Un’ te duci, Yahoo-ule…

Dacă ați citit în viața voastră și altceva decât burtierele RomâniaTV și Neasemuitele peripeții ale profesorului Dan Voiculescu la mititica, posibil să vă fi picat în mână, în copilărie, Călătoriile lui Gulliver. Între noi fie vorba, pe mine m-a traumatizat capitolul în care Jonathan Swift descrie pielea locuitorilor din Brobdingnag, țara uriașilor, că zicea de aproape până și decolteul doamnelor arăta oribil, că se vedeau toate striațiile alea de pe piele (pe mine, cel puțin, așa de tare m-a îngrețoșat, că nu m-am mai gândit la sâni vreo 2 ore).

No, într-una din cele patru călătorii ale sale (în Laputa, țara piticilor, în Brobdingnag, țara uriașilor etc.), ajunge Gulliver a’ nost’ fix în Țara Cailor Înzestrați cu Rațiune. Adică pe Tărâmul Houyhnhnmșilor (sunet care imită un nechezat), cai care trăiau într-o utopie perfectă – nu aveau războaie, boli, toți caii erau frați sau verișori, ce mai, Karl Marx bălește de fericire la imaginea asta.

Și, în timp ce Gulliver și caii se delectau cu discuții savante despre fericire, menirea noastră pe planetă și cât timp trebuie fierte pastele, observă și niște oameni că umblau de nebuni, despuiați și murdari, prin Tărâmul Houyhnhnmșilor.
– Bă calule, ce-i cu ăștia?
– A, ăștia-s jegoși și murdari și proști și teleormăneni și locuiesc în copaci; ține-te departe de ei.
– Bă, da’-s oameni ca mine!
– Nu contează, crede-mă, nu vrei să ai de-a face cu ei.

Da’ Gulliver o zis ca Eva (”da, Doamne, am priceput, fără mere în alimentație!”), da’ o făcut ca el.

Și a prins momentul și s-a dus să vorbească cu oamenii din ținut, că erau semenii lui.

Și oamenii ăia murdari și jegoși au fost extrem de necooperanți, de ostili și de madărfacări; pentru că, atunci când s-a apropiat de ei, aceștia l-au blestemat și înjurat de mamă, care de fapt e-o doamnă, și au mai și slobozit excremente pe el, murdărindu-l.

Cum se numeau oamenii? Păi, le zicea Yahoo.

Asta apropos de vânzarea și schimbarea denumirii Yahoo în Altaba, sau nu a tot Yahoo, ci numai a unei părți, dar nu a oricărei părți, ci numai a celei care rămâne după ce nu știu ce face cu Verizon – în fine.

5 lovituri, dă-i și tu!