26 lovituri

 1. Atti
  24, October, 2018 @ 10:12 pm

  Sar la jugulară Gropare, că așa îmi e reflexul și experiența – altceva nu merge la noi.

  Știi, mă lovesc câteodată de clienți la care angajații fac zob tot ce prind. Nu le rezistă nimic în mână. Și raportez mai încolo la patron – domnule, problemele tale nu sunt sculele, sunt oamenii. Eu pot doar să pun diagnosticul, să repar și să raportez – disciplina și impunerea ca să nu te ia toți de fraier e treaba ta.

  Cam așa și cu nenea ăsta al nostru prezidente. Degeaba strigăm, măi nene, ultimul luzăr ți-o dă pe toate orificiile și tu stai, dacă el nu face nimic.

  Așa cum ocazional trebuie să las câte un client să facă implozie, cred că așa trebuie să ajungem și cu ăștia. Face poc, încercăm să supraviețuim și vedem ce putem reconstrui mai încolo. Oricum, bodega e putredă de felul ei, are cam 100 de ani, e cazul să vedem cum o modernizăm – iar pentru asta câteodată mai trebuie și dărâmat.

  Reply

  • Groparu
   25, October, 2018 @ 8:49 am

   Buba e că președintele e ardelean.
   Deci va face implozie prin… ăăă… mileniul celălalt.

   Reply

 2. Dragos
  24, October, 2018 @ 10:22 pm

  Gropare, dă-o-n mama ei, așa ceva nu se face. Bro code! Cum să dai omul pe mâna nevestei? Încă nu-i rău de tot, încă n-avem tablou cu dragnea pe perete (mai puțin psd Constanța).

  Reply

  • Zev
   25, October, 2018 @ 4:38 am

   Ai dreptate Dragos, breach de Bro Code! Poate ar trebui si un Gro Code! Pe de alta parte, chiar daca l-a dat in gat la consoarta, cam ce se poate intampla? In fond, experienta si rezultatele cercetatorilor britanici ne arata foarte clar ca daca e sa taci undeva, apai cu nevasta e cel mai productiv sa taci, plin de intelesuri absconse, ca ea oricum iti interpreteaza tacerea cum ii convine ei mai bine. Deci familial vorbind, Klaus e un Bear Grylls al supravietuirii domestice. Restul, inc vitantii sai, pai scapa cine poate. Dar in liniste, da?

   Reply

  • Groparu
   25, October, 2018 @ 8:51 am

   @ Dragos, @Zev: Nu se mai aplică Bro Code, că codul era să-i țină pe pesedei ocupați până noi muncim și ne plătim taxele, ori uite că amu nici poftă de muncă nu mai avem, nici taxele nu prea mi le-aș mai plăti… ziceți și voi amu! Păi să nu-l pârăști?

   Reply

 3. Zev
  25, October, 2018 @ 4:45 am

  De hogy is, Atti, ca asa ajungem la teza anarhista, numai aruncand totul in aer vom avea un teren pe care sa putem construi noua noastra lume, libera de constrangeri si plina de armonie. Chestia merge numai cand efectiv ai epuizat orice altceva. Treaba e ca niciodata nu s-a ajuns acolo, pana si comunistii din perioada romantica a URSSului au dat un pas inapoi si au permis NEPul ca o strategie de tranzitie privat-etatist. Dup’aia au luat gatii si NEPului dar deh, e in ADNul lor, csf, ncsf.

  Reply

  • Atti
   25, October, 2018 @ 8:00 am

   Bine măi Zev, apoi nu la anarhie totală mă gândeam eu. Ci la un moment Grecia cu un gram de Venezuelă, pe un pat moale de democrație originală á la Iliescu 🙂

   Reply

  • Groparu
   25, October, 2018 @ 8:53 am

   Din păcate, nu ține. Elitele din Grecia și Venezuela nu au nici pe dracu’, tot boborul e-n genunchi și se ucide pe străzi că n-au orez și pește-n farfurie.

