Taxa TV, studiu de caz: cum cer bani românii, cum cer bani englezii

Știu, știu, nu aveți televizor acasă, iar dacă aveți nu vă uitați decât la campionatele internaționale de șah și pe Mezzo, nu?

Dar, indiferent în ce peșteră fără cablu locuiți în România, nu aveți cum să scăpați de spotul în care ni se cer cu nerușinare bani pentru taxa TVR. După ce că numai Gabriel Oprea mai trebuia să fie director acolo ca să iasă dezastrul financiar perfect, după ce că n-am mai văzut o emisiune adevărată acolo de pe când trăia Iliescu (nu vă mai amăgiți, bătrânul bolșevic e zombie încă din 2001), după ce înșiși contractorii TVR înjurau TVR-ul în gura mare chiar în timpul emisiunilor la TVR (Guran, Pătraru), televiziunea publică a stat pe o fesă în timp ce se gândea pe budă, pradă unei constipații mentale teribile, s-a scremut până i-au pușcat vinișoarele la ochi de i-a ieșit sângele albastru printre pleoape și a născut acest clip cu nevoi speciale. Un elev de clasa a XI-a de la o școală vocațională ar fi făcut un clip mai bun, dar posibil să mă-nșel: și unul de clasa a VII-a ar fi putut scorni un concept mai cu IQ.

Mno; comparați clipul TVR din 2016 (de mai sus) cu clipul care mulțumește contribuabililor BBC din 1997 (de mai jos) și apoi vă dați seama cât de departe mai este până departe.

https://www.youtube.com/watch?v=axY2TBeWVM0&index=1&list=PLhEwcdoQLFqoyKNdyiOGkna3hC9toTDFd

Recapitulare: varianta românească, despre care zici că-i editată în MovieMaker de un supraviețuitor al unui traumatism cranio-cerebral care nu-i dădea multe șanse de supraviețuire, și varianta englezească, cu toate starurile de muzică din regat, aduse laolaltă și puse să facă pe ciocârliile. Și, când te gândești că dacă s-ar fi făcut o variantă românească, aia ar fi fost plină de limacși velea și smailo, apăi îți cam dai seama de ce #brexit: din cauză că li-i cam jenă cu din ăștia ca noi, bă.

6 lovituri, dă-i și tu!