Soacra loveşte din nou

Ies din bucătărie, unde găteam nişte pilaf fără orez, intru-n sufragerie – şi-mi vine să-mi scap paharul cu bere: soacră-mea se uita la MTV, la Connect-R – Vara nu dorm!!!!!!

Rămân perplex şi studiez situaţia preţ de o clipă; oscilez între a pufni într-un râs homeric sau a părăsi arena la fel de tiptil ca o felină; în timp ce mintea mea se izbea violent de pereţii craniului, soacră-mea simte cu simţul ei de soacră prezenţa străină, se întoarce, mă vede, comută repede pe Trinitas, unde un popă se rupea în figuri, şi dezamorsează rapid tensiunea din cameră.

Eu rămân imobil preţ de o clipă, analizîndu-mi următoarea mişcare. Apoi fac stânga-mprejur şi intru înapoi în bucărătărie, unde pic într-o meditaţie adâncă.

***

Stau în bucătărie, aud că soacra se foieşte prin apartament, aud uşa de la baie cum se închide; apoi se lasă liniştea peste Floreşti.

Aştept fix 4 minute, apoi mă duc la robinetul din bucătărie şi pornesc apa rece cu jet maxim.

O las aşa câteva minute, apoi o închid. Mestec în pilaful meu fără orez, mă scarpin în creştet, apoi mai dau drumul la o tură de apă rece. În gol.

Apoi o opresc.

Apoi îi dau drumul la apă, din nou.

Apoi o opresc iar.

Repet.

Bis.

Idem.

Apare nievasta:
– Ce faci bun de papa?
– Nişte papa bun, zic. Nu pune mâna!

Ca orice pretins bucătar, nu-mi place când cineva îşi bagă năsucul la mine-n oală.
– De ce tot dai drumul la apă la chiuvetă? mă întreabă nievasta.
– Îi o chestie, zic.
– Ce chestie?
– Nimic. Las’ că vezi tu! şi continuu sarabanda cu apa rece pornită-apa rece oprită. Apa rece pornită-apa rece oprită.

Apa rece pornită-apa rece oprită.

După vreo juma’ de oră, uşa de la baie se deschide şi apare soacră-mea în halat de baie. Furioasă ca o erinie, roşie în obraji ca drapelul Chinei şi gâfâind ca o locomotivă Diesel electrică. Avea atâta şampon în păr că putea să-şi facă propria ei petrecere cu spumă!
– Ce s-a întâmplat, mamă soacră? fac eu pe niznaiul.
– SĂ VĂ REPARAŢI DRACU’ ROBINETUL ĂLA DE LA DUŞ!! CĂ DE O JUMA’ DE ORĂ MĂ TOT CHINUI SĂ MĂ SPĂL PE CAP, ŞI VINE CÂND APĂ RECE-RECE, CÂND APĂ FIERBINTE-FIERBINTE!!! CÂND APĂ RECE-RECE, CÂND APĂ FIERBINTE-FIERBINTE…

36 lovituri, dă-i și tu!