#tendubai: lost in translation

Limba asta arăbească este o încercare perpetuă de a-ți curăța gâtlejul; iar scrisul, așa cum bine identifica cu ochii săi de vultur de deșert cititorul ces, este un fel de… planșă de copii pe care un prunculeț trage linii și cerculețe nereușite. Plus că și scriu de la dreapta la stânga, de zici că nu-s creștini botezați!

1. Mergem în deșert, în safari.
cu picioarele goale prin desert

În tabăra tuaregă (v-am mai zis: nu Volkswagen tuaregă) mă duc la tanti aia care făcea tatuaje cu Henna gratise și îi spun:
– Scrie aici “I love Dubai”! Pliz!
– OK! zice cadâna.
IMG_1068 (2)
Pipăind corpul de oțel al ghiaurului, cadâna a avut un mini-orgasm. Mimat

Și scrie, și scrie… și când termină, îi mulțumesc frumos și mă iau și mă duc triumfător ca Saladin la prietenul nostru, ghidul egipțian Tarek, să mă dau grande:
My friend! Ia zi-mi tu mie ce mi-am tatuat eu aici temporar!

Se apucă Tarek, se uită… belește ochii… se uită iară… apoi capitulează:
My friend, habar nu am ce ți-o scris femeia asta acolo. Nu știu ce i-ai spus tu sa-ți scrie, dar aia nu e limbă umană!
IMG_5791

2. Mă duc la sukh (bazar) și reușesc să negociez cu noul meu prieten nu-mai-știu-cum-îl-cheamă din Pakistan să-i facă nievestei o sticlă din aia cu cămilă și inscripție din nisip colorat, poate că atunci când îmi sparge oale în cap pe motiv de prea multă fericire o să le lase deoparte pe alea de inox și o s-o folosească pe aia. Ceruse 150 de dirham, am negociat cu el la 75, plus dreptul de a face poze! Ceea ce, pentru o tabără fotografică, este o oportunitate unică în viață.
IMG_1500 (2)
Nu oricine are asemenea privilegiu, numai cei care îl roagă frumos

Și mă roagă să-i scriu pe o hârtie ce mesaj să scrie el în arăbește pe sticluța aia cămilească. Și iau și scriu: “I love Anca!” Că așa o cheamă o soția de blogger care sparge oale în capete, Anca; acuma știți și voi.

Și se apucă omul și pune năsipuri colorate în eprubeta aia ca apucatul, eu făceam poze… termină sticluța, eu scot telefonul să-l filmez și-l întreb, ca să am dovadă (nevastă-mea ar fi în stare să creadă că îi ofer o sticluță cu un mesaj ofensator la adresa soacră-mii):
– My friend from Pakistan, ce mesaj scrie pe sticluța asta?

My friend from Pakistan își bombează piepții ca Peneș Curcanul și răcnește ce a înțeles el din scrisul meu:
– “I love ANSA, in Arabic!”

Așadar: vând suvenir 100% original din Dubai persoanei care o iubește pe Ansa, oricare ar fi ea sau el. Îl vând ieftin, foarte ieftin!

TFB10 – ‪#‎tenDubai‬ – a fost cel mai fain eveniment organizat de Foto Union, powered by Prestige Tours, organizat cu sprijinul Canon Romania si Calif. Am stat la cel mai extraordinar hotel al cărui prag l-am trecut până acum – Atlantis – prin grația divină a Rida International.

10 lovituri, dă-i și tu!