Un selfie te poate scăpa de amenda de parcare

V-am mai zis de aventurile unui fizician taximetrist numit Pedro la Chicago, nu? Mno, aventurile lui prin preeriile de asfalt ale unchiului Sam continuă.

Deci: Pedro al meu reuşeşte să parcheze extrem, extrem de regulamentar într-o zonă în care era permisă parcarea. Dincolo de unde parcase începeau, fireşte, indicatoare cu staţionarea interzisă.
polizia
Spre deosebire, în Italia, Poliţia locală parchează unde vrea, şi mai are şi nesimţirea să nu conducă Logan!

Dintr-un exces de zel, Garcea american nu se mai opreşte de amendat şi-l articulează şi pe Pedro, deşi – deşi! – acesta parcase cât se poate de legal.

Cu jalba în prepuţap, Pedro merge fuga-fuguţa la judecător să facă contestaţie. Unde este băgat într-un melting pot de naţii, care mai de care mai vociferîndă şi mai gălăgioasă în sala de judecată. Asupra tuturor trona CEO-ul justiţiei – judecătorul.
– Cu tine ce-i, ficior?
– Păi am fost amendat pe nedrept!
– Ia să vedem… (se uită peste nişte acte). Hmmm… se respinge contestaţia! Ai de plată câteva sute de dolari!
– Da’ nu se poate, domnule judecător! Uitaţi, am făcut poze cu unde am parcat!

Şi-i bagă telefonul sub nas. Prevăzător şi descurcăreţ, românul Pedro făcuse poză unde parcase, ca să nu fie problemă!
– Se respinge! Eu n-am cum să ştiu unde ai făcut tu pozele astea, din punctul meu de vedere puteau fi făcute oriunde pe continent! La revedere, good bye!
– Păi…
– Nu comenta, că te legăm pentru sfidarea curţii!

Şi l-o ejectat.

Dar cu Pedro nu te pune, fiindcă Pedro te răpune; o făcut instant contestaţie, şi tura a doua, la alt judecător, s-o prezentat cu o mie de poze de pe stradă, care arătau mai OK unde parcase, mai integrat în peisaj.

Judecătorul ia telefonul şi se tot uită şi vede pozele (fiind pe telefonul lui Pedro, nu i-o putut da Like). Şi, după ce trece prin toate cele 24 de poze, vede ultima poză: un selfie de-a lu’ Pedro, cu gura despicată şi fasolea la soare, de zici că tocmai câştigase la loteria vizelor ca să ajungă în America! (treaba faină e că el chiar o câştigat la Loteria Vizelor; aşa o ajuns în State).
– Şi cu poza asta ce e????

Ce mai – era gata-gata să-l închidă pentru sfidarea curţii!
– În poza asta, Your Honor (zice Pedro), sunt eu, fericit pentru că ştiu că, în urma contestaţiilor şi pozelor pe care le-am făcut, îmi veţi anula amenda!

Şi i-o mai zâmbit o tură, seducător ca-n poză, că toţi ăia care erau în sală la proces, fiecare cu probleme, nu şi-or crezut ochilor de uluială.

Învins decisiv de acest selfie, judecătorul a dispus anularea amenzii fără absolut nici cea mai mică urmă de regret, într-o splendidă manifestare de justiție americană.

13 lovituri, dă-i și tu!