Spammeri, ne potolim azi?

Ştiaţi că “spam” înseamnă, la origini, conservă de vită, nu? (nu vită-de-vie; nu există aşa ceva, e un calambur de 2 lei proaspăt inventat de un blogger). LE: şi de porc, aşa cum zice dickţionaru’.

Poză de la Daniel A., un cetitoriu căruia-i şi mulţămesc!

Conserva asta de vită era alimentul de bază în timpul meciului dintre Hitler şi “băieţii buni”, meciul soldat cu retrogradarea definitivă a celui dintâi din liga A-şmecherilor. Aşa de definitivă fusă retrogradarea, că nici nu a durat mult până să reînflorească sfântul imperiu german, ţuc-o tata pe Angela cea kaizeriţă!

Ideea este că aşa de mult haliseră bunicii la conservă din asta, că devenise sinonim cu orice chestie de care te-ai săturat, dar care vine în continuare (la noi s-ar traduce foarte bine cu “acorduri cu FMI-ul”, de exemplu). Că după aceea spam a ajuns să însemne mesaje nesolicitate, acest lucru nu poate decât să ne demonstreze, încă o dată, posibilităţile nebănuite ale limbii de a se contorsiona ca o profesionistă la bară, de rămân Mihai Petre şi Andi Moisescu cu mandibula crăcănată.

Cu această ocazie doresc să îi salut cordial pe spammerii mei tradiţionali, înşiraţi mai jos, şi să mulţumesc Askimet-ului pentru că, deşi face febră musculară, nu le dă voie să intre la mine-n sufragerie în scopuri diuretice:

lacafele.ro
industria-muzicala.ro
rdvgroup.ro
bijuteriieva.ro
carezone.ro
aeroblog.ro
8d.ro
asiguracasa.ro

şi, mai ales, pe regele acestora, etigararunaway.ro. Cred că mai sunt ei, dar cum i-am tot marcat ca spam au dispărut în Pata Rât.

17 lovituri, dă-i și tu!