Tiganiada – Memento

Pentru cei care nu stie: click acilea ca sa aflati despre cheful nostru in care ne imbracam in tigani sh ne doare la pedala de tot.

Anul asta, dupa cum ziceam, am avut stema, steag, fanion, Act Constitutiv si logo. Iata logo-ul:

blazon_v1_final.jpg

Si ca sa fie totul ofitzial, iata sh Actul Constitutiv, la redactarea caruia au dat coltzul multi ficati sh multe beri stinse cu coniac, la intalnirile celulei de criza. Deci – cetitz, ca io m-am kishat deja in pantaloane! Graţie, Cârlanu’;)

Act constitutiv

al

Stemei enclavei Valea Caselor

din 15.05.2007

Stema Enclavei Valea Caselor reprezinta un semn de recunoastere, conventional, distinctiv, caracteristic si simbolic, functionând implicit ca marca sigilara a autoritatii administrativ-teritoriale.Stema va fi redata pe frontispiciul sediului , pe indicatoarele care marcheaza intrarea în enclava, va fi folosita la toate actiunile festive si de protocol si cu toate prilejurile care impun prezentarea stemei enclavei. Fiind în cauza o stema se impun conventiile heraldice.
Ca semn heraldic al unui spatiu având traditie heraldica autentica si un trecut istoric prestigios, stema se cere a indica aceasta ascendenta si demnitatea ei.
Ca fapt social, alcatuirea heraldica proiectata înainte de a fi legal conferita prin autoritatea statului se cere a se dovedi apta de a satisface exigentele cetatenilor pe care urmeaza a-i reprezenta urmând a fi demonstrata dispozitia lor de a-si apropria stema si de a si-o însusi. Respectând conventia heraldica si functiunile semnului, acesta se cere a fi unic, simplu si clar, elocvent pentru câteva idei generale si fundamentale acceptate de catre locuitorii enclavei ca semnificative pentru identitatea lor.

DESCRIEREA SI SEMNIFICATIILE elementelor însumate ale stemei Enclavei Valea Caselor

Descrierea stemei:
Stema Enclavei Valea Caselor, ca si compozitie heraldica, este reprezentata printr-un scut clasic cu baza rotunda despicat format din: Partea dreapta sus, pe smalt galben cu strugure dacic si butoi de stejar cercuit. Partea dreapta jos, pe smalt albastru cu cort clasic. Partea stanga sus, pe smalt albastru cu ceaun de Polovragi si foc de lemne. Partea stanga jos, pe smalt galben cu palarie tiganeasca si roata de caruta cu coviltir.

Semnificatiile elementelor însumate:
Stema Enclavei este o stema civica a entitatii teritorial-administrative. Ea cuprinde semne de patronaj istoric, fiind totusi o asumptiune. Din punct de vedere stilistic este o stema gotica.

– Partea DEXTRA SUPERIOR – smalt galben cu strugure dacic si butoi de stejar cercuit. Semnul indica culoarea berii ca bautura traditionala a enclavei combinata cu vinul obtinut din strugurii zemosi proveniti din comertul cu teritoriile invecinate. Semnul este intrat în conventia heraldica europeana, din epoca timpurie pâna astazi, ca semn heraldic vlah si semn în stema dinastica a domnilor Valahiei Mari.
– Partea DEXTRA INFERIOR – smalt albastru cu cort clasic. Semnul indica locuinta traditionala a locuitorilor enclavei asa cum este ea cunoscuta inca din vremea marilor migratii, ca si locuinta comoda si usor de deplasat destinata unor oameni vesnic in miscare.

– Partea SINISTRA SUPERIOR – smalt albastru cu ceaun de Polovragi si foc de lemne. Semnul reprezinta metoda principala de preparare a hranei, alaturi de protap, element din care se zareste numai partea centrala, loc in care de obicei este agatat ceaunul.
– Partea SINISTRA INFERIOR – smalt galben cu palarie tiganeasca si roata de caruta cu coviltir. Semul indica obiectul vestimentar traditional folosit de locuitorii enclavei pentru partea superioara a corpului, mai precis cap si mijlocul de deplasare folosit de acestia, asa cum sunt ele descrise in scrierile carturarilor din vechime.

Nota: Stema Enclavei Valea Caselor a fost aprobata prin Hotarârea nr. 1 / 2007 a Celulei de Criza ca organism decizional si executiv al enclavei.

Data: 15.05.2007

Celula de Criza:

CÂRLANU

DeGeaba

TÂMP

CRÂNG

IELVIS

DUDĂ

ADI

ECO aka Neghinitza

NÂRŢOAGĂ aka PÂRŢOAGĂ (NÂRŢOAGĂ numa’ o pus dejtiu, ca el nu stie sa scrie, el e inginer)

PS: Na, prekini d-ajtia am io!

10 lovituri, dă-i și tu!