#tendubai, ziua în care m-am pupat cu foca

Dubai? Poate DuBani.

Primul meu contact cu Dubaiul a fost prin intermediul unui nene care m-a luat la ocazie când eram student; și care știa pe cineva care fusese și în Dubai, și în New York, și îl spusese ăla că Dubaiul e mai tare ca New York. Deci știam în profunzime unde mă duc!

Azi am învățat o chestie: dubaiezii au o istorie de câteva mii de ani și de foarte, foarte, foarte multe zerouri. De exemplu, când au programat Burj-al-Arab, s-o dus sultanu’ din Dubai la prietenul său, colegul lui de bancă din liceu, sultanul emir calid satrap din Abu Dhabi, care are încă și mai mulți bani decât dubaiezii (petrodolari din ăia grei) și i-o zis:
– Frățică, deci… scuipă și tu niște parai la băiatu’, că-mi trăbă să-mi fac hotel de 17 stele!
– Câți îți trebe?
– Vro 600 de milioane de parai.
– Ia, mă, și du-te.

Și s-o dus și și-o făcut. Apăi iară s-o dus și o cerut și pentru Burj Califa, și pun pariu că va merge și pentru viiitorul său proiect, Burj Kebab.

În fine. Azi am făăcut câteva nefăcute:
– am pus copitele pe delfină. Pe bune, o delfină asiatică de 18 ani. Avea pielea foarte moale și foarte fină, catifea, nu alta;
IMG_0397

– m-am lăsat pupat de o negresă sud-africancă. Să știți că am opus rezistență, nu m-am lăsat din prima – sunt om serios, ce naiba;

Happy seal! #tendubai #selfie

A photo posted by @groparu on


– am înotat în golful Florin Persic și în piscina hotelului, ca niște bo$ ce sunt;
– am luat un prânz absolut fenomenal la Crowne Plaza. Băi, frate, absolut fenomenal!
– am ajuns la Burj-al-Arab, unde Cătălina din Bacău ne-a arătat tot ce-a avut ea de arătat; despre asta o s[ scriu, sper, mai incolo, numai sănătoși să fim;
IMG_0739

– am vizitat Muzeul Național de Istorie a raionului Dubai; simpatic, dar nu musai o atracție;
Untitled

– am ajuns în târgul de aur și târgul de mirodenii, de unde am și cumpărat cadouri pentru pentru cei de acasă; și începe să-mi placă să negociez, pentru că atâta m-am țigănit cu Ahmed din Afghanistan că am scos o eșarfă din aia de arab și una de arăboaică, plus o jucărie pentru Gropărel la prețul de numai 25 de euro (el ceruse 35 de euro numai pe prima eșarfă), și am fost mânndru de mine. Deci nievastă, cadoul tău din Dubai va fi – ai ghicit – o eșarfă. Aia mai scumpă, firește.

Ce mai trebuie să știți:
– azi am pus prima dată pe camera de la Canon, și am început să umblu cu degetele pe ea și să ne cunoaștem mai bine;
– îmi puteam face iurtă mongolă din prosoapele pe care ți le dau ăștia la bazinele la care mergi (delfini, piscina de la hotel… etc.);
– Dubai-Dubai, da’ netu’ tot ca la Văscăuți merge; așa că stau 4 ore să urc o poză;
– Există aici două tipuri de arăboaice; din alea care au voal pe cap, și din alea care au voal și pe toată fața; și am ajuns la concluzia că arăboaicele astea care au voal pe toată fața vin, de fapt, din Moldova Dubaiului.

V-am pus câteva poze pe Facebook, unele corectate, altele așa cum s-a nimerit, plus că nu am reușit să descarc ce am făcut cu telefonul, dar ar trebui să fie de ajuns ca să vă faceți o idee 🙂 Și acum, ca să-l citez pe nemuritorul Toma, Salam Săsescu! Săsescu Salam!

TFB10 – #tenDubai – este un eveniment organizat de Foto Union, powered by Prestige Tours, cu sprijinul Canon și Calif.

10 lovituri, dă-i și tu!