   Reply

 4. Nemultumitu'
  25, October, 2018 @ 7:13 am

  Ar fi interesant sa vedem si raspunsul doamnei.
  … Sau il vedem pe presedinte mai activ si deducem raspunsul…

  Reply

  • Groparu
   25, October, 2018 @ 8:48 am

   A, m-o băgat pe robot – ”mesajul tău este important pentru noi. deocamdată, angajații noștri sunt angajați în alte apeluri”

   Reply

 5. Ioana
  25, October, 2018 @ 8:01 am

  Vaai, da mai este oare pe frecventa domnul presedinte? Ca traiam cu impresia ca el e cumva asa… ca sfantul duh, stii ca exista (ma rog, unii stiu) dar nu il poti vedea 🙁

  Reply

  • Groparu
   25, October, 2018 @ 8:48 am

   Absolut niciodată comunicarea nu a fost punctul lui forte. La emisiunile TV când era invitat în Sibiu răspundea monosilabic și se vedea că mai degrabă ar fi stat în șlapi în curte, să-și ude trandafirii lui dragi, decât să stea țeapăn în costum (impecabil, ce-i drept) și să facă conversație care știe că place la popor.
   Și acum noi, care știam asta când l-am votat și i-am și îndemnat pe alții să o facă, ne facem că nu ne mai convine felul lui de a fi. Că, de, acuma sunt alte exigențe, nu mai e un primăraș de provincie.
   Și iaca cum se umple feed-ul de Facebook de dezamăgiți de Iohannis, care se jură că nu-l vor mai vota niciodată! Ăia-l demit pe Lazăr, și ei (exact ca Antena Urei) au treabă cu de ce nu se opune președintele Constituției.
   Voila, deci.

   Reply

 6. remus
  25, October, 2018 @ 8:29 am

  Gropare,
  noi suntem opozitia, si avem calendar diferit de al tau. Tu ai blogul noi avem mousele si tastatura.
  Daca tu imi critici Biserica (unde se intampla miracole[ingrijeste batrani, copii, oferta adapost mamelor batute de soti, pregateste copii fara nici o sansa in viata sa invete o meserie], deci, altele decat ce iti inchipui tu) , eu te trimit sa il iei de guler pe sibianul tau (care nu face nimic) si tot asa.
  Mai bine te duci la minister si le zici ce trebe sa faca, nu te tot plange ca sistemul educational e varza.
  sa mai zic?

  Reply

  • Groparu
   25, October, 2018 @ 8:38 am

   Zi tăt, remus. Undeva tot trebuie să-nceapă ceva dialog și-un reset. Și dacă eu zic ceva rău de beserică, că și ea e făcută de oameni, și oamenii-s imperfecți, apăi nu ierta și nu trece cu vederea nimic nici tu.
   Și, după ce ne-om ușura și ne-om porcăi (inevitabil), cumva tot om ajunge să stăm la aceeași masă și să discutăm, concret, despre ce se poate face, și apăi poate chiar om face.

   Reply

   • Atti
    25, October, 2018 @ 5:44 pm

    Gropare, poate ti-am mai zis, prima formă de educație mi-a fost seminarul teologic. Nu ortodox, că e alta linia, dar Măria era fix la fel fardată și la cur căcată. Să nu crezi că la restul e altfel. Deconectarea există și acolo, poate moderată oarecum de simplificarea procedurilor care astfel nu pot ascunde chiar atâtea câcaturi. Dar aiaiai, există hăpt destule. Doar că vezi tu, voi cu bula voastră, noi cu bula noastră iar cei care se plimbă bilingv în ambele, destui de puțini.

    Are rol ? Aoleu, grămadă. Ar putea face corporate social responsability într-un stil grandios, că au rețea, au oameni care știu să facă așa ceva. Sunt dați în reluare și tot mai mult pierd teren din cauza propriilor dogme și false probleme? Sunt și pierd (par examplă, eu nu am mai pus picior într-o beserică de cam 5 ani, iar soția a declarat clar că deși ea e de religia X, copii clar nu o să sufere aceeași porcărie ca ea. Lideri care să vadă asta și dincolo de uniforma clerică să fie niște oameni de comunicare reali (nu ca luzărul cu agenția) ? Nope. Nici la ortodocși, nici la calviniști, nici la catolici sau greco-catolici. Toți fluieră aceeași melodie ofilită cu menirea istorică și neamul, scoate banul, doar că în limbi ocazional diferite 🙂

    Remus are dreptate. Biserica lui și toate altele fac ce zice el și chiar mai multe. Dar o fac punctual, o fac individual, o fac la nivel de minimă autonomie și se pierd în marea de ipocrizie de care mustesc toate organizațiile care mai nou se numesc biserici.

