Sosia mea

Monday, 29 September 2008, 9:30 | Categoria : O lume sonata
Taguri :

Ioz din Sibiu. Frumos oraş, by the way! Mulţumesc, mulţumesc. E şi meritul meu.

In Sibiu locuieste, traieste, respira si iubeste un personaj care seamana LEIT cu mine. Asa se zice, deşi nu l-am văzut niciodată la faţă. Deci acelaşi tip de pălugan deşirat, lipsit de scop în viaţă, cu privire antrenată la evaluat decoltee, cu o moacă de sexual abuser ce seamănă cu a mea destul de mult.

Colac peste pupăză, îl şi cheamă şi ca pe mine în viaţa reală – la numele mic.

Radu.

De cel puţin două ori am fost interpelat de personaje complet necunoscute mie cu familiarul “Ce mai faci, bă Radu?”. De ambele dăţi le-am zis “În nemernicia mea,  io crecă mă confunzi!” “Hai, mă Rade, că tu eşti!” “Mă – chiar ioz, da’ vezi că io nu stau la Cireşica; fincă există unu care seamănă cu mine, da’ ăla nu-s io, că io locuiesc în Vasile Aaron! (un fel de Beverly Hills sibian, cu palmieri, decapotabile şi blonde). Deci mă confunzi, dar e OK!”

Trecând peste perplexitatea uimirii lor homerice, o singură dată am fost pus faţă în faţă cu o situaţie mai mult decât jenantă. Momentul acela a fost, naturalmente, când m-am cuplat cu fosta lui prietenă.

Şi am mers la ea acasă, să se laude şi ea la părinţi cu ce băiat cumsecade şi de familie bună şi cu perspective de alcoolism şi-a tras ea. Şi tanti a fost foarte cumsecade (tot timpul mamele m-au iubit mai mult decât fostele mele prekine); mai rămânea să trecem şi de padre, botezul focului.

Şi taţii fostelor mele m-au iubit mai mult decât ele. Deci mai mult decât deloc.

Şi după vreo 3 ore de şuetă cu buna doamnă, apare buzduganul lui pater familiae, sau cum se zice în limba aia de ii zice lat(r)ină. Şi intră omul în casă, se descalţă, se dezbracă, şi intră în sufragerie la bustul gol şi în chiloţi, că nu ştia că are ca vizitator pe daughter-fuckerul lui.

Io îl văd, îmi inghit saliva ca sa nu vorbesc cu precipitaţii, şterg palmele mele umede şi reci de păr, şi când să mă pregătesc să îl las paf cu un silogism din Kant, îl văd pe omul în chiloţi cum se extaziază:

– Radu, tu eşti! V-aţi împăcat!
– Bună ziua, zic eu, perplex.
– Nici nu ştii ce mă bucur că te-ai impăcat cu fiică-mea! (nenea nu stătea foarte bine cu vederea, aveam să aflu mai târziu). Că tot timpul mi-ai fost drag, şi mi-o părut rău când am aflat că nu mai vorbiţi.
– Bună ziua, îngaim eu înc-o dată.
– Vino să te pup, zice el, şi vine spre mine in chiloţi, să mă strângă la piepţi.
– Tati, sare gajică-mea, stai puţin, că nu e fostul meu Radu; e alt Radu! Ăsta nu stă la Cireşica, ca celălalt, ci in Beverly Hills-ul sibian, sau – cum i se mai zice – California de pe malul Văii Săpunului! (aşa îi zice la canalizarea deschisă care înmiresmează aerele cartierului meu drag). Seamănă cu celălalt cum seamănă votca cu apa; dar sunt două entităţi diferite.
– Ha? zice nenea, mijindu-şi ochii, ameninţător.
– Nu e el, nu. E alt Radu. Ţi-am zis că nu mă mai împac cu ăla, că ăla e curvar şi beţiv.
– Aha, zice el. No,… io-z tatăl domnişoarei, zice el.
– Radu, zic io, încântat de cunoştinţă.
– Tre să… mă duc să mă schimb, zice el, ruşinat dintr-o dată.

Şi dus a fost.

Ş amu stau şi mă gândesc: după ce n-am mai fost cu fata aia, ar fi trebuit să o urmăresc? Oare avea o obsesie cu Razi d-ăştia ca mine?

Şi, şi mai important: mai există mulţi ca mine acolo, in the wild?

Şi nu ar fi fost mai normal să îl caut şi să mă întâlnesc cu el faţă în faţă, ca să imi dau şi eu seama care dintre cei doi sunt eu cu adevărat?

24 de lovituri pentru “Sosia mea”

  1. 1mo

    Ioi, povestea asta seamana asa de tare cu “Noaptea de sanziene” a lui Eliade. Ma rog, mai putin partea cu chilotii lu’ pater familias. Acuma trebe numa’ sa te insori cu fata, sa te faci ambasador, sa te intalnesti cu alta care sa iti placa da’ esti deja luat, sa vie un razboi mondial si un cutremur, sa ai copil, sa iti moara nevasta, sa te intalnesti cu aia care iti place si sa va accidentati noaptea. Gizas, acum ca stau sa ma gandesc, romanu’ asta e cam telenovelistic! Si macar ca mi-o placut asa de tare cand l-am citit……

  2. 2hadean

    mă, tu-i hi omu’ diacronic în dublă condiţie ambientală, mă!

