Trei revelaţii muzicale

Tuesday, 27 October 2009, 19:42 | Categoria : Oameni care merită
Taguri :

Deci cultura mea muzicală este cam – să zic – la nivelul DJ Bobo şi Timmi T. Mai reuşesc, când pun mâna pe chitară, să obţin unanimitatea: toţi mă ameninţă că dacă nu mă potolesc, mă încalţă cu pantofi de ciment şi mă azvârl într-o gârlă cu apă, nu cu bere. Şi mai reuşesc, când cânt numai cu vocea, să atrag hingherii. În rest – cânt la Dacie, din cutia de viteze. Vrrrruuum!!! Mama masii, iar nu-mi intra-n a patra.

Dar am reuşit să descopăr de curând trei gramofoane care scot muzică bună: două bănzi şi un cântecaci. Şi mi-au plăcut foarte tare mult şi am zis să vi le împărtăşesc, că doară o viaţă avem, pâlâmâ.

1. Ovidiu Scridon a venit în Cluj, şi şi-a aruncat un CD pe care l-am prins din zbor, ca pe frisbee, după ce i-am declarat dragoste la prima audiţie şi la a treia bere. Şi a zăcut cd-ul la mine pe birou o săptămână, până am plecat la Sighie, unde, pe drum, i-am zis studenţaşului albanez pe care îl luasem la ocazie “Şşşt! Închide-ţi cioculum!”, şi am ascultat pe maşină. Şi de atunci numai cd-ul ăsta îmi paradeşte urechile. Ascultaţi şi voi, dacă nu credeţi, îl aveţi acilea pe tot. Deci: fuaaarte tare, frate! Vă previn: nu e pentru femei care alăptează. Dar dacă îţi plac foacele de tabără asezonate cu gajici, ăsta-i băjetul! Respect. Frumos. Fain de-a dreptul!

2. Trupa Guilty Lemon. Imperium Pub, o crâjmă chiar stilată din Sibiu, îi găzduieşte în fiecare sâmbătă, şi de fiecare dată când i-am auzit nu a mai contat anturajul de la masă. Dacă “grapefruitul e o lămâie care a avut o şansă şi a profitat de ea”, Guilty Lemon e o portocală upgradată. Jazz de calitate, că io deja mă visez Dillinger care agaţă negrese îmbrăcate în rochii negre, noaptea când e întuneric beznă. Toţi instrumentiştii sunt impecabili, iar fata de la voce e o dulceaţă. Mi-aş scoate cu plăcere dopurile de ceară din urechi prin ceafă ca să-i aud mai bine! Ia daţi-vă şi voi cu părerea.

3. Trupa Kumm se află într-un concert intergalactic prilejuit de lansarea noului album Far From Telescopes (nu e vorba de telescoapele de la Dacie, deci ne potolim), şi concertează în Bucuresti (30 octombrie) la Silver Church, în Timisoara ( 5 noiembrie) în Setup si în 6 noiembrie (unde credeaţi? în Irish Pub). Băjeţii au acustică faină, şi promit. Iote-i:

PS: între timp, nu uitaţi – concursul de nuduri continuă. Una dintre cele trei galerii înscrise a fost nevoită să îşi upgradeze abonamentul de Internet, că nu-i mai ajungea banda, hihi! Vă plaaac nudurile, bag samă, vă plaaaac…

19 lovituri pentru “Trei revelaţii muzicale”

 1. 1Roxa

  Nu puteu Kummishti vini in Cluuuj dupa ce mulgem statu` macar de-o bursa, nuuu… 😐

 2. 2Ady R

  Salutare.
  Arunca un ochi si pe aici, poate gasesti ceva ce-ti place 😉
  http://www.trupa-odyssey.ro/
  Spor!

 3. 3Treaz

  Kumm suna f bine aduce putin a John Mayer.. daca se nasteau mai in vest o puneau de-un heavy rotation pe radiouri :))

 4. 4Runia

  Io tăt ce am înţăles e că furia vişinie are sidi pleiăr!!! Şi mai zici că i se strică delcoaie şi platinuri. Cât tupeu pe dânsa!