 7. Mitica din Sibiu
  25, October, 2018 @ 8:39 am

  Oauuu ! Initial, am crezut ca “El” e Doamne-Doamne, dar, cand colo, era vorba despre SantaKlaus, singurul primar fara audiente. Oare “Ea” ce va raspunde ? O majuscula, cel putin…

  Reply

  • Groparu
   25, October, 2018 @ 8:54 am

   Nu e singurul! Și Boc e la fel, nu mai dă audiențe de vreo 3 mandate, că i-o speriat Codruța.
   Iar ea… nu e contul doamnei Iohannis. E contul altcuiva, e fake. Deci am scris în gol.
   Îmi fac curaj să te sun ca să-mi explici ce e bun în demiterea asta a lui Lazăr – până ajungem la berea aia lungă pe care nu știu când om bea-o.

   Reply

 8. mac gregor
  25, October, 2018 @ 1:38 pm

  Incep si io sa ma cam satur si sa fiu de cinstita parere ca freaca menta.

  Reply

 9. mac gregor
  25, October, 2018 @ 1:44 pm

  Deci inteleg ca “n-am ce face la faza asta”. Ca uneori asa se-ntampla.

  DAR vii si tu cu o initiativa dupa aceea, nu? Candva, undeva, la un moment dat? Inainte sa ti se termine mandatul?

  De exemplu, sa ii dea Steaua Romaniei aluia batut de jandarmi si amendat in piata. O faza “unde a scuipat baronul de teleorman, saruta presedintele tuturor romanilor”.

  Ceva, in PLM. Ceva.

  Reply

  • Groparu
   25, October, 2018 @ 1:56 pm

   Zicea cineva pe FB (Daniel Lica, cred) că dacă ar trimite înapoi la guvern și parlament propunerile cu mesajul ”#muiepsd, de acum suntem ori voi, ori eu!”, l-ar vora 90% din populație a doua zi.
   Dar stai, că nu e constituțional să faci așa ceva.

   Reply

 10. honci
  25, October, 2018 @ 7:08 pm

  greu cu politichia bace! greu cu spume. ba ca daca te implici stai la troaca cu porcii si pesta ii in floare amu… ba ca daca stai pe bara n-ai ce ciripi ca deh … omul de actiune (vezi cichician si ciac noris) ii mai aprig ca ala de numa huleste (in biserica sau in afara ei). daca e sa luam centenaru unitatii noastre … eventual o unitate militara ca alta nu imi vine in minte (da si acolo taburile is mai mult teren de antrenament pentru soareci). asa ca ma gropare … mai ai rachie? hai ca o fo an bun si s-o facut si perele si merele (de pruna nu zic nimic sa nu se interpreteze politic); am auzit ca curata bine sinapsele si iesi ca nou (amu o fi bine sau rau … musai de testat) da io zic ca mai rau decat sa ne bagam fiara in vena direct si sa ne otravim cu nebunii istia … facand ievaluari si dand sentinti …

  PS: musai cu nievestele sa para activitate cetateneasca de rang inalt si nu vreo destrabalaciune misogina 😉

