Trumpi, obame și gropari

– Hello, Mister Groparoo?
– Ye. Who dis?
– Donald. Trump Donald.
– Salut, Donalde, ce faci, bos planetar.
– Gro’, bine, thank you… uite, te-am sunat cu o problemă.
– Iară? Ce mai e tura asta, te atacă ISIS? Te-ascultă Putin? Sau te gândești să bagi a little bit of democrație prin Coreea, pe la Kim?
– Nu, mă… e o problemă din aia serioasă și numa’ tu mă poți ajuta: îmi mai trebuie niște pălincă.
– Cum, Mister President? Da’ ți-am trimis un butoi întreg amu trei săptămâni! Ce Dumnezo, l-ai invitat pe Soros la un șpriț și o rămas toată săptămâna?
– Lasă-l pe Gyorgy, nu trebuie să afle de rezerva mea strategică, că apăi nu mai scap de el! Problema e alta: pe 4 iulie se ține Ziua Americii la voi, la București, la Ambasadă; și n-au oamenii ăia decât whiskey.
– Ioi… și vrei niște pălincă pentru că din ea nu se poate face Cuba Libre! Corect?
– Vezi, Gropare? Exact asta-mi place la tine: ce-i al tău, e-al tău! Mno: te rog eu mult ia o glajă de zamă curată de prună și prezintă-te pe 4 iulie la București, la Ambasada Marii Noastre Democrații. Acolo întreabă de prietenul meu, Excelența Sa Domnul Ambasador Hans Klemm, și lasă-i-o, please mult. Să se simtă bine oamenii, să se dezmorțească atmosfera.
– Apăi, bos planetar… mă duc, ce să fac. Tu mai ai pălincă?
– Mai am, ține-o Doamne… mai bag un ștampăl când mă iau durerile de șale, că am o vârstă, nu-s tinerel ca Obama, și o pălincă de-aia de la socru-tău e medicament de tip painkiller fără rețetă.
– Mno, mă bucur. Hai că mă duc… grijă cu șelele, bine? Și salutări la doamna Melania, sărut mânușițele alea slovace… slovene ale ei, Doamne-ajută! Te las amu, că mă sună Macron pe ceălalt fir, cred că-i trebuie niște vin de izabelă, că pe 14 e ziua lor, știi doară.
– Da, da, vive la France și God bless, Gropare, ești o binecuvântare, iubesc parteneriatul ăsta strategic cu tine, salutări la doamna Groparu, trăi-v-ar prunele…!

Mno, astăzi sunt invitat cu doamna mea la recepția de 4 iulie de la Ambasada SUA din București, vreți să le transmit ceva preacinstiților invitați din partea voastră? Nu știu, să le cer să renunțe la vize, să ne dea clauza națiunii cele mai favorizate, să convertească uzinele GM ca să producă numai Sandero, ce ați mai dori voi?

11 lovituri, dă-i și tu!