Unii intelectuali ar trebui să apară mai des în spațiul public

Am o amintire de la un eveniment TVDECE-ist, când Daniel David declara că trebuie ca ei, intelectualii, să apară mai des în spațiul public, altfel ni-l confiscă (la vremea aceea) zăvorancele, gigibecalii și miticădragomirii; sau, în zilele noastre, aș zice eu, prodancele (bravo, ProTV, moarte ușoară!), capatoșii și buzdugan-morarii.

Din păcate, suntem deja pe-acolo cam de multișor. La TV avem bârfe, senzaționalism ieftin și vedete de carton (stop making stupid people famous!) promovate de oameni cu care nu mi-aș dori să împart locul nici măcar pe cea mai scurtă rută de avion. Emisiunile care merită urmărite la TV în România sunt puține, din punctul meu de vedere, iar topul meu personal este format aproape 100% din:
– emisiunea lui Dan Păvăloiu
Pescar Hoinar
Exclusiv în România
Garantat 100%
Teleenciclopedia

Și cam atât.

Nici pe Internet nu stăm extrem de bine, dar mai apar și lucruri neaoșe care merită văzute. Cum ar fi acest interviu cu Dan Alexe la postul de radio sorosisto-rotschildist RFI. Dacă nu-l știți pe Dan Alexe (am mai scris de el), omul știe 18 limbi și vorbește cursiv vreo 10, a făcut vreo trei documentare, a scris vreo trei cărți și este corespondent de presă independent la Bruxelles-ul cel rău care ne vrea aurul de la Roșia Montana și petrolul, ca să-l dea canadienilor și, firește, evreilor. În meniul discuției: Europa, Rusia, ortodoxie, creștinism, istorie, imperiul roman, România. Vizionare plăcută!

13 lovituri, dă-i și tu!