  Reply

 11. Sorin
  25, October, 2018 @ 10:51 pm

  Ref. la „ jurist cu doctorat luat în Republica Moldova”, crede-mă că la Chișinău se face carte. Profesorii și studenții moldoveni îi pot concura fără probleme pe cei de din București și – surprinzător – chiar și pe cei din Cluj. Chiar și în Moldova noastră (ori a urmașilor urmașilor noștri) sunt sigur că se învață, la nivel universitar, Iașiul nefiind mai prejos decât alte centre din țară. Nu înțeleg de ce e de porc un doctorat în mica republică vecină și „pretină” (la „frații noștri”, cum se încăpățânează românii să spună; eu am altă părere, dar nu mi-a cerut-o nimeni). Și chiar referitor la TT, putem spune orice despre deciziile lui ca ministru, despre moralitate, dar putem noi oare să ne îndoim de pregătirea lui ca om de drept. Deciziile politice nu cred că țin de pregătirea profesională. Magistrați magistrali au susținut activ (sau proactiv) regimurile legionar, antonescian, carlist și comunist din trecut, alături de polițiști și milițieni cu câteva clase.

  Și revin: chiar era importantă, dpdv argumentativ, menționarea cu conotație negativă a Republicii Moldova?

  Menționez că sunt de dincoace de Prut, de Milcov și de Carpați (mitic, cum ar spune unii) și sunt și antiunionist, chiar și „în anul centenarului” vieții. Deci nici o legătură cu RM.

  Reply

  • Groparu
   26, October, 2018 @ 7:40 am

   Ai și tu dreptatea ta. Dar oare numai în România se pot lua doctorate cu plasa de rafie, în Republicuță nu?
   Și, doi, de ce n-om avea noi, oare, ministru un doctor în drept de la univ. din Grenoble? Sau Zurich? Sau Avignon, Lion, Bruxelles? Nu zic că-n Moldova nu s-a face carte (experiența mea cu colegii de facultate veniți de dincolo demonstrează, din păcate, contrariul), dar, ffs, omul ăsta nu știe vorbi românește!!! Și e fucking doctor de drept!!! Ce erudiție și verticalitate morală să ceri de la el? Cât despre cât de lepră e, nu mai intru-n detalii – faptul că nu e un bun comunicator trebuia să-l lase la nivelul de notar, nu de ministru și rector super-plătit. Cu nu știu de câte ori cifra ”optusprezece” mii de lei pe lună.

   Reply

   • Sorin
    26, October, 2018 @ 10:53 am

    Și tu ai dreptate.
    La universitățile menționate de tine e mai greu cu plagiatul. De fapt aici e problema la noi sau dincolo la „frați”. Noi știm doar de plagiatorii expuși public, cum ar fi Ponta, Oprea, Kovesi, dar câți necunoscuți mai sunt oare?! Pe de altă parte, cred că cine a luat un doctorat pe bune aici, l-ar fi luat cu siguranță și la Harvard (cu excepții, desigur).
    Apoi, cum e mai corect „optesprezece” (Iohannis) sau „optusprezece” (Toader)? Vânarea greșelilor de exprimare duce în derizoriu orice argumentație contra unor personaje/decizii/fapte cu adevărat importante pentru republică (sunt fan Toader, vezi?). Mai ales când le vânăm doar la unii, în timp ce le ignorăm la alții. Dăncilă nu pentru greșelile de vorbire trebuie crticată. Până la urmă, 20-20, pentru cine a interacționat cu vorbitori de engleză, e chiar corect (sigur, nu în română, dar era vorba despre un titlu de proiect, parcă), iar gafa cu „protestanții” a făcut-o chiar și Cioloș (care e de partea binelui). Iohannis se exprima greșit în aceeași frază în care făcea mișto de Dăncilă că a zis „douăzeci-douăzeci”. E mai important ce „făcuseu” sau ce nu „făcuseu” un politician, un „politruc”, chiar și un „anticomunist privat”, nu ce haine poartă. Vreau să spun doar că poate ar fi mai util să criticăm ceea ce contează în viața societății, a comunităților, a fiecăruia dintre noi.

 12. Mitica din Sibiu
  27, October, 2018 @ 12:41 am

  Uauuu, mai exista speranta ! Dragnea for free, omu’ negru n-a venit !!! Subscriu, Sorin ! Dar, grija mare, esti pesedist si te vedem din sibiu, cu “s” mic…🥑 pt Groparu…

  Reply

  • Sorin
   27, October, 2018 @ 8:41 pm

   No bine!

   Reply