Tu ştii pe unde umblă banii tăi?

(Gropărele, tată, când vei citi peste ani de zile postarea asta, să ştii că pentru tine m-am băgat la planuri financiare! Ca să ai şi tu mai încolo de-un iPhone 16, de-un Bentley şi de-o îngheţată la Monaco, nu să ceri de la mine, ca maică-ta) (iubita mea, glumesc, fireşte)

Mai ţineţi minte Dresorul de Lei, nu? Un instrument de planificare financiară online pentru oamenii care, dacă nu cheltuie ca sparţii, nu se simt bine.

Adică pentru cei ca mine.

În lecţia 1 am făcut cunoştinţă cu oglinda: am văzut cât cheltuieşte familia din banii pentru care transpirăm zilnic (transpirăm pentru că familia Groparu nu a fost nepoţelul preferat al tuşicii Tamara).

În lecţia 2, am făcut cunoştinţă cu un financial wealth planner (bună ziua! io-s Groparu, cheltuiesc compulsiv), în care nenea doctorul şi-a lipit stetoscopul rece de spinarea mea, m-a ascultat şi apoi mi-a recomandat nişte vitamine, că aveam arderile cam mari şi auzeam voci.

Ei bine, acum pe site avem lecţii noi. Şi anume,

Lecţia 3optimizarea cheltuielilor. Asta pentru portofelele care intră lunar în cură de slăbire, de zici că-s Oprah Winfrey.

Lectia 4: despre creditele de orice fel. Încercaţi să fiţi cu antenele deschise aici, nu ca mine. De ce nu ca mine? Păi să vă spun: la recomandarea unui prieten, prin 2007 am luat un împrumut de nevoi personale ca să joc la bursă – unde banii, se ştie, pică din nori. De picat, au picat; dar nu la mine-n buzunare, pentru că am pierdut suficienţi bani cât să fac un concediu de cel puţin o lună în orice parte a planetei. Cifra de 3000 de euro vă spune ceva?

Iată ce nu ştiam eu atunci (click pentru a mări):

Lectia 5: aici e una bună. Mâna sus cei care aveţi carduri de credit! Acum cei care aveţi carduri goale de credit săriţi într-un picior, ţinîndu-vă cu o mână de nas: bă, mulţi mai suntem! Dacă vreţi să înţelegeţi mai bine în ce v-aţi băgat, sau ce vă aşteaptă dacă vă doriţi aşa ceva, ce se face cu un overdraft şi la ce e bun un card de debit, vedeţi aici ce şi cum. Altfel, credeţi-mă, e păcat de unghiile şi de dinţii voştri…

Dacă aveţi vreme să vă daţi pe Dresorul de Lei, vă rog reveniţi şi spuneţi-i şi Groparului cum vi se pare, să ştie şi el. Şi poate-i spuneţi şi ce note aţi luat la colocviu, că e cu examen, ca la liceu!

13 lovituri, dă-i și tu!