Team drinking la Rimetea

Mno, deci weekendul care a trecut ne-am exercitat dreptul nostru constitutional de a face team building, si am mers la Rimetea cu coperativa, mai mult pe banii ei, sireaca.

În DEX, cuvântul de origine dacică team building e sinonim cu cuvântul de origine dacică team drinking – adică beţie instituţionalizată în gaşcă, ridicată la rang de artă; eu speram să fie ceva similar cu ce o facut Manole cu Ana lui, da’ aia se cheamă body building, şi cică e ceva cu totul diferit.

În Rimetea, din fericire pentru localnici, nu exista romani, ci numai unguri, ceea ce deja adaugă plus valoare la zonă. Care unguri s-au dovedit, asa cum era de aşteptat, mega de treabă, şi deşi nu o rupeau bine pe româneşte, tot ne-au dat cu dragă inimă o cană de apă când am mers la Cetatea Colţeşti şi ne-au îndrumat cu zâmbetul pe buze să ajungem unde trebe. Deci nu-i chiar cum zice lumea.

Ca să ştiţi şi voi ce e aia un tim bildin: lumea se sparge în bisericuţe formate tot din ăia care se înţeleg bine împreună, şi se evită cu ăia cu care nu se înţeleg bine. Numa’ ăia pe care nu-i bagă nimeni în samă şi nu au alceva de făcut se apucă de prăjit grătare.

Dacă votaţi cu Vadim, nu v-aş recomanda să urcaţi pe Piatra Secuilor, fincă priveliştea de acolo, deşi te lasă fără respiraţie, te lasă şi fără ochi, fincă la capătul unei urcări de vro 2 ore te trezeşti cu nasu’ într-o bornă comemorativă de 1 m înălţime, vocsâtă orbitor toată în culorile steagului unguresc; şi mai ales nu puneţi mânuţele pe ea, că ureea e alunecoasă şi neplăcută la atingere. Cum adică de unde uree? Deci e musai să vă explic ce or făcut anumiţi colegi de-ai mei pe piatra aia?

Papa de la pensiunile unde am adăstat fusă de excepţie, şi oamenii cumsecade; şi am avut cu noi şi un englezoi, care o adus cu el patru sticloanţe de bere de la mama ei britanică, şi am făcut degustare de bere dupa hectolitrul de vin de Segarcea şi glaja de palincă ungurească deja mestecate; şi a doua zi toata firma o confirmat că the award for the smallest, unfriendliest eyes in the company goes to… Groparu!

I-am mulţumit, recunoscător, ficatului, aracan de el.

14 lovituri, dă-i și tu!