care merită
Taguri : , ,

Am o amintire de la un eveniment TVDECE-ist, când Daniel David declara că trebuie ca ei, intelectualii, să apară mai des în spațiul public, altfel ni-l confiscă (la vremea aceea) zăvorancele, gigibecalii și miticădragomirii; sau, în zilele noastre, aș zice eu, prodancele (bravo, ProTV, moarte ușoară!), capatoșii și buzdugan-morarii.

Din păcate, suntem deja pe-acolo cam de multișor. La TV avem bârfe, senzaționalism ieftin și vedete de carton (stop making stupid people famous!) promovate de oameni cu care nu mi-aș dori să împart locul nici măcar pe cea mai scurtă rută de avion. Emisiunile care merită urmărite la TV în România sunt puține, din punctul meu de vedere, iar topul meu personal este format aproape 100% din:
– emisiunea lui Dan Păvăloiu
Pescar Hoinar
Exclusiv în România
Garantat 100%
Teleenciclopedia

Și cam atât.

Nici pe Internet nu stăm extrem de bine, dar mai apar și lucruri neaoșe care merită văzute. Cum ar fi acest interviu cu Dan Alexe la postul de radio sorosisto-rotschildist RFI. Dacă nu-l știți pe Dan Alexe (am mai scris de el), omul știe 18 limbi și vorbește cursiv vreo 10, a făcut vreo trei documentare, a scris vreo trei cărți și este corespondent de presă independent la Bruxelles-ul cel rău care ne vrea aurul de la Roșia Montana și petrolul, ca să-l dea canadienilor și, firește, evreilor. În meniul discuției: Europa, Rusia, ortodoxie, creștinism, istorie, imperiul roman, România. Vizionare plăcută!

13 lovituri pentru “Unii intelectuali ar trebui să apară mai des în spațiul public”

 1. 1duru

  Aha! Deci nu despre “chirurg” era vorba.

 2. 2Nemultumitu'

  @duru… ala este Dan Alexa.

 3. 3rodion

  Mai exista “Pescar Hoinar”?

 4. 4rodion

  Da de “Romania Te Iubesc” ce ziceti?

 5. 5remus

  teleenciclopedia e cea mai tare.

 6. 6Groparu Nemernic

  @ rodion: TVR2, duminica, de la 10 la 11. Obligatoriu 🙂 făr’ numa’ când sunt deja pe coclauri, ca Dan Păvăloiu, sau la pescuit, ca pescarul Hoinar.
  Legat de ”România, te iubesc”… prea dureroasă. Mă uit și-mi vine să iau ostatic un politician.
  @ remus: +1!

 7. 7Cosmin

  Televizorul e mort de mult.
  Ca mai exista câțiva nostalgici e irelevant.

  În schimb am văzut de dimineață interviul la cafea, foarte fain.
  Recomand să-l urmărești pe Facebook, e o gura de aer proaspătă

 8. 8rodion

  @Groparu
  Ai dreptate…prea dureroasa…nici eu nu pot sa ma uit la toata emisiunea.Nici nu-ti mai zic ce-mi vine sa fac ca si-asa am o imagine de Visinescu pe blogul asta.Multam de pont cu pescuitul.Macar la tv sa ma uit daca pe balta nu ajung.

 9. 9Groparu Nemernic

  @ Cosmin: Este printre putinii care au “See first”. Chiar, o să fac un articol cu ce merită urmărit pe Facebook, poate mai scăpăm de lupuldacic și postări anti-UE.
  @ rodion: deci la asta cu Vișinescu am =)))) ROFL LOL RÂS!!!

 10. 10Groparu Nemernic

  @ rodion: PS: Fă cumva să ajungi mai des pe baltă! (Asta-mi zic și mie)

 11. 11rodion

  @Groparu
  Nu prea am cum.Din fericire copilul meu ma iubeste si vrea sa se joace cu mine.Din nefericire nu e suficient de mare pentru a merge pe balta.

 12. 12gicu

  Romania te iubesc (Pro TV)
  Poveste dupa poveste (TVR)
  Cred ca pot fi puse in lista de mai sus.

 13. 13neamtzschantz

  la interviul de pe youtube moderatorul e un idiot. e mai preocupat sa-si expuna propriile pareri, sa para el inteligent, sa faca el parada de intelectualitatea lui. o meteahna dintotdeauna a moderatorilor romani (exceptie ala de la garantat 100%) care cred ca ei sint starurile si nu invitatii asa cum ar trebui.

Scrie cu pipi pe zid

NOU! Acuma poți scrie cu fețe galbene!Parteneri (da' nu de pat!)