  3. 3Turambar

    Ba s’avem pardon: titulatura integrala este “omu’ diacronic în dublă condiţie ambientală, în context relaţional de socrozitate chiloţată.”

    Sau cum e corect: socrolitate? socruloza?

  4. 4Paul Hodorogea

    eu uneori ma intreb daca poveştile iestea îs reale 😀

  5. 5Radu

    Bina ca nu stau in Sibiu, ca poate m-ar confunda oamenii cu tine si as lua bataie in locul tau, ceea ce nu ar fi deloc placut… tizule….
    Cred ca ti-am raspuns, mai suntem multi in the wild…. numai ca esti intr-o mica eroare… nu sunt multi ca tine, ci multi ca mine 🙂
    Mnoa, noroc si pita unsa in continuare!

  6. 6hadean

    no, scuzaţ ominiunea:-))

  7. 7hadean

    omisiunea, intromisiunea, no, tăt on drac.

  8. 8ameţitul

    bă ce palme era să-mi iau odată de la una, supărată nevoie mare că mi-am bătut joc de cea mai bună prietenă a ei… oricât am încercat io să-i explic că nu mă chemă Mircea 🙂

  9. 9mishu

    ma io te cred, eliade s-o luat dupa tine! Si sa stii ca io m-am vazut odata la televizor intr-o reclama la ceva party live pe care n-o filmasem niciodata si am primit si felicitari de la multi prieteni si cunostinte ca ce tare imi duceam eu mana la cap… 😐 Si daca i-ai vazut chilotii lui taica-sau eu iti doresc sa ii fi vazut si pe ai ei si sa nu fi fost luati de la acelasi raion :))

  10. 10mishu

    party line… live, laiv, lain… tot aia… ca si secretara de vineri vorbind la telefon: “Ce sa dau tu? (si-si noteaza) Rifresh? Bine tu, nu stiu io ce-i aia…”

  11. 11mo

    PS. in frageda pruncie credeam ca “sosie” are legatura cu sosul de mancat, si imi imaginam ca tre’ sa fie ori un fel de polonic ori un ciubar.

    in acelasi stil, daca nu citesc postu’, pot foarte bine sa imi imaginez ca titlul este forma sub care ti-ai prezenta nevasta cuiva dupa o vizita la dentist 😀

  12. 12fotoghin

    chiar asa de mica-i lumea?

  13. 13pliscu

    @ameţitul: hai, Mircea, lasă vrăjeala… 😛

  14. 14Mile

    Gropare numa cine nu te cunoaste se mira acum. Eu am fost mereu convins ca esti produsul unei minti de savant schizofren. Acum tot ce mai trebuie e sa il cauti pe ala din Ciresica si sa vezi ce model e…daca a fost scos inaintea ta trebuie sa il elimini pentru ca in urma cercetarilor cercetatorilor britanici s-a descoperit ca prezinta defectiuni. Oricum intreaba-l si din ce spermatozoizi e nascut el. Daca nu sunt campioni e clar e un impostor.

  15. 15Night-elf

    Domnu’ Groparu, ar trebui sa fii fericit: faci parte din clubul select al celor care au sosii. Alaturi de Ceausu si de Saddam. Da vezi ca astia mai au ceva in comun. Nu zic ce.

    PS: tz-am raspuns la intrebari, multzam fain de vizita, te mai astept!

  16. 16Laura Driha

    Ce ciudat… Eu am o sora geamana si nu semanam deloc. Iar tu nici nu-l cunosti pe cel cu care semeni leit…

  17. 17WaTzaP

    hahahha:)))). ma, eu cred ca amandoi ( sau ca in italiana : tutti due – toti doi) sunteti clone

  18. 18radu

    :)) cine o gresit taica-tu sau taica-su?

  19. 19cata(radu)

    Ce faci raduuu ? :))

  20. 20vanzare case

    nu mi s-a intamplat, dar sper ca sosia mea sa fie intr-un loc foarte indepartat si “plin de verdeata”:D

  21. 21floricik

    Ma rog…cred ca este adevarata povestea…sper…sper sa imi intalnesc si eu sosia…:D:D:D

  22. 22eu

    radule…la ce fata ai in poza…nu mai comenta!!!deci nu te da mare ca tu esti mai… :p ;;) 😐

  23. 23popescu cristiana

    prostiiiiiii 😕 😕 😕 😕 🙄 🙄 🙄 ❓ ❓

  24. 24popescu cristiana

    care o fi sosia mea ❓ ❓ ❓

Scrie cu pipi pe zid

NOU! Acuma poți scrie cu fețe galbene!Parteneri (da' nu de pat!)