Stați liniștiți, nu numai în România se petrec din astea

Soru-mea – așa cum știți voi, cei care mă citiți de la începuturile blogului, adică de când am tema asta modernă: deci din 1871 – locuiește în Germania, țară ariană prin excelență. Știți voi, autobahn, bere, Wagner, cârnaț gros (mă străduiesc din greu să nu zic nimic de războaie mondiale, și chiar reușesc) și folclor adevărat.

Orășelul nemțesc în care stă surioara arată ca scos dintr-o cutie de cadou de Crăciun pentru o fetiță – așa cum arată, de altfel, cam toată Germania. Garduri vii tunse în tot felul de forme ciudate, iarbă tunsă la milimetru, clădiri discrete și frumoase, vile impunătoare fără opulența cocălăristică pe care o vezi la mulți nouveaux riches din România, oameni calmi și îmbrăcați curat și (o chestie extrem de rară la noi) care zâmbesc pe stradă.

Sper să vă arăt poze de acolo peste vreo 3 săptămâni, când mergem până la ei, dar până atunci doresc să vă arăt altceva: ravagiile făcute de ploaia de astăzi (plouă acolo de 4 zile, și o plouat 365 de zile în utimul an). Uitați-vă bine la ele, mai aflați și că biata soru-mea are acuma pivnița plină de apă (!) și că, dacă se-ntâmpla asta în România, ai noștri ar fi chemat presa și televiziunile, ar fi cerut sânge și capul lui Moțoc și ar fi dezbătut îndelung și dureros, în jurul unei beri la PET, de ce România este și va fi mereu buda Europei. Viel Spaß!

10 lovituri, dă-i și tu!