Soacră-mea şi Che Guevara

Când eram student (acum 300 de ani), eram mare-mare fan Che Guevara – before it was cool. Nick-ul meu de CounterStrike era Che Guevara, wallpaper-ul de pe monitor era cu Che Guevara, ascultam în heavy rotation piesa aia cu Hasta Siempre


Şi acuma melodia asta îmi face un pic pielea cu gust aproape ca de găină.

…îi ştiam pe de rost istoria vieţii, am acasă Motorcycle Diaries – versiunea în limba engleză (mersi, Spike!) –

Motorcycle Diaries
Pentru puiuţul comunist din tine! (sursă foto)

– ce mai, eram socialist comunist revolucionario cubano convins! Jos porcii capitalişti, jos exploatarea omului de către nevastă!

În fine.

În aceeaşi perioadă, mi-am ţinut ziua de naştere în bunul stil – 60 de oameni într-un apartament de bloc din Mănăştur, petrecere până a doua zi dimineaţa, fiecare-şi aduce de beut, haidem să punem pariu la cât vine Poliţia!

Printre nemuritoarele sticle ieftine de “vin” de Murfatlar, s-a nimerit şi un cadou care mi-a fost mereu drag – un tricou cu Che Guevara, cauciucat, făcut profi. Îl primisem de la Mişu, un prieten care s-o tirat în Oradea unde a pus bazele unei agenţii de publicitate care s-o umflat de premii la Portoroz – Utopium. În fine, am păstrat tricoul ăla vreme de vreo 9 ani de zile, şi era ca nou (când l-am primit, l-am primit cu promisiunea că “o să poţi să te-ngropi cu el, hăhă! Te-ai prins? Groparu – îngropi… hăhă!”).

Au trecut ani ca râuri lungi pe ceţuri – şi tricoul meu m-a însoţit la fiecare chermeză mai turbată, ieşire la munte, team building, Ţiganiade, şi de fiecare dată a făcut senzaţie. Păi era personalizat, roşu ca steagul sovietelor şi cu faţa lui El Che!

Până când am venit anul ăsta de la ceva cumetrie şi i-am dat scumpei mele soacre tricoul să mi-l spele.

La aniversarea a peste 50 de ani de revoluţie cubaneză de eliberare a patriei, tricoul meu cu Che Guevara care a fost cu mine la bine şi la rău, în multe bairamuri şi petreceri care mai de care, a căzut pradă furiei ucigătoare a soacră-mii. Care, fără prea multe fasoane, mi l-a opărit la 400 de grade cu persiluri şi arieluri şi l-o fiert de-o ieşit revoluţia din el, ce atâta atâta revoluţie, ce, ăsta-i tricou de om serios?
Che Guevara
Iartă-mă, Che! Dar mă bufneşte râsul când văd cum arăţi.

15 lovituri, dă-i și tu!