 5. 5EmyD

  Mersi fain pentru revelatii.
  Ovidiu Scridon le stie. Te unge la inima.

 6. 6emil

  Yap. Ovidiu e bun, desi piesa Intr-o zi imi aduce aminte de Simon&Gurfunkel (Sound of Silence). In rest e folk bun.

 7. 7Groparu

  @ Ady R: nice!

 8. 8miruna

  Frumoasa muzica lui Scridon si site-ul mi se pare f profi.
  Merci de sugestie.

  Miru

 9. 9mimiblonda

  Cand mai ai drum prin urbe incearca si in Atrium, langa Podul Minciunilor, miercurea si vinerea.

 10. 10Groparu

  @mimiblonda: acolo am prins in iarna un concert foarte fain cu un nene pianist, despre care am inteles ca e de-al locului. Si nimeni nu asculta :(( Si acum imi pare rau ca nu l-am chemat cu noi la masa la un pahar de jinars, da’ nu ma mai revazusem cu prekinii de ceva luni, si aveam povesti de depanat…

 11. 11mimiblonda

  Daca era mai dodolotz, la vreo 30 de ani, era fiumeu. Daca era fiumeu, nu bea.

 12. 12Vicus

  Atata ca nu imi dau seama ce treaba are soul funkul lu Guilty Lemon cu Dillinger, care traia pe vremea dixie-lui si swing-ului. Ii ca si cum as asculta Dream Theater si m-as gandi la James Dean care era roacker. Pe de alta parte, foarte faina trupa, pe clapar si vocalista ii stiu de cand cantau in trupa One. Kumm tot timpul fresh, cu mentiunea ca mie imi placeau semnificativ mai mult pe vremuri cand erau mai progresivo-jazz-something.

 13. 13Groparu

  @mimiblonda: nu, ca erea un nene in toata firea.

  @Vicus: pai si… e vreo diferenta dintre dixie si soul funk si swing si disco?

 14. 14mimiblonda

  na, apai ai perdut sansa s-asculti un jeniu. Da daca dai de el in “popasurile” tale sa nu mi-l corupi, ma, ca-i copil bun si modest si blajin!…si poate tz-a face vo cantare cand vine-n sesiune la Cluj, daca-i faci rost de-o crasmuta cu-n pian liber si daca-tz place caffe-concertu si jazzu.

 15. 15Ciprian

  Multumescu-ti pentru Kumm si pentru ca esti fain rau zi de zi.
  Te-am pus in blogroll di mult tare, dar azi ti-am ridicat si niste osanale pe blog la mine.

 16. 16Marghioala

  Prin peregrinarile mele cu iz intuitiv am dat un click inspirat pe guilty lemon. Marturie. Admit ca gurista aduce suav a Gabrielle in minutu’ ei de glorie .Doar in aparenta nu si’n esenta. Era vital oarecum sa subliniez.

 17. 17Ovidiu Scridon

  Te salut, multumesc din nou!
  Am dedus ca esti din Sibiu? Daca “da”, simbata 21 nov voi cinta la Teatrul Gong in cadrul Festivalului de Muzica Folk si Poezie. Daca esti prin zona, poate ajungi. Vinul il dau eu.

  Cu bine.

 18. 18Groparu

  @ Ovidiu: sunt sibian clujean, mo, si tocmai in weekendul ala voi fi la 18 km de Sibiu, la munte, la gratare, ca sarbatoresc o varsta frumoasa (frumoasa ca dracu’). Dar sa nu uiti cand dai prin Sibiu sau Cluj sa mai lasi un comment, ceva, ca ne-om sincroniza noi cumva;)

 19. 19Ovidiu Scridon

  La multi ani batrine, de pe-acum.
  Negresit o sa-ti daun un semn.

Scrie cu pipi pe zid

NOU! Acuma poți scrie cu fețe galbene!



Parteneri (da' nu de pat!)